עבור לתוכן

נהגים? חסכו כסף!

Featured Replies

פורסם

החל מהבוקר (יום ב') נכנס לתוקפו החוק המחייב הדלקת אורות בנסיעה גם במהלך היום.

חובת הדלקת האורות ברכב בכבישים הבין-עירוניים חלה על כל סוגי הרכב והיא תהיה בתוקף במשך חודשי החורף עד 31.3.2011.

על פי התקנה, אוטובוסים מוניות ורכב משא כבד חייבים לנסוע באורות דולקים במשך חודשי החורף בשעות היום גם בכבישים עירוניים .

והמוטיבציה? הקנס הכספי עומד על 100 שקלים ו-2 נקודות.

870.jpg

• תגובות 41
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני תמיד נוסע עם אורות דלוקים, אבל תודה על היידוע. :xyxthumbs:

פורסם

לא יוצא לי לנהוג הרבה בימים אלה אבל תודה בכל זאת. :)

פורסם

רק תעשו טובה.. לא אורות גבוהים! במיוחד הנשים..

פורסם

לא על משהו אלכס , אבל התמונה לא כל כך מתאימה כי היא לקוחה מתוך סביבה עירונית בה ( כפי שציינת בכתב ) לא צריך להדליק אורות .

אבל בהחלט תודה על התזכורת החשובה , אישית אני בדרך כלל שוכח לכבות את האורות ( כבר פעמיים שהייתי צריך להתקשר לשגריר כי התרוקן לי המצבר , שויין )

פורסם

גם אופנועים חייבים בעיר.

עקרונית אני מדליק כל השנה.

לא רואה איזו סיבה יש להדליק רק בחורף ולא בקיץ.

פורסם

אם נוסעים הרבה המצבר נטען :o

בדייהטסו YRV שהייתה לנו נסענו 6 שנים עם מצבר (הרבה נסיעות עירוניות עברה 100K סה"כ ב6 שנים) לא עברה אולי הרבה במרחק אבל המצבר מת רק כשהיינו בחו"ל ממש לקראת מכירת האוטו ולא השתמשנו ברכב שבועיים, גם אז התנענו עם כבלים ונראה לי הרכב הזה עדין נוסע על אותו מצבר :smile1:

פורסם

אני תמיד נוסע עם אורות דלוקים, אבל תודה על היידוע. :xyxthumbs:

כנ"ל. אני לא מבין למה לא לעשות את זה...

פורסם

הטענה העיקרית נגד זה היא שלהדליק את האורות כל הזמן מחסל את הנורות מוקדם יותר. זה אמנם נכון, אבל האם העלות של כמה עשרות שקלים בשנה (זניח לחלוטין ביחס לכל ההוצאות השנתיות על אחזקת רכב. חשבון מהיר יגלה שלהחזיק רכב יעלה לפחות 1300 שקל בחודש אחרי שקלול של כל הרכיבי עלות האחזקה) שווה את הירידה בבטיחות? אני בספק. גם בימי קיץ עם אור שמש חזק ומסנוור כבר קרה שלא ראיתי במראה מכוניות שנסעו בלי אורות, אבל כאלה שנסעו עם נראו טוב וברור.

פורסם

לעניות דעתי צריך לחייב את היצרנים ליצר את המכוניות עם הדלקה אוטמטית של האורות בעת ההתנעה , ( רק צריך לחייב אותם להתקין את החיבור שמכבה את האורות בזמן הכיבוי של המנוע גם כן , לא קיים אצלנו באוטו )

פורסם

באירופה לא נהוג לנסוע עם אורות ביום.

אפילו להיפך - זה נחשב לגסות רוח.

כאשר נכנסים למנהרה למשל, יש שלט בכניסה שמזכיר להדליק ושלט ביציאה שמזכיר לכבות.

פורסם
  • מחבר

לא על משהו אלכס , אבל התמונה לא כל כך מתאימה כי היא לקוחה מתוך סביבה עירונית בה ( כפי שציינת בכתב ) לא צריך להדליק אורות .

אתה צודק, עקב כך ובהתאם לזאת, החלפתי לתמונה מושלמת.

גם שוטר, גם בינעירוני וגם רכב עם אורות להמחשת הרגע הקלאסי בו אתה משאיר אצלך 100 ש"ח בכיס :)

פורסם

התמונות של אלכס תמיד מתאימות.

פורסם

אתה מלך אלכס :D

פורסם

אני נוסע תמיד עם אורות

בתוך העיר ביום עם אורות מעבר

בלילה או בכביש בינעירוני - אורות רגילים

כמעט ולא משתמש באורות גבוהים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים