עבור לתוכן

בדיקת הצפנת רשת אלחוטית שמוצגת כפתוחה

Featured Replies

פורסם

היי, כשעבדתי באוניברסיטת חיפה אמרו לי שהרשת מוצגת כפתוחה, אבל ברגע שאתה עושה לוג-אין (אפילו כאורח) בדף ה"חוקים" שקופץ בכניסה לרשת, התקשורת הופכת להיות מוצפנת ואין סכנה לסניפינג...

לא יצא לי לבדוק את זה בעצמי אבל סמכתי עליהם (ועל קינדי סטון שחיזק את זה).

כרגע כשיש את התוכנה לסניפינג של חשבונות פייסבוק וכו' (תוסף כלשהו לפיירפוקס, נדמה לי פיירשיפ) אני מנסה להריץ את זה כמה דקות ברשתות פתוחות אחרות שאני משתמש בהם כרגע (שעדיין אני חייב ללחוץ אישור בדף החוקים שלהם קודם), ואני קולט המון חשבונות פייסבוק וכו', משמע הרשת לא מוצפנת/מאובטחת אז אני לא נכנס דרכם לחשבונות אישיים שלי, לא רוצה לקחת סיכון.

דבר נוסף זה שהכרטיס רשת האלחוטי במקבוק פרו 2010 לא תומך באיזשהו פרוטוקול "הקשבה" אז אני לא יכול להריץ wireshark בשביל לבדוק את העניין מהר יותר בלי לחכות שמישהו יתחבר לפייסבוק שלו מאותו הרשת שאני משתמש

אז א. איך בודקים אם הרשת מאובטחת בצורה מהירה יותר

ו-ב. איך הכרטיס רשת לא תומך בסניפינג של וויר-שארק אבל שפיירשיפ הוא אוסף מידע בלי בעיה? זה עובד על פרוטוקול אחר? מה בדיוק קורה שם ברקע?

תודה.

פורסם

לצורך העניין.

בפיירשיפ לא משנה אם הרשת מוצפנת או פתוחה.

ברגע שיש משתמש נוסף שהתחבר לרשת, הוא יכול לרגל אחרי הפקטים שלך.הוא כבר עבר את ההצפנה (אם קיימת) ויכול לפענח גם הצפנה שנשלחת אליך.

אם אתה רוצה להמנע ממצב כזה, אתה צריך לעבוד עם הצפנה נוספת (חוץ מזאת של הרשת) עד לשרת היעד, או עד לשרת שאתה יודע שסבירות ההאזנה בו נמוכה.

לדוגמא, VPN למחשב בבית ומשם להמשיך דרך ספק האינטרנט הביתי.

פורסם

איזה תוסף מדובר? ולמה לא גורמים שהוא יפסיק לעבוד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים