עבור לתוכן

איזה כרטיס אשראי עדיף (MASTERCARD/VISA/AMEX)?

Featured Replies

פורסם

בכללי אין לי הרבה כסף אבל אני צריך כרטיס אשראי שמאפשר קניה מחו"ל. מהכרטיסים לעניים שראיתי יש את ה VISA הרגיל, ה MC הרגיל וה AMEX BLUE.

את ה MC והאמריקן אקספרס ראיתי שנותנים לסטודנטים בפועלים (כרגע יש לי קמפוסכרט רגיל) מישהו יודע מה העלות של השדרוג הזה?

חשבתי גם לעבור ליהב כבן של עובד מדינה, מקבלים תנאים כמו של עובדי מדינה שזה מצויין ושם כניראה שיתנו לי את אותם אפשרויות + VISA של CAL.

יש עדיפות או שזה לא באמת משנה?

נ.ב.

הכרטיס ישמש בעיקר שקניות מ STEAM אבל אני גם טס לאירופה מידי פעם ושם הבנתי שלא בכל מקום אפשר עם AMEX.

פורסם

לדעתי אתה יכול לקבל את ה- MC ללא עלות בתוכנית קמפוסכרט (תתייעץ עם הבנק שלך), בתור אחד שקונה את רוב מיטלטליו מחו"ל, מעולם לא נתקלתי בעסק שלא כיבד אותו, מומלץ גם לפתוח חשבון Paypal.

היה לי AMEX, מאוד מהר הוא בוטל מחוסר שימוש (הכל נעשה ב- MC). יש לי גם כרטיס חוץ בנקאי לגיבוי - Visa Free של בנק לאומי שלא משלמים עליו כלום.

פורסם

היה לי MasterCard ולא היו לי שום בעיות בחו"ל או בהזמנות משם עם הכרטיס. את הכרטיס ההוא היה לי במסגרת חשבון סטודנט עם עמלות מאוד נמוכות.

כעת יש לי VISA ועדיין אין שום בעיות (יש לי פלטינה - אבל בתכלס אין הבדלים משמעותיים מהכרטיס הבינ"ל "הרגיל" מלבד שהחיוב ברכישות בחו"ל מתבצע במועד הרגיל ולא מיידי). יש לי תנאים של עובד מדינה והכרטיס מגיע כחלק מההטבות בלי עמלה מיוחדת - אני לא יודע מה המצב במקרה של בן לעובד מדינה.

פורסם
  • מחבר

אז ההבדל בין VISA ו MC הוא רק בהטבות שמקבלים (5% פה ושם בכל מיני חנויות)?

למישהו יש ידע נוסף על ה AMEX? הבלו נשמע כרטיס מאוד נחמד לאנשים דלי תקציב, השאלה אם אפשר לעשות משהו על הכרטיס הזה או שאני אגיע לחו"ל ולא אצליח למצוא מקום שמכבד אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים