עבור לתוכן

גודל מסך אידיאלי לתכנות?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש המלצות לגודל הנוח ביותר מאנשים שמשתמשים בנייד שלהם לתכנות בסביבות עבודה כמו visual studio או eclipse. בעקרון אני רוצה נייד שיהיה כמה שיותר קל ונוח לנשיאה אבל שיהיה ניתן לתכנת עליו בנוחות...

האם מישהו מתכנת במחשב עם מסך 13.3 אינץ' או 14.1 אינץ'? האם זה לא קטן מדי? אני יודע מנסיון שמסך 15.6 נוח אבל הם בדרך כלל כבדים ולא נוחים לנשיאה.

תודה לכל המגיבים.

פורסם

עד כמה אתה באמת תשתמש בניידות של המחשב הנייד.

אני כסטודנט למדעי המחשב עתיד לעבוד גם בתוכנות האלה ואין מצב שאני לוקח פחות מ-15.6.

אני שוהה במעונות לכן המחשב הנייח שלי בבית לא זמין אני לא מחפש תחליף לשולחני כמובן אבל נייד נוח שיהיה פונקציונלי.

אפילו כעת שמתי לב שדגם חדש נמכר עכשיו עם מסך 17" ובהתאם לדרישותיי ואני שוקל זאת.

שוב, תלוי מה אתה תעשה באמת במחשב הזה, אם אתה מתכוון לעשות כל מה שאתה עושה בבית אז תצטרך לפחות 15.6 לדעתי.

פורסם

זה כמובן עניין של העדפה אישית, אני מוכן להתפשר על 13.3 למען הניידות. שים לב גם שהמקבוק הפופולארי ביותר הוא 13.3, זה כבר נהיה סוג של מיינסטרים.

פורסם
  • מחבר

עד כמה אתה באמת תשתמש בניידות של המחשב הנייד.

בבית יש לי נייח, הנייד יהיה רק שאני יוצא מהבית ללימודים/עבודה, כך שאני לא אעבוד עליו יותר מכמה שעות ברצף...[br]פורסם בתאריך: 28.10.2010 בשעה 21:36:41

זה כמובן עניין של העדפה אישית, אני מוכן להתפשר על 13.3 למען הניידות. שים לב גם שהמקבוק הפופולארי ביותר הוא 13.3, זה כבר נהיה סוג של מיינסטרים.

הניידות חשובה לי מאוד, אבל בסוף אני צריך גם להיות פרודוקטיבי... אתה מצליח לתכנת ב13.3?

פורסם

תראה, ברוב הניידים הרזולוציה של 13.3 ו-15.6 היא אותה רזולוציה (1366X768), ככה שמבחינת שטח לעבוד עליו, יש לך אותו שטח, רק בפרופורציות קטנות יותר..

אני אישית גם כן סטודנט מדעי המחשב ובעל 13.3 אינץ' ( ::) ), אך התוכנות שאני משתמש כרגע לא לוקחות הרבה שטח מהמסך (תכנות ביוניקס ובסקים..).

מה שכן כרגע אני מרגיש בנוח לגמרי להשתמש במחשב גם במקום הנייח, לי אישית הגודל לא מפריע בכלל.

פורסם

כמו שאמר Mr Melada, הרזולוציה קובעת, לא הגודל הפיזי. אלא אם כן יש לך בעיות עם כתב קטן, מסך 12", 13", 15" - לא משנה כמה, כל עוד הרזולוציה תהיה אותה רזולוציה, הנוחות (מבחינת כמה קוד / תפריטים / כלים נכנסים במסך) תהיה אותה נוחות.

אצלי אישי המסך הראשי המשמש לעבודה הוא 14" מהיחס ה4:3 הישן שנעלם מן העולם ברזולוציה 1400X1050, והוא שם בכיס הקטן את כל ה15.6" המיינסטרים ב1366X768, או את ה15.4" 1280X800 הישנים.

כיום אין יותר מחשבים עם מסכים כאלה, אך יש 14" רחבים עם 1440X900, וזה הדבר הכי טוב הבא מבחינתי.

ב-15.6" יש כבר 1600X900, אבל גם כאן - לא במיינסטרים, אלא במחשבים קצת יותר יקרים. זו גם רזולוציה טובה. יש גם כאלה עם 1920X1080 - עשוי להיות כבר מוגזם לחלק גדול מהאנשים, מבחינת גודל הפונטים ברזולוציה הזו.

אם לסכם - מבחינתי אידיאלי (מבחינת המבחר הקיים היום) יהיה 13.3" או 14.1" ב1440X900.

פורסם

אני מתכנת כל הזמן ואני עובד עם 14.1 ברזולוציה 1440x900

גם נייד, וגם עם רזולוציה גבוהה.

בקיצור, מעולה.. ויותר נוח לי איתו מאשר 15.6 עם רזולוציה נמוכה יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות חברים,

יש למישהו המלצה על נייד עם מסך 14.1 ו1440X900 במחיר של עד 3500 או טיפה יותר?

פורסם

קודם כל בגלל שדגמי ה14.1 לא נפוצים יותר מדי, בטווח מחירים הזה תקבל רק מחשבים עם מעבדים מסדרות ישנות (core 2 duo, core duo למינהם) לעומת 13.3 שאתה יכול במחיר הזה בכיף לקבל i3, אם אם אתה מוכן ל"טיפה יותר" אז אפילו i5.

דבר שני תצטרך לפרט קצת יותר על הדרישות שלך (עדיף להיצמד לסטיקי (לול)) כדי שנדע מה לחפש (חיבורים? כונן אופטי? משחקים או רק כוח עיבוד? וכו וכו ואפילו וכו)

פורסם

קודם כל בגלל שדגמי ה14.1 לא נפוצים יותר מדי, בטווח מחירים הזה תקבל רק מחשבים עם מעבדים מסדרות ישנות (core 2 duo, core duo למינהם) לעומת 13.3 שאתה יכול במחיר הזה בכיף לקבל i3, אם אם אתה מוכן ל"טיפה יותר" אז אפילו i5.

מה שיותר נכון להגיד הוא שבטווח מחירים זה הוא לא יקבל מחשב עם רזולוציה גבוהה בכלל, הרי גם ה13.3" וגם ה15.6" שהוא ימצא יהיו עם 1366X768.

פורסם

אפילו כעת שמתי לב שדגם חדש נמכר עכשיו עם מסך 17" ובהתאם לדרישותיי ואני שוקל זאת.

מה הדגם שהתכוונת אליו?

פורסם
  • מחבר

תודה על כל התגובות, ערכתי את הצרכים שלי לפי הסטיקי:

* תקציב - עד 3500, אפשר לחרוג טיפה

* מטרות המחשב? תכנות, אינטרנט ואופיס, בלי משחקים. לא צריך מעבד חזק מדי

* גודל המסך? 14.1

* משקל רצוי? כמה שיותר קל במסגרת התקציב

* האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא במיוחד

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI

* בלוטות? לא קריטי

* גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB

* צורב DVD? כן, אבל לא קריטי

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

אשמח לקבל המלצות, תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים