פורסם 2010 באוקטובר 2915 שנים שלום לכם בעוד חודש אני טס לחו"ל רציתי לדעת האם אני צריך להצהיר על מצלמה דיגיטלית וכן על המחשב הנייד ?ובכלל האם יש מוצרים נוספים שהם פטורים מהצהרה ? תודה
פורסם 2010 באוקטובר 3015 שנים אישור על הוצאת חפצים מהארץאם ברשותך חפצים שערכם הכולל עולה על $200 (ארה"ב) ובכוונתך להוציאם מהארץ ולהחזירם,הינך מתבקש להצהיר על כך בפני פקיד המכס באולם היוצאים בטופס מכס 86*.בשובך לישראל, הצג טופס זה בפני פקיד המכס על מנת שלא תחויב בתשלום המסים.http://www.finance.gov.il/customs/tosh_ho.htm#2בפועל, אף אחד לא עושה את זה על מצלמות, טלפונים, ומחשבים ניידים שכן לכמעט כולם יש את השילוב הזה..מה שכן אם אתה יוצא עם ציוד קצת פחות נפוץ, למשל ציוד צלילה, או צילום אולי כדאי שתכריז לכל מקרה.
פורסם 2010 באוקטובר 3015 שנים רוב הסיכויים שגם אם תרצה להצהיר על משהו, לא יהיה לך בפני מי לעשות את זה.
פורסם 2010 באוקטובר 3015 שנים אני מצטרף לשלאה, אם אני יוצא עם מחשב נייד ורוצה להצהיר עליו אבל אין יל בפני מי, לא יהיו לי בעיות בחזרה?
פורסם 2010 באוקטובר 3015 שנים צריך לשלם מכס רק על דברים שנקנו בחו"ל והם סגורים באריזה לא?כל העניין זה פשוט למנוע מכירה של דברים חדשים בתוך הארץ...?
פורסם 2010 באוקטובר 3015 שנים להצהיר בארץ אני לא חושב שצריך אבל כשאתה בנמל תעופה בחו"ל אתה כן צריךתקרא שוב את מה שכתבת ותנסה למצוא את ההגיון בזה.
פורסם 2010 באוקטובר 3015 שנים אם זה נראה ישן ומשומש, אף אחד לא יעשה לך בעיות.אם זה חדש ונוצץ ושווה הרבה כסף, קח את הקבלה של הקניה בארץ.כול זה בהנחה שכשתעבור במסלול הירוק תראה מספיק חשוד כדי שיעצרו אותך.
פורסם 2010 באוקטובר 3015 שנים לא צריך להצהיר על שום דבר. אנשי המכס לא מחפשים אותך תאמין לי. אם תיפול בבדיקת מכס עם מחשב חדש ינקנקו אותך, אבל תאמין לי שהם אחרי הכרישים היותר גדולים שמכניסים 30 מצלמות וידאו במעיל (סיפור אמיתי) או מביאים סמים או דברים כאלה. הבדיקות במסלול הירוק הן בשביל ההרתעה בלבד.בכל מקרה, אם אתה לא מתכוון לקנות מוצר בחו"ל ולא להצהיר עליו לא תהיה לך שום בעיה. אנשי המכס למרות שמזלזלים בהם תמיד יודעים ברוב המקרים להבדיל בין מחשב נייד שקנית אתמול בניו יורק לבין מחשב נייד שאתה עובד איתו כבר שנתיים. הם יכולים לבקש ממך לפתוח אותו. כמו בכל דבר בחיים, אם אתה לא עובר על החוק אין לך ממה לפחד.
פורסם 2010 באוקטובר 3015 שנים כן אבל מה זה עובר על החוק? לרצות להצהיר ולמצוא את עצמך במצב כמו ש MiniMizer אמר "שאין לך למי" זה בעיה.לדוגמא אני מתכוון לטוס לחול לתקופה ארוכה ולכן אני שוקל לקנות מחשב נייד, מן הסתם אני לא אשבור ויקלקל אותו שהוא יראה "כאילו הוא בן שנתיים" בחזרתי לארץ, רק בשביל לא להגיעה למצב של "אבל קניתי בארץ, אבל רציתי להצהיר ולא היה לי למי".
פורסם 2010 באוקטובר 3015 שנים מחבר לעבור על החוק אני לא יעבור , שאלתי מיכוון שברצוני לקחת איתי מהארץ מצלמה שנקנתה בערך לפני כשנה מתוצרת canon נראת כחדשה וכן מחשב נייד לא מעבר לזה כמובן , שאני מעוניין לנצל את ההזדמנות ולקנות לי בדיוטי פריי אקסטרימר פרו שעולה 200 דולר ולא עובר את ההגבלה לצורך העיניין המכשיר עולה 900 ש"ח בחנויות (באג) ולכן אני לא מעוניין שיהיו לי בעיות בדרך כלל הטובים אוכלים אותה ...
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.