עבור לתוכן

רכישת מחשב נייד משומש מסידרה ישנה - האם כדאי היום? מבקש עצות

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני סטודנט להנדסה בשנה רביעית. עד היום הסתדרתי בלי מחשב נייד. לאחרונה התעניינתי ברכישה של אחד.

לא בגלל צורך - בסך הכל המחשב הנייח שלי מספק אותי בהחלט. אבל אי אפשר להתעלם מהנוחות שיש בנייד. לפעמים זה פשוט נוח. לכן - התעניינתי ברכישה של נייד זול.

הסתכלתי קצת ב EBAY, ושמתי לב שמוכרים ניידים משומשים דיי בזול (200, 300 דולר) מסידרות עסקיות של DELL ו LENOVO.

עיניי נחו על ה DELL D610, שאפשר להשיג ב 200 דולר (850 שח) או ה D620 שאפשר להשיג ב 300 דולר (כ 1275 שח). שניהם יתדרשו שידרוג של הכונן הקשיח, ויתכן שחלקם גם שידרוג של הזיכרון.

ה D620 מגיע עם מעבד טוב יחסית (T7200) אך ה D610 עם אחד חלש יותר (Pentium M 1.73Ghz). כמו כן, ה D620 הוא בתצורה עדכנית יותר (מסך רחב) ואילו ה 610 בתצורה הישנה של 4:3.

האם לדעתכם יש הצדקה ברכישה של מחשב כזה (אחד מאלו, עם יתרון לזול מבינהם, כמובן) כיום? כמובן שהצרכים הם שימוש כללי, עם דגש על "משרדי" וכמובן שמעט תוכנות כבדות יותר (שמן הסתם, לא "יטוסו" על מחשבים כאלה, אבל כן יעלו). אני לא מתכנן לשחק על מחשב כזה כשיש לי מחשב "נורמלי" בחדר.

אודה לדעות של אנשים בעלי נסיון. תודה! :xyxthumbs:

פורסם

לא הייתי קונה מחשב נייד משומש בלי לראות אותו פיזית לפני הקנייה, אלא אם המוכר הוא מישהו שאני מכיר אישית וסומך עליו. משמע - הייתי נזהר מאוד בקנייה בeBay.

ובכל מקרה לא הייתי קונה מחשב נייד בeBay ושולח לארץ. ראשית, מחיר X יהפוך לפחות ל1.5X (לאחר משלוח ומיסים). שנית, אם יש בעיה במחשב או מסיבה כלשהי איני מרוצה ממנו - תהליך ההחלפה / משלוח חזרה הופך להיות הרבה יותר מורכב ומסובך.

ספציפית יש מודעה די טרייה בyad2, שבה מציעים D620 ב1400. בהפרשים כאלה, לא הייתי פוזל בכלל לכיוון eBay.

באופן כללי, קנייה של נייד משומש יכולה להתברר ככדאית, אם זה מתאים לצרכים שלך ולתקציב שאתה רוצה להשקיע.

פורסם
  • מחבר

המחיר עליו אני מתסכל הוא תמיד אך ורק המחיר לאחר משלוח ומס - זה מה שיוצא מהכיס וזה מה שמעניין אותי (לצורך העניין, מה שכתבתי פה זה אחרי מס ומשלוח).

ברור שהפרש של 150 שקל, עדיף כבר לקנות בארץ ולחסוך ה"כאב ראש". בכל מקרה, לא על זה הדיון.

אני מעוניין יותר בחוות דעת על איך זה להשתמש בניידים ישנים יחסית כיום, ממשתמשים שיש להם נסיון כזה (מן הסתם, בהנחה שהמחשב במצב סביר).

האם אתה מרגישים שהם עונים על הצרכים שלכם? האם הם, בגדול, עדיין "מחזיקים מעמד"? איך הדגמים האלה ספיציפית? האם מסך בפורמט 4:3 עדיין רלוונטי כיום?

תודה

נ"ב

אני יודע שאתם מאוד אוהבים את זה, אבל אני לא מעוניין להיכנס כאן לתקציב והמלצות קניה. אין לי תקציב, אין לי צורך. אני מתעניין באופן כללי ברשיכת מחשב נייד סביר, זול ככל האפשר. חשבתי על אלו ואני מעוניין בחוות דעת עליהם או על דגמים מקבילים של IBM, מסידרת THINKPAD. תודה)

פורסם

יש לי T60, יש לי T42, יש לי Compaq Evo N610c. כולם עובדים, כולם עם מסכי 4:3, כולם רלוונטיים (כל אחד לשימושים שלו). לחלקם הייתי צריך להחליף סוללה / דיסק קשיח / מאוורר / ספק כח בשנים האחרונות, אבל אלה דברים קטנים יחסית.

אז כן - מחשבים ישנים עדיין יכולים לעבוד ולספק את הסחורה.

ספציפית עם הDELLים לא היה לי ניסיון אישי, אבל הD620 ואלה שאחריו אמורים להיות סבירים בהחלט. הLatitude הישנים (D600) הם דרעק, לגבי D610, אני לא יודע בדיוק איפה הוא נופל.

פורסם

לי יש איזה טושיבה עם מעבד סלרון זה או אחר ו512 מ"ב זכרון, וזה די לא כיף.

הוא משמש בעיקר לאינטרנט ואופיס, וכל דבר לוקח לו יותר מדי זמן.

לא מעז להעלות עליו מטלב לדוגמא.

עוד חיסרון, שנוסף לזה שהוא איטי וישן, זה שהוא כבד.

אני מחזיר אותו הביתה פעם בשבוע לסופ"ש, ושאר הזמן הוא מבלה במשרד, המחשבה על להסתובב איתו יום יום, או על הגב יותר מאשר לאוטו וחזרה גורמת לי חלחלה.

אישית אני לא מתכוון לקנות נייד נורמאלי (את זה "ירשתי" מהמשפחה) עד שלא יהיה אחד שהוא גם קל, גם חזק מספיק וגם במחיר שפוי.

אם אתה ממש חייב, תוותר על התוכנות היותר כבדות וקנה נוטבוק קל וחלש.

פורסם

בגיזרת הטינקפד הקלים מאוד אין לך יותר מידי, ה X31 כבר לא רלוונטי. אם כי אתה יכול לקנות היום X60 או 61 החל מ 1900 שח ביד2. שזה מחשב רלוונטי לכל הדעות בכלום כסף. לגבי T42 הוא גם כבר לא רלוונטי לפי דעתי. (לעומת זאת T60 ב 1500 שח זה גם לא כזה רע...)

פורסם

תלוי מה אתה מתקין אליו ואיך אתה משתמש איתו

יש לי Dell inspiron 1300 שהגיע אם מעבד celeron m ו 256 M. שידרגתי זיכרון ל 1 G והוא דיי טס באינטרנט / אופיס / גרפיקה בינונית / שולחן עבודה אם אפקטים 3D של החלפת חלונות. אם אתה יכול למצוא מחשב אם מעבד וכרטיס מסך סבירים לנייד (pentium/celeron m וכרטיס מסך אינטל 915 ומעלה) ומוסיף 1G זיכרון או יותר לדעתי הוא יכול להספיק לדברים בסיסיים ולא ממש בסיסיים

ניסיון אישי אם איכת הבנייה של Lenovo Thinkpad - היה לי Lenovo T60 (לא היה שלי, החזרתי) שנשאר שלם (כולל המסך) אחריי 2 נפילות אל בטון מגובה מטר + נפילה וטביעה במים בזמן שהמחשב עובד והמסך פתוח, והמשיך לעבוד שנה וחצי אחיי זה (עד שהחזרתי אותו כשהוא במצב תקין לגמרי)

פורסם

לא הייתי קונה מחשב נייד משומש בלי לראות אותו פיזית לפני הקנייה, אלא אם המוכר הוא מישהו שאני מכיר אישית וסומך עליו. משמע - הייתי נזהר מאוד בקנייה בeBay.

ובכל מקרה לא הייתי קונה מחשב נייד בeBay ושולח לארץ. ראשית, מחיר X יהפוך לפחות ל1.5X (לאחר משלוח ומיסים). שנית, אם יש בעיה במחשב או מסיבה כלשהי איני מרוצה ממנו - תהליך ההחלפה / משלוח חזרה הופך להיות הרבה יותר מורכב ומסובך.

ספציפית יש מודעה די טרייה בyad2, שבה מציעים D620 ב1400. בהפרשים כאלה, לא הייתי פוזל בכלל לכיוון eBay.

באופן כללי, קנייה של נייד משומש יכולה להתברר ככדאית, אם זה מתאים לצרכים שלך ולתקציב שאתה רוצה להשקיע.

מחשב נייד משומש ללא אחריות - לא.

אם יש אחריות זה לא משנה, כי אז אם יש תקלה.. יש אחריות. רק לשים לב טוב טוב בתמונות שהכל נראה טוב ושהוא לא רושם שיש תקלה כלשהיא שנגרמה באשמתו.

אם הוא משקר אז איבאיי מכסה לך את כל הקנייה ותחזיר לך את הכסף במלואו...(זה שירות חדש שאיבאיי עצמם מכסים אותך, שעד עכשיו זה היה פאיפאל.)

בכל מקרה אני קניתי כבר כמה ניידים מאיבאי, כולם חסכו לי אלפי שקלים בארץ. משלוח לארץ עולה באזור ה100$ והמיסים זה 16 אחוז (על המחיר + משלוח)

יוצא 1000 שקל תוספת למחיר למחשב חדש וטוב במקרה הרע.. בארץ רוב המחשבים יעלו ב2000 שקל יותר מינימום. אני אישית השגתי את המחשבים שלי בחצי מחיר ממה שיש בארץ.

פורסם

במחשבים משומשים זה יותר בעייתי, ברגע שרושמים לך משהו כמו "יש נזקים קוסמטיים" או "עובד אבל לא בדקתי הכל", ואז אם זה מגיע והנזקים הקוסמטיים מתבברים כשריטות עמוקות או פלסטיקים שבורים, או מסתבר שהUSB לא עובדים, תהליך הזיכוי לא יהיה כל-כך פשוט, כי ת'כלס לא שיקרו לך.

אם אתה קונה מוצר שמפורסם כ"סגור בקופסה" באמת אין על מה להתווכח, ויהיה לך יחסית קל להפעיל את הביטוח של eBay במקרה של אי-התאמה בין הפרסום למוצר.

פורסם

יש לי T60, יש לי T42, יש לי Compaq Evo N610c. כולם עובדים, כולם עם מסכי 4:3, כולם רלוונטיים (כל אחד לשימושים שלו). לחלקם הייתי צריך להחליף סוללה / דיסק קשיח / מאוורר / ספק כח בשנים האחרונות, אבל אלה דברים קטנים יחסית.

האם תוכל להמליץ לי על מעבדה אמינה לתיקון הT42 שלי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים