עבור לתוכן

כמה שאלות לגבי זכויות של עובד

Featured Replies

פורסם

לחברי הפורום שלום,

חברה שלי עובדת באחד מחנויות "הנוחות" של תחנות הדלק והמנהל שם פשוט מתייחס אליה זוועה (לדעתי).

דבר ראשון הוא מוריד לה מהמשכורת חוסרים אשר מתגלים בקופה בזמן המשמרת שלה (לא קורה הרבה אבל קורה) סתם לדוגמא היום מישהו תדלק ונסע מבלי לשלם

המנהל אמר לה שזה אשמתה ושזה יתקזז לה במשכורת. (האפס שברח לא שילם 300 ש"ח, שזה פי שתיים יותר ממה שהיא מרוויחה ביום,פשוט 2 ימי עבודה הלכו לפח).

עוד דבר שאני שמתי לב שבתלוש המשכורת שלה מצויין 0 ימי חופש למרות שהיא עובדת שם כבר יותר מחצי שנה כשהיא שאלה את המנהל איפה הימי חופש שלה הוא פשוט ענה לה שהנהלת החשבונות שלו לא עושה טעויות ושכנראה פשוט לא מגיע לה ימי חופש, כמו כן בתלוש עצמו לא מצוין כלל ימי חופשת מחלה

השאלה שלי היא האם זה חוקי שהוא מוריד לה מהמשכורת חוסרים? ולמי אני פונה בקשר לימי חופש (וחופש מחלה) שלה כי אני בטוח כמעט ב-100% שזה לא חוקי..

תודה לעוזרים.

פורסם

בתור התחלה, הייתי מציע לחברה שלך להגיש את מכתב ההתפטרות שלה כבר ביום ראשון כי המעסיק שלה פועל שלא כחוק וגם מתייחס אליה זוועה. מכיוון שמדובר בעבודה בשכר מינימום, אין סיבה שהיא תישאר שם אלא אם היא מזוכיסטית.

הקיזוזים מהמשכורת הם לא חוקיים וגם השמטת ימי החופשה זה גם עבירה בוטה על החוק. אני מציע לה לבדוק שהמעסיק מפריש לה כספים לפנסיה כי לדעתי מעסיק כזה פשוט יגבה ממנה את הכסף במשכורת אך לא יעביר את הכסף לקופת הפנסיה. תשלחו מייל לקו לעובד ותקבלו סיוע בהגשת תביעה משפטית נגד המעסיק הזה. בהצלחה.

פורסם

לגבי החוסרים - לפי מה שאני מכיר, זה לא בדיוק חוקי.

אם יש לו בעיה עם העובדת שלו, הוא יכול לפטר אותה או להאשים אותה בגניבה ולהגיש תלונה.

אחרת, אני די בטוח שאסור לו לקזז את זה מהמשכורת של העובדת.

אבל הייתי ממליץ לוודא את זה, אולי עם עמותות למיניהן שמייעצות בחינם, או חיפוש באינטרנט.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה לשניכם על התגובות,

בתור התחלה, הייתי מציע לחברה שלך להגיש את מכתב ההתפטרות שלה כבר ביום ראשון כי המעסיק שלה פועל שלא כחוק וגם מתייחס אליה זוועה. מכיוון שמדובר בעבודה בשכר מינימום, אין סיבה שהיא תישאר שם אלא אם היא מזוכיסטית.

הקיזוזים מהמשכורת הם לא חוקיים וגם השמטת ימי החופשה זה גם עבירה בוטה על החוק. אני מציע לה לבדוק שהמעסיק מפריש לה כספים לפנסיה כי לדעתי מעסיק כזה פשוט יגבה ממנה את הכסף במשכורת אך לא יעביר את הכסף לקופת הפנסיה. תשלחו מייל לקו לעובד ותקבלו סיוע בהגשת תביעה משפטית נגד המעסיק הזה. בהצלחה.

לשמחתי חברה שלי לא מזוכיסטית, והסיבה היחידה שהיא נשארת שם היא בשביל לסיים את העבודה המועדפת, שבוע הבא היא תגיע למכסת הימים שהיא צריכה ואז היא עפה משם.

ראיתי שבמשכורת שלה מורידים ממנה סכום מסויים לפנסיה, השאלה היא איך אני יכול לבדוק שהמעסיק גם מפריש משהו?

אני ינסה לפנות לקו לעובד בתקווה שהם יעזרו.

פורסם

חברה שלך צריכה לקבל דו"ח רבעוני מקרן הפנסיה שלה ובדו"ח צריך להיות פירוט של ההפרשות ע"י המעסיק והמועסק. אם היא לא קיבלה את הדו"ח, היא צריכה לפנות ישירות לקרן הפנסיה שלה ולברר את גובה ההפרשות שנצברו עבורה ולהשוות את הסכום הנ"ל אל מול הסכום שהורידו לה מהמשכורת. גם במקרה הזה רצוי להתייעץ עם קו לעובד.

פורסם

לא בדיוק קשור לנושא, אבל חוץ ממתן אפשרות לחברות הדלק לעשוק את העובדים, למה לכל הרוחות עבודה בתחנת דלק נחשבת עבודה מועדפת?!

פורסם

עבדתי תשעה חודשים בתחנת דלק מיד לאחר השחרור שלי,על מנת לעשות עבודה מועדפת,אני מעדיף למכור את האיברים שלי בשוק השחור ולעסוק בזנות מאשר לחזור ולעבוד בתור מתדלק,פשוט עבודה מסריחה ברמות שלא ניתן לתאר,אתה מקבל יחס של כלב,כול העולם ואחותו חושב אתה חייב להם משהו.

למעשה כשאני נזכר באותה התקופה זה גורם לי להעריך את העבודה הנוכחית שלי :)

תגיד לחברה שלך להתפטר ולמצוא עבודה אחרת...זה כול מה שאני יכול להגיד.

פורסם

אני ממש מצטער לשמוע את זה נשמה.

אני הייתי הולך ביחד עם החברה שלך להסתדרות, שם היו פשוט פותחים למנהל את הפתח האחורי ומרחיבים לו על המעשים שהוא עושה, או מעיפים אותו מתפקידו. וכמובן שלחברה שלך יהיה פיצוי דיי חמוד. (עברתי את זה פעמיים בחיים שלי)

תיגש להסתדרות המקומית שלך ביחד איתה. ומשם כבר אתה תראה את הכביש שאתה הולך בו, מה שכן, אם הכל בדיוק כפי שאתה אומר ואתה יכול להוכיח את זה, אתה כבר יכול לקבל את זה כניצחון.

בברכה רבה, והלוואי שיהיו בדרכם כמה שפחות כאלו, אדי.

פורסם
  • מחבר

לגבי זה שאין ימי חופשה אין בעייה כלל להוכיח פשוט בכל התלושים ימי החופשה עומדים על 0.

הקיזוזים לאומת זאת, מופיעים תחת סעיף שנקרא ניקויי רשות (או משהו דומה פשוט התלוש שלה לא לידי) בלי הסבר למה בדיוק הניקוי.

לא בדיוק קשור לנושא, אבל חוץ ממתן אפשרות לחברות הדלק לעשוק את העובדים, למה לכל הרוחות עבודה בתחנת דלק נחשבת עבודה מועדפת?!

כי זאת חרא של עבודה ועם היא לא הייתה עבודה מועדפת רוב הסיכויים שכל העובדים שם היו עובדים זרים.

פורסם

למעסיק אין שום זכות "לנכות"/"לקזז" על דעתו משכרו של העובד.

זו הלנת שכר לכל דבר ויש להגיש על כך תביעה.

פורסם

כל מה שרשמת הוא לא חוקי, נקודה. הדרך היחידה שמעסיק יכול לקבל כסף מהעובד זה דרך תביעה יעודית וזה בתנאי שהוא יזכה בה והוא יוכיח שהעובד התרשל.

אם היא רוצה להמשיך לעבוד שם אז שתשאר, תשמור את כל הפרטים, תאריכים וסכומים, וכשתתפטר בסוף תתבע את המעסיק(לפעמים כיף לקבל משכורת אחרונה אחרי שמתפטרים :cool2:) אם לא רוצה לעבוד שם, שתתפטר ותתבע עכשיו.

פורסם

האמת שזה לא כזה רעיון טוב לתעד את זה ולהמשיך לעבוד שם בכוונה לתבוע את המעביד אחרי שהיא תסיים לעבוד שם.

זה מראה על סוג של "חוסר כנות" (בהיעדר מושג יותר טוב בשביל להגדיר את זה) מצד העובד.

דווקא להפך, אפשר להגיש תביעה לבית דין לעבודה, ובלי קשר, להמשיך לעבוד שם.

ויותר מכך - אם היא תזכה בתביעה, גם לפטר אותה יהיה כמעט בלתי אפשרי, מאחר וזה

עלול להיראות כאילו זה נעשה בגלל התביעה (הצודקת) שהיא הגישה, ופיטורים כאלה יצטרכו

לעבור דרך משרד התעסוקה לפני שהם יאושרו (או לחילופין, ניתן לתבוע את המעסיק שיחזיר אותה לעבודה)

ואם היא לא מעוניינת להמשיך לעבוד שם, ניתן במקרים מסויימים להתפטר בדין מפוטר (כלומר, להתפטר

אך עדיין לקבל פיצויים, דמי אבטלה וכד') במקרה שהתנאים במקום העבודה אינם מאפשרים לעובד להמשיך לעבוד שם.

כמו למשל - לאחר שהעובד תבע את המעביד וזכה, והוא לא יכול להמשיך לעבוד שם כי "מקשים על עבודתו" ושטויות כאלה.

בכל מקרה - לפני כל מהלך קיצוני כזה או אחר - להתייעץ עם מישהו שבקיא יותר בנושא, כמו "קו לעובד" או משהו בסגנון,

ואפילו עם עו"ד שמתמחה בענייני תעסוקה.

פורסם

אומנם לא מניסיון אישי אבל מכיר אחד כזה ושמעתי על כמה כאלה שלא קיבלו משכורת כדין בעבודות שמירה שהם עשו.... המשיכו לעבוד ותבעו לאחר עזיבתם... זה שהם ידעו שהם עובדים שם ולא מקבלים את כל הכסף שמגיע להם זה לא פותר את המעסיק שלא לשלם את הכסף לעובד.

בכל מקרה, לא תמיד צריך לשמור הכל, מספיק שיש את המשכורות, ואפשר פשוט ממש לפני שמתפרטים לבקש את כל המשכורות מכל סיבה שהיא.

בנוסף אפשר להתייעץ פה: http://shil.haifa.ac.il/shil2/jsp/general/home.jsp

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם על התגובות! :xyxthumbs:

מחר (או אפשר כבר להגיד היום) אני יתחיל לפנות לעמותות וגם להסתדרות ונראה מה אפשר יהיה לעשות משום מה יש לי הרבה מוטיבציה "להיכנס" באותו מנהל ואני מוכן ללכת עם זה עד הסוף רק נקווה שבאמת יש לאן ללכת.

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות! :xyxthumbs:

מחר (או אפשר כבר להגיד היום) אני יתחיל לפנות לעמותות וגם להסתדרות ונראה מה אפשר יהיה לעשות משום מה יש לי הרבה מוטיבציה "להיכנס" באותו מנהל ואני מוכן ללכת עם זה עד הסוף רק נקווה שבאמת יש לאן ללכת.

יש לאן ללכת נשמה, אני מאחל לך בהצלחה רבה!!!

רק תנסה בבקשה ממך לעדכן את הנושא, כי על בטוח יהיו פה עוד אנשים שירצו לעשות את אותו הדבר, אז פה יהיה להם סולושן :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים