עבור לתוכן

חיזוק אות של רשת אלחוטית באמצעות Repeater

Featured Replies

פורסם

אהלן,

נכנסתי לא מזמן לדירה חדשה, והבעל בית, שגר בקומה אחרונה, פירגן לי ונתן לי את הסיסמא לרשת האלחוטית שלו.

העניין הוא שאני קולט את הרשת רק בחלק אחד של הבית(במרפסת)

קראתי בפורומים וקראתי גם בגוגל קצת על חיזוק אות אלחוטי בעזרת repeater שצריך להיות מחובר רק לחשמל, וזה נשמע כמו פיתרון מצויין.

אבל עלו לי כמה שאלות -

אני צריך רק להגדיר אותו חד פעמית על ידי הלפטופ שלי כדי שהוא יחזק את הרשת של השכן, או שאני צריך להתעסק גם עם הנתב האלחוטי שלו ?

איזה מכשירים מומלצים \ האם אתם חושבים שזה יהיה פתרון מוצלח?

אני מעוניין לחזק את האות בלי לגעת פיזית בציוד שלו..

אשמח לעזרה,

תודה !

פורסם
  • מחבר

לפי מה שהבנתי מהמדריך - מספיקה לי גישה לתוכנה של הנתב.

אני צריך בסה"כ להוציא ממנו את הפרטים כפי שרשמת, ולשנות את אופן הפעולה שלו ל-WDS (דבר שעם סיסמא ל-firmware אני יכול לעשות גם אלחוטית)

לא ? :jump:

פורסם

נכון -- אבל זה דורש גישה לתפריטי הנתב. השאלה אם יש לך את האפשרות. אם כן -- אז אין בעיה.

פורסם

Cheif באותו נושא כמה repeater-ים ניתן לחבר בו זמנית?

זאת אומרת להגדיל את טווח המקורי בהרבה ע"י כמה ריפטרים

פורסם

אאל"ט אין הגבלה ממשית מספר הרפיטרים שאפשר לשרשר.

אבל קח בחשבון שכל רפיטר כזה הוא עומס על הנתב ה"ראשי". לכן, חיבור של יותר מדי כאלה, יכול לגרום לעומס רב מדי על הנתב ולקריסתו.

פורסם

AP לא ממש מעמיסים על הנתב -- בעקרון הם כמו עוד כרטיס רשת אלחוטי. מצד שני כל AP שאתה מוסיף מקטין את רוחב הפס האפקטיבי פי 2. כלומר אם אתה מחובר לנתבת באופן אלחוטי ומקבל מהירות X, כאשר תתחבר דרך AP שיתחבר לנתב תקבל X/2. אם תתחבר דרך AP, שמתחבר דרך AP נוסף לנתב, המהירות תתחלק פי 4. לטעמי, אין הרבה משמעות לשרשור אלחוטי של יותר מ-AP אחד.

פורסם

כשאמרתי עומס, התכוונתי לכך שבוודאי יהיו עוד אנשים מחורים על כל AP.

פורסם
  • מחבר

צ'יפ, מלא תודה.

יש המלצה לנתב שיכול לשמש כ-AP ?

תודה !

פורסם

כל נתב שתומך ב-WDS ועומד בתקציב שלך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים