עבור לתוכן

זיכרון OCZ זהב עושה בעיות, להחליף לסמסונג ?

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח אסוס P5Q PRO TURBO.

זכרונות 2 סטיקים של 2 גיגה כל אחד, OCZ עם קירור זהב, 1066.

זיכרונות חשודים כתקולים, לקחתי לחנות, ונתנו לי החלפה במקום - סמסונג מהירים 1333 חדשים עם אחריות חדשהל 3 שנים,, אבל הם DDR3 ומסתבר שהם לא מתאימים.

בלי קשר הם נראים "רע" ופשוטים וזולים יותר ממה שיש לי.

מה החלופה של DDR2 שטובה לי,ולא משהו "נחות" יותר, בהנחה שאין OCZ?

תודה

פורסם

תריץ Memtest

תקולים = מחליפים באחריות (בהנחה שיש)

פורסם

החומרה חדשה תנסה לעדכן את הביוס, או שתבקש 2 סטיקים חדשים של DDR2

בטענה שהDDR3 תקולים או לא מתאימים ללוח

פורסם
  • מחבר

החנות היא לוגיק בר"ג, שם אני VIP, ומחליפים לי תמיד אם אני מבקש אפילו בלי בדיקה בכלל- ההחלפה חייבת להיות על המקום- "תן וקח", כי אין לי מצב להשבית מחשב עבודה ליותר מ 3 שעות...

הלוח היה תקול, אחרי בדיקה מקיפה שעשיתי, אבל "על הדרך" החלפתי זכרונות שחשודים גם.

ברור שמן הסתם הם יקחו חזרה את ה DDR3 כי זה טעות שלהם.

זה לא העניין, העניין הוא שמה שהיה לי עלה (ועדיין עולה) מאוד יקר, השאלה אם סמסונג DDR2 ללא קירור "נחות" וזול יותר?

אולי לקחת G SKILL או קינגסטון ?

פורסם

שוב, אין דבר כזה חשודים, בשביל זה יש Memtest

תקולים או לא, אם החלטת להחליף אז זה לא משנה מאיזה יצרן.

פורסם

^ 1+. אל "תתרשם" יותר מדי מגופי קירור וכו' שמותקנים על הזיכרונות. אם יצרן מסוים הוציא לשוק זיכרון "פשוט" ללא גוף קירור הרי שהזיכרון יעבוד במפרט הנקוב ללא שום צורך בגוף קירור כזה או אחר (ותמיד זה רעיון טוב ונבון לשמור על סירקולציה תקינה במארז, ללא סירקולציה כזאת גם גוף קירור לא באמת יועיל במשהו). אני בעצם אומר שגופי הקירור זה נחמד, יש בזה גם היגיון מסוים, אבל זה לא הכרח או מעיד על טיב או איכות הזיכרון.

שנית, אמרת שהחלפת לוח. דבר ראשון, עוד לפני הרצת Memtest, תודוא שנתוני הזיכרון (תדר, מתח, תזמונים) מוגדרים ב-BIOS על פי נתוני היצרן.

פורסם
  • מחבר

הלוח אותו דגם בדיוק, הנתונים בלוח מוגדרים טוב, שיניתי את הביוס כמו שאני רגיל.

MEM TEST לא הראה בעיה, אבל הייתה בעיה פיזית הסלוטים בלוח.

אבל על הדרך החלפתי גם כי היה סיוט לעבוד עם המחשב עם ריסטרטים פתאומיים.

(ראה פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=446471.msg4086427#msg4086427 )

לגבי זכרונות- הצלעות קירור לא עושים עליי פוזה, פוט ראיתי שיש הבדל גדול מאוד במחיר, אז הסקתי שהזכרונות "נחותים" יותר.

אז בקצרה- להחליף ל DDR2 - סמסונג / קינגסטון / G SKILL ? (בהנחה שאין את הדגם שלי)

פורסם

כן.

בקשר ל-BIOS, חשוב לודא שנתוני הזיכרונות מוגדרים בהתאם לנתוני היצרן. לא תמיד הנתונים מזוהים בצורה נכונה באופן אוטומטי. אני לא אומר שזה הגורם לבעיה שלך, פשוט לפני שמבצעים בדיקות תקינות וכו' של המודולים עצמם, חשוב לוודא דבר ראשון שכל הנתונים מוגדרים בצורה נכונה.

עריכה: קראתי את הדיון אליו קישרת. לא בטוח שהבנתי את השתלשלות העניינים.

1. הגעת למסקה שלוח האם תקול והחלפת אותו.

2. הבעיה לא נפתרה ואתה חושד שהזיכרון הוא הבעיה.

האם זה נכון?

פורסם
  • מחבר

*** עידכון וסיכום (לגבי הזכרונות)

בלוגיק החליפו לי לכרונות טובים ויקרים יותר- 1066(לי היה 800) כמובן ללא תוספת- כל הכבוד להם,ככה מתייחסים ללקוח טוב :)

post-9162-1250174065_thumb.jpg

לגבי הדיון- אשמח אם תענה שם, אבל בכללי-

המסקנה שהלוח תקול- הוחלף. בגלל שהשגיאה "דיברה" על משהו שקשור בזכרון (הרי סלוט אחד פיזית היה דפוק)- החלפתי את הזכרונות "על הדרך", כדי שיפתר אחת ולתמיד אפילו אם יש סיכוי שזה זיכרון (MEMTEST לא נתנה שגיאה,לפחות לא ב3-4 לופים)

אגב, לא הבנתי מה כתבת שאמורים לעשות בביוס לגבי זכרונות? (אשמח להסבר-ביוס של אסוס)

פורסם

הזיכרון אמור להיות מזוהה אוטומטית על ידי המערכת (לפרטים מלאים יותר עיין בבקשה בסטיקי של הפורום הזה בחלק שעוסק ב-SPD).

אולם, מסיבות שונות זה לא תמיד כך ואז ייתכן עובד בנתונים שונים מאלו שקבע לו היצרן. הרבה פעמים זה עובד בצורה טובה והמשתמש כלל לא מודע לזה, במקרים קיצוניים יותר זה לא מאפשר בכלל למערכת לעלות או גורם לקריסות, ובמקרים אחרים זה עובד רוב הזמן בסדר אך לפעמים גורם לקריסות אקראיות שמאוד קשה למקד את הסיבה להן.

כשאומרים נתונים של זיכרון הכוונה היא לתדר השעון, מתח העבודה והתזמונים. כדאי תמיד להיכנס ל-BIOS ולוודא שהזיכרון מוגדר בהתאם לנתוני היצרן. אם לא, יש לשנותם ידנית לנתונים האלה כדי להבטיח עבודה תקינה של הזיכרון. להוראות מפורטות יותר תעיין בחוברת לוח האם שלך בפרק ה-BIOS.

אם אתה זקוק לעזרה כלשהי בנושא, אעבור אחר כך על חוברת לוח האם שלך ואנסה לעזור.

הערה: בקר הזיכרון של ערכת השבבים שלך לא תומך בזיכרון בתדר 1066 ולכן קרוב לוודאי שב-BIOS יופיע כ-400 (או 800 תלוי באיך ה-BIOS מציג את זה) וזה בסדר.

כדי להגיע לתדר של 1066 תצטרך לבצע OC קטן לכל המערכת. אם אין לך כוונה לבצע OC גם ככה אתה יכול להשאיר את הזיכרון בתדר הנמוך יותר מכיוון שזה לא משנה.

פורסם

כן, זה המסך.

ייתכן שהלוח שלך תומד בתדר עבודה של 1066 (או 533), ואם כן תגדיר את הזיכרון כך, אך מבחינה מעשית זה לא ייתן לך כלום.

פורסם
  • מחבר

שינתי ל 1066, שיהיה...

תודה בכל מקרה.

פורסם

להזיק זה בטח לא מזיק.

הייתי גם מריץ בהזדמנות הראשונה בדיקת Memtest רק כדי לוודא שאכן הכל יציב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים