עבור לתוכן

** צוחק מי שצוחק אחרון

Featured Replies

פורסם

שבוע טוב.

חברת פרטנר מוכיחה שוב שהשיניים של משרד התקשורת אינן חדות מספיק ומעלה שוב את מחירי הגלישה סלולרית.

http://www.netcheif.com/blog/?p=909

CHEIF

פורסם

מחד אני מסכים איתך שחברות הסלולר (וגם חברות הלווין והכבלים באותה נשימה) עושות צחוק מכל מה שהרגולטור מפיל עליהם.

מאידך - אני חושב שבמצב מתוקן לא היה צורך בהתערבותו של הרגולטור בעניינים אלו. יש פה נושא של צרכנות ומכיוון שהצרכן הישראלי הוא מין למלם שלא מזיז את עצמו אז ככה זה נראה.

במצב תקין - הרגולטור נכנס לפעולה רק במקרים חריגים בהם יש הפרה בוטה של תנאי ההתקשרות. אך מכיוון שהצרכן הישראל הוא די מנומנם אזי הרגולטור צריך להכנס לפעולה.

פורסם
  • מחבר

הנקודה היא שהמצב הוא ממש "לא מתוקן". אף לקוח בודד לא יצליח לנצח לבד את חברת הסלולר -- רק גופים גדולים מצליחים לקבל תעריפים סבירים והלקוחות הפרטיים הקטנים הם אלה שמשלמים את המחיר.

תפקידו של הרגולטור -- במקרה הזה משרד התקשורת -- להגן על זכויותיו של הצרכן הקטן ולמנוע מצב שבו גוף גדול עושק אותו ומעלה את המחיר של שירות מסויים פי 3 תוך 3 חודשים.

לא היתה לי בעיה עם המחיר של החבילות החדשות, אם פרטנר היתה מאפשרת חיבור לחבילות הישנות במחיר הישן. הנקודה היא שאתה נדחף בעל כורחך לחבילה גדולה בהרבה ממה שאתה צריך במחיר גבוה הרבה יותר.

זה מחזיר אותי למנטרה השינה שלי -- למה שפרטנר לא תחייב אותי גם בגלישה על פי הצריכה בפועל?

פורסם

הרגולטור הוא לא הפתרון - הרגולטור הוא הבעייה

הרגולטור מגן על 3.5 חברות הסלולר בארץ מפני תחרות.

פורסם
  • מחבר

אני מסכים איתך שהרגולטור -- משרד התקשורת -- לא עושה את עבודתו.

http://www.netcheif.com/blog/?p=884

פורסם

ומעבר לכך,

לצרכן בתאוריה אמור להיות כוח לעזוב חברה ולעבור לחברה זולה יותר, אך הוא לא יכול לעשות זאת,

מכיוון שאין באמת חברה זולה יותר.

מעניין אם זה קשור לעובדה שלכל החברות נטייה מוזרה להעלות מחירים באותם זמנים...

מזכיר קצת את ההאשמות בזמנו על הקרטלים של הבנקים בנוגע לעמלות... מישהו יהיה מופתע אם יסתבר

שגם חברות הסלולר עושות את אותו הדבר?

פורסם

לטעמי

זה לא סוד שישראל היא משק קטן ומאוד ריכוזי

זה סוד גלוי שבחברות התקשורת\גז\דלק\ביטוח מתקיים אוליגופול

זה סוד פחות גלוי שיש ממש קרטל בין החברות האלו - ומדי פעם הרשות להגבלים מרימה את הראש ונותנת פטיש

עד כמה שזכור לי חברות הביטוח וחברות הגז כבר קיבלו פטיש - זה רק עניין של זמן עד שהחברות האחרות יחטפו גם.

הצרה היחידה שבדרך כלל הדברים האלו קמים בכל זעקה וטררם גדול - ונסגרים בקול ענות חלושה.

פורסם
  • מחבר

ומעבר לכך,

לצרכן בתאוריה אמור להיות כוח לעזוב חברה ולעבור לחברה זולה יותר, אך הוא לא יכול לעשות זאת,

מכיוון שאין באמת חברה זולה יותר.

מעניין אם זה קשור לעובדה שלכל החברות נטייה מוזרה להעלות מחירים באותם זמנים...

מזכיר קצת את ההאשמות בזמנו על הקרטלים של הבנקים בנוגע לעמלות... מישהו יהיה מופתע אם יסתבר

שגם חברות הסלולר עושות את אותו הדבר?

חברות הסלולר הן טריאופול (מונופול של 3 שחקנים) שמחלקים את השוק, פחות או יותר, שווה בשווה. ההרגשה שלך שיש תיאום בינהן אינה מופרכת לחלוטין.

פורסם

אורנג' כבר מזמן השתגעו ... תראו את המחיר של הiPhone 4 לא פחות מ4200 שקל ! , בפלאפון המכשיר עולה לי כמעט 500 שקל פחות ,בפלפאון חבילת גלישה של 2GB תעלה לי 70 שקל ,ופה 1GB עולה אפילו יותר .

לא שפלאפון או בכלל שאר חברות הסלולר הם זולים ,אבל בהשוואה לארונג' הם כן ,כנראה שאורנג' צריכים לאבד הרבה הרבה לקוחות כדי לחזור למציאות , שבאמת אנשים יקנו מהם מכשירים ב5 אלף שקל ,וחבילות גלישה במחירים מופקעים .

פורסם

ככה בן דוב מכסה את כל ההוצאות שלו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים