עבור לתוכן

מטלבת בין 2 מעבדים של AMD ו2 לוחות אם של AMD

Featured Replies

פורסם

שלום

דבר ראשון אני מתלבט בין amd phenom ii x4 925 לAMD Athlon II X4 640 מה עדיף מבחינת עלות/תמורה

ודבר שני זה בין 2 לוחות אם

הראשון Gigabyte GA-MA78LMT-US2H

השני Gigabyte GA-770T-D3L

ראיתי שGigabyte GA-MA78LMT-US2H מומלץ פה בפורום אבל כשראיתי את התכונות שלו שמתי לב שהוא כולל כרטיס מסך מובנה וכמה שאני מבין כאשר יש בלוח אם דברים מובנים זה מוריד מהביצועים שלו וגם הוא MICRO ATX הדבר לא יגביל אותי בעתיד אם אני ירצה לשים גוף קירור מסיבי למעבד?

פורסם

נתחיל בשאלה הכי בסיסית. מה השימושים במערכת? אם משחקים, באיזו רזולוציה?

האם מתוכנן OC?

שנית, גם ל-GA-MA78LMT-US2H יש שבב גרפי מובנה. שבב גרפי מובנה לא מוריד מביצועי המערכת. החסרון היחיד שלו הוא שהוא משתמש בחלק מזיכרון המערכת לשימושי (כמות קטנה). כאשר הוא לא פעיל, כמו במקרה של שימוש בכרטיס מסך ייעודי, לרוב גם כמות הזיכרון הקטנה הזאת משתחררת.

מכל בחינה אחרת לכרטיס גרפי אין השפעה על נתיבי התקשורת בין הנתונים, ויתרון נוסף שלו הוא שאם מתקלקל לך כרטיס המסך הייעודי, יש לך גיבוי ואתה לא נשאר עם מערכת מושבתת.

לגודל הפיסי של הלוח אין שום השפעה אלא אם כן חסר לך בו משהו (כמו לדוגמה חריצי הרחבה שנוטים להיות במספר קטן יותר בלוח קטן יותר בגלל מגבלות מקום).

בקשר לגוף הקירור, זה מאוד תלוי במבנה גוף הקירור וגם לוח ATX לא מבטיח בהכרח שגוף קירור מסוים יתאים ולא יתנגש בזיכרונות או ברכיב אחד.

פורסם
  • מחבר

^ צודק שכחתי לרשום היעוד של המערכת הוא למשחקים.

עכשיו בקשר ללוח אם אתה אומר שאם אני מבטל את השבב הגרפי המובנה דרך הBIOS ההשפעה שלו על הזיכרון ובכלל יורדת כהילו הוא לא קיים?

בקשר לגופי קירור אני חשבתי שאולי בעתיד אני יחשוב על קירור כמו Mugen II / Freezer Xtreme שהגודל של הלוח לא יפגע בי בזה....

פורסם

באיזה רזולוציה אתה משחק? בעקרון שני המעבדים האלה משתלמים מאוד, ה-Athlon IIx4 קצת יותר מבחינת עלות-תועלת, בייחוד אם אתה משחק ברזולוציה גבוהה. ומה עם OC?

ברגע שאתה משתמש בכרטיס מסך ייעודי השבב המובנה לא פעיל, במקרה הכי גרוע תוכל להוריד את כמות הזיכרון שהוא צורך. רק שתדע שגם אם נניח הוא פעיל כמות הזיכרון שהוא צורך אינה משמעותית במיוחד.

בקשר לגופי קירור, כמו שאמרתי, זה מאוד תלוי בגוף הקירור ובלוח. לוח קטן יותר לא אומר שתהיה בהכרח בעיה ולהפך. רוב הלוחות מאפשרים להרכיב גם גופי קירור גדולים ללא בעיה, אבל תמיד יש חריגים (גוף קירור שהמבנה שלו מתנגש עם רכיב אחר בלוח). באופן עקרוני לא צריכה להיות בעיה ולא זאת הסיבה להעדיף לוח שהוא ATX על פני לוח mATX שמכל בחינה אחרת עונה על הצרכים שלך.

פורסם
  • מחבר

OC לא מתכוון לעשות ואם כן אז קטן לא לשבור שאים

רזולוציה נכון לעכשיו 1280 על 1024 במסך 19" בהמשך אני יקנה מסך 22"

פורסם

מבחינת ביצועים במשחקים ברזולוציה הזאת שני המעבדים יהיו טובים כמעט באותה מידה.

אם לא מתוכנן OC תבחר בלוח הזול מבין GA-MA78LMT-US2H או GA-770T-D3L (לרוב הראשון זול יותר). ה-770T טוב יותר ל-OC בעקרון וזה פחות או יותר ההבדל היחיד ביניהם עבורך.

כמו כן תבדוק אם אתה יכול להשיג את הדגם Phenom IIx4 945 במסגרת התקציב. אם לא תקנה דגם Athlon IIx4 635 או 640 שאפילו יחסוך ממך צורך לבצע OC בטווח הנראה לעין.

פורסם

אם אתה משחק על 1280 עדיף לך להשקיע עוד טיפה לפנום.

הוא חזק יותר ברזולוציות האלה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים