עבור לתוכן

שאלה בקשר לצבא.

Featured Replies

פורסם

אם אני לא יהודי (בן לאמא לא יהודיה) אני מחוייב לשרת או שיש לי פטור?

פורסם

אם אתה נוצרי אתה עדיין מחויב לשרת, מניסיון.

פורסם
  • מחבר

אוקיי,תודה :xyxthumbs:

פורסם

אם באת לכאן מטעמי חוק השבות כבן לאב יהודי (אם הבנתי אותך נכון), מה השאלה הזו אמורה בכלל להביע?

פורסם
  • מחבר

לא אב,סבא מצד האמא.

פורסם

even better... מגיע לפה באמצעות סבא אחד יהודי ומחפש איך להשתמט. אני יהיה שמח כשיסגרו את השערים בפני אנשים כמוך.

(גילוי נאות - גם אני עליתי לארץ במסגרת חוק השבות, אלא שהורי יהודים ונרדפו בשל יהדותם במקום הולדתם... אה, ועשיתי צבא ועדיין עושה מילואים)

פורסם
  • מחבר

lol רק שאלתי שאלה,why all the hate?

"מחפש איך להשתמט"? אני לא מתכוון להשתמט פשוט חבר שלי לא משרת בגלל שהוא לא יהודי,רציתי לדעת אם זה חל עליי או שהוא עשה קומבינה.

לא צריך לכעוס חביבי :xyxthumbs:

פורסם

דיי מספיק להיות צבועים אנשים !!

אז הבחור לא רוצה לשרת שלא ישרת למה לעשות עכשיו לילד לא רוצה כנראה שיש סיבה

וגם עם אין לא אתם ולא אני הם אלה שנגיד לו איך לחיות ..

אני אישת מכיר מקרה שבחורה לא שירתה בצבא בגלל שהיא לא יהודיה הצהירה בפני הצבא שהיא נוצריה והביאה מכתב מכומר !

אז זה פוסל אותה ?

לדעתי ממש לא ... :nono:

אפשר לתרום בעוד מליון ואחד דרכים שלא קשורים לשירות הצבאי :xyxthumbs:

פורסם

המצב היה יכול להיות הרבה יותר טוב אם כל אלה שלא חלים עליהם חוק גיוס חובה היו עושים לפחות שירות לאומי.. גם אם זה לשנה.

למרות שלא חסר מתנדבים(ערבים למשל) שמתגייסים לצבא וממי שאני מכיר לפחות רובם הולכים לקרבי וזה משמח אותי, המפקד של חבר שלי הוא ערבי נוצרי, ויש עוד אחד שהמפקד שלו מוסלמי.. אז אני מתחיל להיות אופטימי ביותר..

פורסם

המצב היה יכול להיות הרבה יותר טוב אם כל אלה שלא חלים עליהם חוק גיוס חובה היו עושים לפחות שירות לאומי.. גם אם זה לשנה.

למרות שלא חסר מתנדבים(ערבים למשל) שמתגייסים לצבא וממי שאני מכיר לפחות רובם הולכים לקרבי וזה משמח אותי, המפקד של חבר שלי הוא ערבי נוצרי, ויש עוד אחד שהמפקד שלו מוסלמי.. אז אני מתחיל להיות אופטימי ביותר..

זה טוב שערבים מתנדבים, אבל זה מקרים נדירים, ואתה שוכך שאם השכנים שלנו יחליטו לפלוש אני דיי בטוח במי הם יצודדו....

אגב לבחור ששאל, איך אתה מתכוון להסתדבר במדינה בתור לא יהודי?, כאילו אתה מתכוון לעשות גיור או משהו, או פשוט לזרום עם החיים .

פורסם
  • מחבר

איך אני מתכוון להסתדר כלא יהודי? מה זאת אומרת?

גיור? לא,פשוט ללמוד ולמצוא עבודה כמו כולם.

פורסם

ה"בעיה" היחידה בלהיות לא יהודי במדינה זה שאי אפשר להתחתן. צריך לסוע לחו"ל להתחתן שם ולחזור לפה.

פורסם
  • מחבר

No problem bro..

אני יכול לחיות עם זה.

פורסם

ה"בעיה" היחידה בלהיות לא יהודי במדינה זה שאי אפשר להתחתן. צריך לסוע לחו"ל להתחתן שם ולחזור לפה.

אתה יכול להתחן רק לא עם יהודיה, כומר יחתן אותך בלי בעיה...

ד"א דור שלישי בארץ זה דבר מצחיק, צבא חובה, דרכון אין :)

פורסם

גיור? לא,פשוט להסתדר.ללמוד ולמצוא עבודה כמו כולם.

אבל אתה מודע לזה שזה לא הכי קל, ולמרות שהמדינה מתיימרת להיות דמוקרטית, אתה עדין לא מקבל את מלוא הזכיות, וזה עדין חרא (דמיין אתה רוצה להיתחתן עם אחת שאתה אוהב, סביר להניך שהיא לא תסכים, וגם אם היא תסכים, המשפחה בטוח לא ).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים