עבור לתוכן

הקנס על חנייה בחניית נכים הוגדל ל-1000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

הקנס בגין עבירה של חנייה במקום המיועד לנכה תעלה ב-1 לדצמבר מ-500 ל- 1,000 ₪.

אמש אושרה בקריאה שנייה ושלישית הצעת החוק שיזם ח"כ זבולון אורלב. כמו כן קובע החוק החדש כי מוסדות להשכלה גבוהה קניונים ומרכזי קניות מגרשי ספורט ומרכולים ואולמות שמחה יידרשו להציב תמרור במקום חניה המיועד לנכים במגרשי חניה ציבוריים. עד היום לא היתה דרישה כזו.

ההצעה נועדה להבטיח את זכותם של אנשים עם נכות לחנות במקומות חניה שהוקצו עבורם ולהבטיח את האכיפה באמצעות הפקחים של הרשויות המקומיות. אורלב גם מנהל מו"מ עם משרד התחבורה שלפיו על התמרורים האוסרים את החניה במקומות השמורים לנכים יסומן גובה הקנס.

1063227_440.jpg

• תגובות 35
  • צפיות 8.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הבעיה שעם קצת קשרים בעייריה אפשר בקלות להוציא תו נכה..

ובנוסף לזה לא מעט רכבים "רוכבים" על התו של האבא/הסבא וכו' והם בכלל בריאים..ויותר מעצבן שלא מעט רכבים בעלי תו נכה חושבים שיש להם אישור לחנות בכל חור ,

המדינה ממש דואגת לנכה.. בן אדם שלא שם **** על החוק.. בגלל 500 שקל גם 1000 שקל לא ממש ישנו, זה כן ישנה את קופת המדינה הרעבתנית.

פורסם

מה נסגר איתך אלכס?

פורסם
  • מחבר

יותר מעצבן שלא מעט רכבים בעלי תו נכה חושבים שיש להם אישור לחנות בכל חור

1. מעצבן זה כשאני נוסע עם חברי הנכה והוא לא מוצא מקום לחנות כי תפסו את חניות הנכים. לכן לדוגמה, הוא נאלץ לממש את זכותו ולחנות על אדום לבן

2. יותר מעצבן להיות נכה

פורסם

הבעיה בחוסר אכיפה, לא בגבוה הקנס.

פורסם
  • מחבר

לכן החוק החדש מטפל במקומות לא מסומנים בהם יש תחום אפור. יותר אין "טוב לב" כך שמי שרואה חניית נכה ובכל זאת חונה כי אין תמרור, יחטוף.

פורסם

לעניות דעתי הבלתי מקצועית, יש בארץ די והותר חניות נכים יחסית לכמות הנכים האמיתיים. הבעיה היא שהנכים ה"מזוייפים" שLos ציין, כלומר אלה המשתמשים בתו נכה של הקרוב בעל הרכב, או שהתו שלהם הוצא במרמה מלכתחילה, או שהבעיה הרפואית בגינה יש להם את התו האמור כלל אינה קשורה לבעיות ניידות אבל עקב קרטריונים עקומים כאלה ואחרים קיבלו את התו בכל זאת, חונים בחניות הנכים ותופסים מקום שלא בצדק.

חוץ מזה, אני לעולם לא אחנה בחניית נכים בכוונה תחילה כמו שאני מאמין גם רוב האנשים, אבל ממש לא בא לי לקבל קנס של 1000 שקל (ואפילו לא של 500) כי חניתי בחניית נכים שמאוד קשה לזהות ככזו (תמרור חסר\מוסתר, חוסר תאורה וכו'). במקום להאבק ברמאים, נאבקים (בעיקר) באנשים כמוני.

פורסם

לא יודע מה איתך, אני נוהג כבר די הרבה זמן ומעולם לא יצא לי לחנות בחניית נכים גם לא בטעות (או ב"טעות"). לא צריך להיות ממש גאון כדי לראות תמרור או אפילו סימן על הכביש.

גם לי לא בא לקבל דוח כי לא ראיתי תמרור עצור או רמזור אדום, בגלל חושך או שמש מסנוורת (לא שזה קרה אי פעם), אבל אם אני אעשה זאת אני אקבל דוח.

לדעתי זה סבבה להגדיל את הדוח, זה בהחלט ירתיע אנשים שלא שמים ז** על חניית נכים וחונים איפה שבא להם.

שים לב איפה אתה חונה (כמו שאתה גם ככה אמור לעשות) והכל יהיה בסדר.

לגבי אנשים שמוצאים תווים שלא בצדק אתה צודק בהחלט אבל זה אפיק שונה שצריך לפעול בו ולא סותר.

פורסם

גם לי לא יצא לחנות בחניית נכים בטעות. יצא לי דווקא להכנס באין כניסה כי מישהו עקר את התמרור (לא היו במקום שום סימונים על הכביש, ומעט הרכבים שחנו עמדו בניצב למדרכה כך שאי אפשר היה לדעת). אם מישהו יעקור את התמרור ליד חניית נכים, והתאורה אינה מספקת בשביל להבחין בסימון הדהוי על האספלט, למה מגיע לי עונש של 1000 שקל כשרוב הבעיה היא לא אנשים כמוני ובמי שכן מהווה את עיקר הבעיה לא נאבקים כלל?

פורסם

אתה יכול לצלם את האזור, לבקש להישפט אם אני לא טועה, והראות לשופט שלא היה תמרור ותנאי הראות לא איפשרו להבחין שזו חניית נכים.

כמו לדוגמה שאם הייתה מקבל דוח בפעם שנכנסת באין כניסה (אין ויכוח שאם אין תמרור זו טעות יותר מסבירה) לא הייתה לך ברירה אלא ללכת להישפט.

לגבי אנשים שמוצאים תווים שלא בצדק, לא מזמן שינו את התווים לכרטיסים שיש עליהם יותר פרטים ויותר קשה לזייף. בנוסף כתוב מספר הרכב על כל תו ואם זה לא תואם (אם מישהו העביר לבן משפחה עם רכב אחר) הוא יקבל דוח כמו גדול.

(פקחים בודקים את זה בדיוק כמו שהם בודקים שעת חניה על כרטיסי חנייה).

פורסם
  • מחבר

אני עושה מתנדב במשטרה בלילות וכל מי שלא חונה על אדום לבן ועקום ובאלכסון ועולה על המדרכה איפה שאסור - על כל אלו אנו (בדר"כ) מוותרים עקב "מצוקת חנייה" שיש בעיר ולמעשה לא מסכן חיים. לא צריך להציק לאזרחים שכולה רצו למצוא חנייה לקראת הלילה במקום שלא מסכן חיים והכל מסביב היה תפוס.

מה שאנו לא מוותרים זה חצופים שחונים על חנייה של נכים(זה נורא שנכה צריך לחנות קילומטר מהבית כי תפסו את החנייה שלו) וכאלו שמסכנים חיים, קרי חנייה בפינה של צומת (באדום לבן מן הסתם) שלא משאירה שדה ראייה לבאים מסביב ועלולה להרוג הולך רגל שעובר מעבר חצייה ועוד. אז כשצריך, מטפלים וכשאפשר מתגמשים. מה נקרא בנחישות וברגישות.

אל תדברו על אחרים ועל "אכלו לי/שתו לי" תדאגו אתם לבד לא לעשות שטויות.

פורסם

אלכס, לא הבנתי בדיוק למי אתם כן מוותרים. למי שחונה באדום לבן, אבל זה מקום שכמעט ולא מפריע ולא מסכן?

אני גר בגבעתיים ברחוב שקשה למצוא בו חנייה, ותמיד כל האזור של האדום-לבן תפוס ע"י מכוניות שפשוט לא היה להן מקום אחר לחנות. גם לי קרה שחזרתי בלילה ונאלצתי לחנות באדום-לבן או במקום אסור בתוך החניון, כי כל מקום אחר היה תפוס.

לנושא, לחנות בחניית נכה בכוונה תחילה זה פשוט רוע לב, וטוב שהגדילו את הקנס. אני מקווה שזה באמת ירתיע קצת יותר. ומי שחונה בחניית נכה בטעות, זה אמנם מעצבן ומכעיס, אבל מגיע לו הקנס. כמו המקומות בת"א שחניה בצד מסוים של הרחוב מותרת רק לדיירי הרחוב - קל מאוד לפספס את זה, אבל כשזה קורה הקנס הוא מוצדק.

לעומת זאת, אם זה מקום שקשה לזהות שזו חניית נכה, כמו שויק תיאר, אז באמת אפשר וצריך לבטל את הקנס.

פורסם

אהבתי שהוא כתב "מצוקת חנייה" כאילו אין באמת מצוקת חניה במרכז ואנשים סתם חונים על מדרכות :xyxthumbs:

פורסם

מסכים שאנשים שלא מגיע להם תו נכה ויש להם (מסיבה זו או אחרת) זה מעצבן,

אבל עדיף שיהיה עוד אדם אחד כזה שיהיה לו מקום חניה טוב, מאשר שלמישהו שבאמת נכה

יהיה חסר מקום חנייה ויצטרך להיסחב בשביל להגיע לאן שהוא צריך.

בחיים שלי לא חניתי בחניית נכה, לא בטעות ולא בכוונה, ואני ממש שונא לראות אנשים משאירים

את הרכב שלהם בחניית נכה והם אינם נכים/מוגבלים.

גילוי נאות: קיבלתי לפני כחודש קנס על חנייה בחניית נכה, בגלל פקח מפגר (או סתם בן זונה)-

נתן לי דוח חנייה בעשר בלילה בגלל שחניתי במקום שהוא שמור לנכה בין שמונה בבוקר לשמונה בערב...

אני מצפה שהדוח הזה יבוטל בקרוב כי הוא אכן לא חוקי (מבירורים עם כמה פקחים ועו"ד אחד)

פורסם

לא חניתי ולא חנה אף פעם בחניית נכים.

למה?

לא רוצה לשלם אפילו 10 שקל כנס כל עוד אני יכול לחנות קצת יותר רחוק וללכת כמה מאות מטרים לאיפה שאני צריך

וגם יש את הקטע המוסרי שיגיע אדם נכה באמת ולא יהיה לו חנייה ולחשוב איך הוא יריגיש ויצטרך ללכת הרבה למרות אולי יש לו קשיים בהליכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים