עבור לתוכן

פסיכומטרי!

Featured Replies

פורסם

מישהו יכול להמליץ לי על חברות לפסיכומטרי שפועלות באיזור ירושלים?

פורסם

זה לא שחסר חברות פסיכו' בירושלים (לחמן, קידום, היי-קיו, יואל גבע ובטח יש עוד כמה)

בתאוריה יואל גבע איכותי יותר. פרקטית לדעתי ההבדל היחיד הוא יחס קצת יותר אישי מהמורה

(יותר פעמים שיושבים איתו ומקבלים הכוונה אישית) ויותר מבחני סימולציה.

אני ממליץ שתעשה מבחן לדוגמא (יש באתר של המרכז הארצי לבחינות והערכה, שזה הגוף שאחראי על המבחן)

ואז תראה איך הולך לך (ביחס לציון שאתה צריך להוציא), ולפי זה תחליט.

חוץ מזה שאתה גם מכיר את עצמך, ואתה יודע כמה אתה צריך "יחס אישי" ואם זה חשוב לך או לא.

אישית, אני חושב שההבדל במחיר בין יואל גבע ללחמן (בתור דוגמא), לא מצדיק את זה,

אבל אני לא הייתי צריך יותר מדי מהשיעורים, ובהחלט שלא הייתי זקוק ליותר יחס אישי מהמדריך.

ובנוגע לכמות הסימולציות - אפשר למצוא כל כך הרבה חומר באינטרנט (או ספרי לימוד, בעיקר של חברים שעשו פסיכו' כבר)

שבכל מקרה יהיו לך יותר מבחנים ממה שאתה באמת תעשה, אז אני חושב שזה מיותר ההבדל במחיר.

וכמובן, המיקום של מכון הפסיכומטרי הוא גם שיקול והקרבה שלו לבית ספר/עבודה/בית שלך.

פורסם

עשיתי קורס בקידום, והייתי מרוצה מאוד

פורסם

היי לכולם,

חדש פה :)

ולגבי השאלה... חכה שתעשה בחינה לדוגמא. אל תבהל מהציון שתקבל, אבל זה ייתן לך הערכה פחות או יותר למה אתה צריך חיזוק, ומי מהמכונים יכול לתת לך מענה לאותו נושא.

אני נגיד הייתי ממש צריך להתמקד בכמותי וזה באמת מה שעשיתי, אז כשהתחלתי את הקורס בקידום ישבו איתי על תוכנית רק על זה.

אבל תכלס, זה מאוד תלוי בך, איפה אתה גר, לכמה אתה מכוון, המון דברים...

פורסם

אני באמת לא יודע אם מבחן פסיכומטרי לדוגמא לפני שאתה מתחיל ללמוד ולהתאים את עצמך לסגנון המבחן באמת מעיד על משהו.

בכמה שיעורים הראשונים ואחרי ההכרה הבסיסית של המבחן אתה משתפר בו בצורה הכי גבוהה. ובכלל, לוקח קצת זמן לעשות ת'סוויץ' שלא בודקים כמה תשובות נכונות אלא כמה לא נכונות ישנם.

אני למשל קיבלתי במבחן הראשון שעשיתי קצת יותר מחצי מהציון הסופי.

פורסם

נכון שיש הבדל גדול בין מבחן פסיכו' למבחן רגיל, ולכן הציון במבחן לדוגמא יהיה (כנראה) נמוך משמעותית

מאשר הציון שאתה מסוגל להגיע אליו, אבל זה כן מראה על משהו.

במבחן לדוגמא שעשיתי בתחילת הקורס היו לי למשל שתי טעויות בלבד בחלק של האנגלית, שזה מראה על הרמה

שלי באנגלית, ועל כך שאני לא צריך ללמוד יותר מדי את הנושא הזה.

לעומת זאת, בנושאים אחרים אתה רואה מה אתה צריך ללמוד וכמה, וככה אתה יכול להשתפר.

אני לא טוען שקורס זה לא מועיל, אני כן חושב שזה מועיל, אבל אני בעיקר חושב שזה טוב עבור מי שלא מסוגל ללמוד

את זה בעצמו, מתוך ספר. או שצריך מסגרת כלשהי ש"תכריח" אותו ללמוד.

אישית - למדתי מעט מאוד מהשיעורים בכיתה, אך אני הייתי צריך את המסגרת ש"תכריח" אותי ללמוד, כי אחרת אני

יודע שהייתי לומד פחות, וכנראה מוציא ציון נמוך יותר

בנוסף, צריך לזכור שלא כולם צריכים להוציא 700+ או משהו כזה, ובכלל, פסיכומטרי נועד בשביל להתקבל למה שאתה רוצה ללמוד.

זה לא מעיד על חוכמה, אינטיליגנציה או שום דבר אחר. כל עוד אתה מצליח להתקבל למה שאתה רוצה - זה מספיק טוב.

ויש אפילו מקצועות שלא צריך פסיכו' - ידידה מאוד טובה שלי לומדת באונ' העברית והיא לא הייתה צריכה לעשות פסיכו',

אז קודם כל תבדוק כמה אתה צריך לקבל, אם בכלל צריך פסיכו' ואז תעשה מבחן לדוגמא.

אם חסר לך נגיד 20 נקודות, נראה לי מיותר לעשות קורס. אם לעומת זאת אתה צריך עוד 100-150 נקודות, אז כן, לך תעשה קורס.

פורסם

לא נכנסתי לוויכוח העקר הזה, אם קורס הוא משמעותי או לא, ציינתי נקודה שלפחות מבחינתי קריטית, מבחן הפסיכומטרי הראשון שעשיתי (מבלי להכנס לעובי ה"שיטה") העיד כלום על התוצאה הסופית, אחרי כמה התנסויות ראשונות עם הפרקים והשיטה אתה עושה את קפיצת הדרך המשמעותית ביותר בציון, אחרי זה רק שיפורים מינורים.

פורסם

זה שקיבלת הרבה יותר בסופי מאשר בפתיחה לא אומר שהוא לא מעיד על כלום.

זה לא שבסוף כולם מקבלים בין 100 ל-150 נקודות יותר מהמבחן פתיחה או משהו כזה.

וכן, אני כן חושב שיש מתאם כלשהו.

מישהו שקיבל 300 במבחן פתיחה, כנראה לא יקבל 700 במבחן הסופי,

ומי שקיבל 650 במבחן פתיחה, כנראה שלא יוצא 500 במבחן הסופי.

התאמה מוחלטת? כמובן שלא, אבל זה לא אומר שאין התאמה כלשהי.

הדרך היחידה לבדוק את ההתאמה תהיה להשוות בין מספר גדול מאוד של דגימות של תלמידים

במבחן פתיחה ובמבחן הסופי, ואז לראות אם זה מתאים.

זה שאצל אדם אחד ספציפי (במקרה הזה, אתה) אין קשר ברור בין הדברים, לא אומר שזה ככה אצל כולם.

פורסם

אני חושב שכולם אומרים דברים נכונים פשוט במעורבב עם הרבה ניסיון אישי שלא בהכרח מתאים לכולם.

קודם כמו שאמרו מעליי תראה כמה אתה צריך,לאחר מכן תנסה לראות איך הולך לך בתרגול של כמה פרקים באינטרנט (אתר פסיכומטרי למשל) ורק לאחר מכן ב ואם אתה חושב שהרגלי הלמידה שלך לא מספיק טובים לחרוש לבד? לך למכון פסיכומטרי. אם אתה חושב שאתה מסוגל להגיע לציון היעד לבד אז תחסוך מעצמך. בכל אופן אין לי שום כוונה לפרסם איזה מכון,אני רק יודע שאני יכול להמליץ לך על יואל גבע,אמנם יקר אך אני מאוד מרוצה. כמובן שהרושם מאוד סובייקטיבי.

פורסם

אני חושב שכולם אומרים דברים נכונים פשוט במעורבב עם הרבה ניסיון אישי שלא בהכרח מתאים לכולם.

הי נדב,

אני מסכים מאוד עם האמירה הזו של "הנמוג לשחור" (אם כי יש לי הסתייגויות מההמשך, אך לא אכנס אליהן כרגע).

מדובר בתופעה שחוזרת ונשנית בדיונים שכאלה וחשוב לזכור ש:

א. קיימים כל מיני סוגי תלמידים, כך שיתרון עבור אחד עלול להיות חיסרון עבור אחר.

ב. מניסיוני, בדיוני פסיכומטרי בפורומים, שיעור בעלי הנטייה ללימוד עצמאי (אשר נוטים בד"כ להמעיט בערך הקורסים) גדול בהרבה משיעורם באוכלוסיה הכללית.

ג. תלמידים שממליצים על המקום בו למדו, עושים זאת כמעט תמיד ללא כל מקור להשוואה, או ידע כלשהו על האלטרנטיבות הקיימות בשוק.

ד. במקרים רבים אנשים ממליצים על מכון מסוים אך ורק מתוך שמועה וללא ניסיון אישי.

ה. פרסום תחת מסווה של גולש תמים בפורום אינו תופעה נדירה כמו שרובנו היינו רוצים לחשוב (ואני לא מפנה האשמה לאף אחד כאן, כמובן, רק מציין עובדה).

לפיכך, כדאי להיזהר כשמחליטים החלטות חשובות על סמך המלצות בפורומים.

עם זאת, כאמור, נאמרו כאן גם דברים נכונים. גם אני ממליץ לך לבצע בחינה לדוגמה, ובאופן כללי לחפור קצת (או אולי בעצם הרבה) באינטרנט על הנושא. האתרים של המכונים השונים (לא רק שלנו) מספקים חומר רב, שיעזור לך לקבל מושג ברור יותר מה זה פסיכומטרי ומהן האפשרויות העומדות בפניך.

אני מצרף עבורך קישור לבחינה דיאגנוסטית ממוחשבת שתסייע לך לזהות נקודות חולשה וחוזק:

http://www.ezway.co.il/64906/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%A8%D7%99-%D7%9C%D7%93%D7%95%D7%92%D7%9E%D7%90

בנוסף, דבר אחד שבטוח כדאי לך להתחיל, בלי קשר לאיזה מכון תבחר (אם בכלל), זה ללמוד אוצר מילים. לטובת העניין, קבל קישור למשחק אוצר מילים שיעזור לך להתחיל את זה בכיף:

http://www.ezway.co.il/64906/%D7%AA%D7%95%D7%AA%D7%97-%D7%90%D7%95%D7%A6%D7%A8-%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D-1

לבסוף, כמדריך ב-EZ Way אני יכול לענות לשאלתך הראשונה בכך שיש לנו קורסים בירושלים והסביבה, אך מה שיותר מעניין אותי זה דווקא לשאול אותך - האם אתה יודע מה אתה רוצה ללמוד? האם החלטת איפה? האם אתה יודע מה הציון הדרוש לך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים