עבור לתוכן

מה ההבדל בין נייד "עסקי" לנייד "רגיל"?

Featured Replies

פורסם

היי

אני כרגע מתחיל לפשפש בתחום הניידים ע"מ לקנות מחשב נייד ואני שם לב שהמחשבים שמוגדרים "עסקיים" בדר"כ בעלי מפרט שלא כולל כ"מ נפרד וגם יחסית חלשים למחירם (ע"פ הרכיבים שלהם) , אז השאלה המתבקשת היא:

מה היתרון של מחשב נייד עיסקי (למשל סדרת VOSTRO) על פני ניידים שמוגדרים להיות מחשבים רגילים ?

פורסם

VOSTRO זה לא עסקי

לטידוד זה עסקי.

והמשמעות זה איכות בנייה טובה יותר

פורסם
  • מחבר

סלח לי אבל אני לא מבין.

תהיה מדויק.

מה זה אומר "איכות בניה טובה יותר " ?

*יותר זמן סוללה ?

*פחות מתחמם?

*מסך שמאיר בעצמה גבוהה יותר ?

*מתכת מוברשת במקום פלסטיק ?

בכל מקרה , הנק' שלי היא שיש הרבה משמעויות למושג "איכות בניה טובה יותר" , אז אם תוכל להרחיב אני אודה לך

פורסם

זה יכול להיות קצת מכל מה שאמרת וגם דברים אחרים.

פורסם

סלח לי אבל אני לא מבין.

תהיה מדויק.

מה זה אומר "איכות בניה טובה יותר " ?

*יותר זמן סוללה ?

*פחות מתחמם?

*מסך שמאיר בעצמה גבוהה יותר ?

*מתכת מוברשת במקום פלסטיק ?

בכל מקרה , הנק' שלי היא שיש הרבה משמעויות למושג "איכות בניה טובה יותר" , אז אם תוכל להרחיב אני אודה לך

הכוונה תכלס בבנייה יותר קשיחה ואיכותית, ולא פלסטיק.

כמו כן, צריך להיות מותאם לצרכים של "איש עסקים": אלגנטי - יוקרתי, קל לנשיאה, מחזיק לאורך זמן(סוללה), לפעמים יש אפשרויות רחבות יותר מבחינת אחריות. יש גם פיצרים ייחודים לפעמים בסדרות עסקיות, שנועדו במיוחד למשתמשים עסקיים.

אפשר להשוות את זה למכונית מנהלים.. זה לא שרק מנהלים ינהגו בה, זה פשוט מעיד על מכונית יוקרתית ואיכותית.

פורסם

בנייד עסקי מושקע זמן תכנון ויצור רב יותר כנראה מנייד ביתי, לצד איכות חומרים עדיפה

לדוגמה שילוב של אלומיניום ומתכות נוספות בשלד ומעטפת של הנייד

לשים את האצבע על יתרונות מובהקים יהיה לך קשה, אבל בכלליות ניתן להגדיר שבמחשבים עסקיים אתה מקבל:

- איכות בניה והרכבה עדיפות לרוב

- חומרי מעטפת טובים יותר, לצד מארזים רובוסטיים שגם מתחממים פחות וגם עמידים יותר

- מסכי מט איכותיים (קיים לפעמים בניידים ביתיים)

- איכות השירות והאחריות של נייד עסקי לרוב גבוה יותר

הדברים האלו יראו למשתמש הדיוט - שאין בהם צורך, אבל למעשה הם עושים את ההבדל במחיר.

לדעתי זה מה שעושה אורך חיי נייד 3-4 שנים ולא שנה וחצי-שנתיים.

פורסם
  • מחבר

VOSTRO זה לא עסקי

לטידוד זה עסקי.

והמשמעות זה איכות בנייה טובה יותר

באתר של דל כתוב שווסטרו זה עסקי

פורסם

הם מגדירים אותו כ"חצי עסקי". כמו הLenovo SL/Edge.

פורסם

אין גבול ברור בין עסקי לביתי, אבל יש כמה מאפינים לעסקיים שלא בהכרח יהיו בביתיים:

א. יקר יותר כי אין התפשרות על איכות חלקים ובניה.

ב. נייד יותר במובנים של משקל, סוללה יעילה יותר, אפשרויות התחברות למקרנים/צגים אפילו מיושנים (VGA).

ג. דגש קטן על כ.גרפי חזק, בד"כ לא מתאים לגיימרים.

פורסם

ג. דגש קטן על כ.גרפי חזק, בד"כ לא מתאים לגיימרים.

אלא אם כן אתה מדבר על עסקיים שמוגדרים כworkstation, להם יהיה לרוב כרטיס חזק מהסוג ה"מקצועי" (Quadro/FireGL).

פורסם
  • מחבר

אבל אם יהיה להם כרטיס חזק אז הם כבר לא כל כך ניידים , לא ?מן הסתם זה יגרום לצריכת חשמל גבוהה-->זמן סוללה נמוך + משקל גבוה...

פורסם

בגלל זה workstations כאלה יהיו לרוב בניידים עם מסך 15" ומעלה. כמובן שזה מקטין את הניידות. אין מחשב נייד שאידיאלי לכל המשימות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים