עבור לתוכן

האם ניתן לטהר מי ברז ממלח

Featured Replies

פורסם

האם ניתן בעזרת כלים שיש בבית/בכל חנות ליד הבית לנקות מי ברז ממלח?

המים לשם השקיית צמחים בבית.

דוגמא: כשאני שם את הלאקי במבוק בתוך מים לאחר שהמפלס יורד נישאר עליו מלח.

אם מישהו יודע על פורום בנושא טיפול בצמחים/צמחים בכללי אני אשמח לקבל קישור בפרטי (נידמה לי שאסור כאן).

פורסם

המים שאתה מחפש הם בתכלס מים מזוקקים (שהם מים שהוצאו מהם המלחים והמינרלים) והעקרון די פשוט - אתה מאדה את המים ואז מעבה אותם למיכל אחר וככה כל המלחים, לא מתאדים בטמפ' נמוכה יחסית כמו של המים, פשוט נשארים במיכל הראשון. האם אפשר לעשות את זה בציוד ביתי? בעיקרון זה לא מסובך מידי, אבל אני לא רוצה לענות מכיוון שאני לא בטוח לחלוטין.

חוץ מזה, אני בכלל לא בטוח שזה יהיה בריא לצמח. בגדול, זה עלול לגרם למצב של הרס התאים ומוות של הצמח (בדיוק כמו שיקרה לך אם תשתה כמות משמעותית של מים מזוקקים).

פורסם
  • מחבר

אני יודע שמלח לא בריא לצמחים לפחות לא כמות גדולה ממנו.

שוב אני שאול יש מישהו שיכול להמליץ לי על פורום טוב בנושא צמחים?

פורסם

11alex11 אני עובד בגננות -לרוב הצמחים מי ברז יספיקו לגמרי

לפעמים צריך להחליף אדמה ולפעמים צריך לשים דישון אבל כל עוד יש לך מים רגילים בברז ולא מי ים אז אין שום בעיה

אלה עם כן באמת יש לך איזה צמח מיוחד ובררן ואז זה כבר יתמחות בפני עצמה ובזה אני לא יכול לעזור לך

פורסם

קח בחשבון שיש אבל חוץ ממלח עוד דברים כמו מינרלים ודברים שכן חיוניים ואידוי עיבוי יוציא גם את הרכיבים הטובים לצמח...

פורסם

מהזיכרון המוגבל שלי וההיגיון החלש שלי

אני יכול להגיד לך שמלחים הם לא משהו רע לצמח

אתה לא משקה את הצמחים שלך בפאקינג מי ים

מלחים או מינרלים תקרא לזה איך שתרצה

נמצאים שם כי הם צריכים להיות

פורסם
  • מחבר

אוקיי הברתם את הנק' תודה לכולם

ואני עדיין מחפש פורום בנושא צמחים

פורסם

רעיון הזיקוק באידוי שהציעו כאן - לא ישים. השיטה הנפוצה להפיכת מים למזוקקים היא כרומטוגרפיה בקולונה (מספר קולונות, כשרוצים להפריד ברמות גבוהות).

פורסם

סחלבים למשל לא אוהבים את המלח .

לא חשוב

אתה יכול לקחת את המים מהמזגן - אלו מעולים ללא מלח וללא מינרים

אתה יכול להשתמש במים מסוננים למשל בריטה וכו' , אפילו במים שבמתקני השתיה המסוננים כמו נגיד תמי ארבע , אחוז המלח והכלור נמוך בצורה משמעותית ( יש את המכשירים החדשים שמתוכננים לשמור על המינרלים בפנים , אבל בישנים הם מטוהרים )

אתה יכול להרכיב פילטר בעיקרו הוא יכול להיות "חול ים" אאל"ט אפשר להוסיף גם שיכבה של פחם ואז עוד חול ים , זה יתן סינון הגון למים , הפילטר הוא מאוד פשוט , ממלאים בכלי שמנוקב בתחתיתו חול ושופכים מים מלמעלה ואוספים אותם מלמטה , )

אתה יכול לחפש גם במשתלות , אתה יכול לחפש בגוגל ציוד השקיה וכו' .

על פורום מיוחד לזה אני לצערי לא מכיר , אבל בתפוז אולי יש .

פורסם

מה שנשאר לך הוא אבנית ולא מלח.

פורסם

המשקע הלבנבן המצוי בקומקומים חשמליים מקורו בסלע גיר שהומס על ידי הגשמים ועשה דרכו למי התהום ומשם למי השתייה. המלח העיקרי המרכיב את סלע הגיר, סידן פחמתי שנוסחתו CaCO3, אינו מסיס במים מזוקקים, אולם הוא מתמוסס במים חומציים. מי הגשמים חומציים מעט בשל התמוססות פחמן דו-חמצני מהאוויר, היוצר במים חומצה פחמתית, H2CO3. זו ממיסה את סלע הגיר

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%AA

פורסם

לדעתי מתקן של אוסמוזה הפוכה מספיק לך בנושא הזה.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

האם אפשר להפריד את האבנית? או לטהר את המים מאבנית?

פורסם

כן, בעזרת מערכת אוסמוזה הפוכה ביתית המורכבת ממברנה ו 2 (רצוי 3) סננים, צריך לעלות משהו כמו 500 ש"ח

פורסם

אם מישהו יודע על פורום בנושא טיפול בצמחים/צמחים בכללי אני אשמח לקבל קישור בפרטי

פורום גינון:

http://cafe.themarker.com/network/254416/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים