עבור לתוכן

שילוב מינימלי לצפייה ב HD

Featured Replies

פורסם

אחי הקטן מדבר איתי כבר שנה על מחשב HTPC לדירה שלו והחלטתי לכבוד היומולדת הממשמש לארגן לו אחד.

מה דרישות המינימום של מעבד+לוח אם+זכרון למפרט כזה, שיוכל להריץ סרטים באיכות HD 1080P? (שינוי גדול מ 720P?)

אני יודע שאפשר לרכוש מערכת מלאה אבל דווקא הייתי רוצה להרכיב לו אחד - יש לי את שאר רכיבי החומרה הנדרשים (ספק, כרטיס מסך, מארז)

פורסם

ATOM כפול-ליבה ו-ION? זה כנראה הדרישות המינימליות.

פורסם

אתה יכול לקנות מזרים-מדיה (Streamer) וזה כנראה יהיה הפתרון היעיל ביותר.

אם רוצים מחשב שגם ישמש לשימושים של מחשב, אז היום המערכת המשתלמת ביותר תהיה מבוססת על

Athlon IIx2/3

לוח אם: GA-MA78LMT-US2H (אין צורך בכרטיס מסך, הלוח מכיל שבב גרפי מובנה שמתאים לצורכי HTPC, כולל האצת חומרה).

ומודול בודד של זיכרון DDR3 בנפח של 2GB.

אפשר להוזיל מעט את העלות באמצעות בחירה בלוח אם כגון GA-MA78LMT-S2 אבל אז ללוח אין יציאת HDMI אם חשובה כזאת.

עבור HTPC לא הייתי משתמש בכרטיס מסך ייעודי אלא אם כן אין ברירה מכיוון שהלוחות כאמור מכילים שבב גרפי שמיועד למשימה ועל הדרך אתה גם חוסך בפליטת חום וצריכת חשמל.

מה שכן, דרישות המינימום משתנות מאוד בהתאם לאופן שבו קודד התוכן המנוגן. דין תקליטור Blu-ray מקורי אינו כדין תכנים אחרים שהושגו ממקומות שונים. אך בחתך רוחב, מערכת כזאת היא שילוב די אידיאלי וחסכוני בין HTPC ומחשב לשימושים ביתיים.

פורסם
  • מחבר

טוב, קודם כל המון תודה

אם אני מבין נכון אז סטרימר פותר את הבעייה של הרצת HD, כלומר אם אין לי צורך בשימוש מעבר לכך?

אני מעדיף, כאמור HTPC אבל ישנה גם אפשרות של בניית מערכת למארז רגיל שיש לי שיכול להכיל ATX בכיף. בסופו של עניין יש גם חשיבות לעלות ואני רוצה לנסות ליצור שילוב של עלות מול חומרה מספיק חזקה בין אם ב HTPC ובין אם במחשב שולחני רגיל.

פורסם

אם אתה מחפש רק לנגן תוכן מדיה, אז מזרים-מדיה יהיה הפתרון הכי טוב עבורך.

HTPC זה רק שם כולל למחשב שמיועד לקולנוע ביתי. הרכיבים זהים ואתה מכניס אותם לאיזה מארז שאתה רוצה, רגיל או מארז שמיועד למחשב HTPC שהם בדרך כלל קטנים ומעוצבים וכו'. לרוב זה מייקר מעט את העסק ולאו דווקא מוזיל, ובנוסף צריך לתכנן את נושא הקירור בהתאם לסוג וכמות הרכיבים שבהם.

אם העניין העיצובי לא מהווה שיקול, אז לבנות מערכת במארז mid-tower רגיל זה פתרון לא רע בכלל.

כאמור, אחד הפיתרונות האידיאלים לניגון מדיה בלבד הוא מזרים-מדיה.

אם רוצים לבנות לבד, אז רכיבי המחשב שהצעתי הם הכי משתלמים כיום.

פורסם
  • מחבר

אחי מעדיף HTPC (או יותר נכון מאוד לא רוצה סטרימר)

הרכבתי בעצתך את המפרט הבא

לוח אם- GA-MA78LMT-US2H

מעבד- AMD Athlon II X2 250

זכרון- Kingston KVR1333D3N9/2G

כרגע אני עומד להשתמש בצורב רגיל אבל האם המערכת הזאת תעמוד בשדרוג ל Blu Ray שיתבקש בקרוב?

אם אני מחליט ללכת על Mid Tower איזה לוח אם מומלץ שמקביל למיקרו שהצעת לי?

פורסם

לא צריכה להיות בעיה עם Blu-ray.

לא הבנתי את השאלה השנייה. גם אם תבחר במארז mid-tower או אפילו full-tower, למה להחליף לוח ולא להישאר עם הנוכחי?

פורסם
  • מחבר

לרוב זה מייקר מעט את העסק ולאו דווקא מוזיל, ובנוסף צריך לתכנן את נושא הקירור בהתאם לסוג וכמות הרכיבים שבהם.

השאלה השנייה היא בעצם אם יש לוח אם ATX זול יותר מהמיקרו שהצעת שמעניק את אותם הביצועים.

אגב האם הפער בין ה- Athlon II x2 250 ל Athlon II x3 445 מצדיק את ה 100 ש"ח למטרת צפייה בסרטים

פורסם

אני עדיין לא בטוח שהבנתי את השאלה. בציטוט אני התכוונתי למארז HTPC ייעודי שהוא לרוב קטן ואז יש צורך לתכנן את בחירת הרכיבים והקירור ולא בטוח שזה מתאים לכולם.

ניתן להתקין לוח m-ATX (תקן שמגדיר גודל) בכל מארז mid ו-Full Tower ממוצע (אולי למעט בודדים), כך שכל עוד הלוח מכיל את כל החיבורים שאתה צריך, לממדים הפיסיים שלו אין משמעות.

בקשר למעבד, בגדול התשובה היא לא. לצורך ניגון תכנים אין ממש הבדלים בין המעבדים, אבל אני באופן אישי הייתי ממליץ על ה-Athlon IIx3 יותר אם רק התקציב מאפשר זאת. מדובר בכל זאת במחשב שאולי בעתיד ישמש גם לדברים נוספים (ובכלל עוד קצת כוח עיבוד מקבילי לא מזיק בטווח הארוך) ולאור ההפרש במחיר לדעתי ניתן להגדיר את ה-Athlon IIx3 כהרבה יותר משתלם.

פורסם
  • מחבר

אני באמת אלך על ה Athlon II x3.

לגבי הלוח אם. בפשטות- האם יש לוח אם שמעניק את אותם נתונים של לוח המיקרו שהצעת לי אבל עולה פחות (מה שהבנתי מהציטוט היא שלוחות אם מיקרו עולים קצת יותר מה"רגילים") אני מניח שאין הבדל משמעותי לכן נראה לי שדי נסגרתי על הלוח שהצעת.

תודה רבה :xyxthumbs:

פורסם

בציטוט התכוונתי למארז HTPC ולא ללוח.

לוחות m-ATX לא עולים בהכרח יותר. הלוח הנ"ל הוא הלוח הכי משתלם בתקציב נמוך לצורכי HTPC. אם אתה רוצה לבחון אפשרויות נוספות תציין מה התקציב ללוח האם (פחות או יותר) ואז יהיה אפשר לדון בשאלה אם יש לוח יקר יותר שמצדיק את הפרש המחיר (לדוגמה תמיכה בחיבורי UBS 3.0 או משהו דומה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים