פורסם 2010 בנובמבר 515 שנים אהלן אנשים.אני מחפש המלצות למותחנים פסיכולוגים טובים, שמתי לב שלאחרונה אני ממש נהנה מהז'אנר.הנה כמה סרטים שאני זוכר שאהבתי :השתול, אפקט הפרפר, יוקרה, Shutter Island ובטח יש עוד כמה שאני לא זוכר.כרגע שמתי לב שגם יצא אפקט הפרפר 2 ו3, איך הם ? לא קיבלו ציון בשמיים בIMDB.אז איזה עוד סרטים טובים יש בזאנר ?בתודה מראש, מייק.
פורסם 2010 בנובמבר 515 שנים ההמשכים לאפקט הפרפר גרועים מאוד, גם אם אהבת את הראשון.מותחנים טובים לדעתי: se7en, unthinkable, ואני צריך להזכר בעוד P:
פורסם 2010 בנובמבר 615 שנים נזכרתי:היסטוריה של אלימות, פייט קלאב(אם God forbids לא יצא לך לראות), מטריקס(הלכתי מיינסטרימה).
פורסם 2010 בנובמבר 615 שנים חלק גדול מהסרטים שהוזכרו כאן הם לא ממש מותחנים פסיכולוגיים פרופר - ראה סרטים של היצ'קוק לצורך דוגמאות מובהקות יותר של הז'אנר (לדוגמא "וורטיגו" או "פסיכו").קרובים לז'אנר (אם כי לא בדיוק) הם שני סרטים מוקדמים של האחים כהן - "ברטון פינק" ו"רציחות פשוטות" (blood simple). בתור חובב של האחים כהן אני חייב להמליץ עליהם (למעשה ניתן לשייך לז'אנר גם את "פארגו" המעולה ובמידה רבה גם את "ארץ קשוחה" המאוחר יותר).הרבה סרטי פשע קלאסיים כוללים אלמנטים טובים של מותחן פסיכולוגי - סרטים שצפיתי בהם כדוגמאות --chinatown של רומן פולנסקי עם ניקולסון ופיי דנאווי The Taking of Pelham One Two Three (המקורי מ-1974 עם וולטר מתאו)כלבי אשמורת (של טרנטינו - לפי דעתי הסרט הטוב ביותר שלו - מאוד אלים אבל עם הרבה עקרונות של סרט פשע קלאסי)Dog Day Afternoon עם אל פצ'ינויש גם את - The Vanishing (ההולנדי מ-1988) שאמור להיות מעולה ברמה של אב-טיפוס של הז'אנר - אבל לא התחשק לי לצפות בו (יתכן ואתה תאהב את הרעיון יותר).
פורסם 2010 בנובמבר 615 שנים Panic RoomThe Girl with the Dragon Tattoo ובכלל, כל טרילוגיית MilleniumCube האגדיThe ShiningSaw (כל הסדרה, ובמיוחד הראשון)The Silence of the LambsThe Experiment (אומרים שהגירסה הגרמנית טובה יותר, אני לא ראיתי אותה)Orphan[Rec]Running ScaredThe Disappearance of Alice CreedDark City (אומרים שב-matrix לקחו ממנו רעיונות)1408Hard Candy (לא לבעלי לב חלש)Jeepers Creepers DisturbiaEl orfanatoThe Number 23Session 9 (סרט מורט עצבים - לראות בשעות הקטנות של הלילה)Audition (סרט יפני אכזרי במיוחד)Misery (פשוט סרט חובה)Phone BoothDeath SentenceReservation Road
פורסם 2010 בנובמבר 815 שנים Fracture, Felon, Law Abiding Citizenשלושתם בסיגנון דומה ומעולים, אך עונים חלקית להגדרה של מותחן פסיכולוגי. כדאי...
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.