עבור לתוכן

מעוניין להתחיל, לא יודע מאיפה

Featured Replies

פורסם

אהלן :)

בזמן האחרון בא לי ללמוד תיכנות, הקטע שאין לי כרגע זמן ואמצעים לקחת קורסים שונים [חייל] ורק ללמוד מספרים ואינטרנט [עדיפות לספרים בעברית האמת].

אני לא יודע איזה שפות כדאי להתחיל ללמוד, באיזה סדר ובאופן כללי, לא יודע כלום P:

הפעם האחרונה שהתעסקתי עם זה הייתה בכיתה י' שלמדתי טיפה שפת C, לא סבלתי את המורה ואז פרשתי P:

הכיוון שהכי נראה לי מגניב ומעניין בסופו של דבר זה קריפטוגרפיה ואבטחת מידע ודברים כאלה, ככה שאני אשמח לשפות שיעזרו לי בסופו של דבר להגיע למטרה הזאת. אני אשמח להמלצות לספרים למתחילים [ממש מאפס] בשפות הרלוונטיות ובאופן כללי, מה צריך לעשות כדי להתעמק בנושאים האלה ומאיזה בחינות, תודה! :)

פורסם

אני אומר כאן את ההמלצה האישית שלי, שמשתנה מיום ליום. כמו כן לא ככה אני התחלתי (כי אז זה לא היה). ובכל זאת, הנה מה שאני חושב:

תתחיל עם python ו/או C. אם C מעצבנת אותך כי היא low level מדי, אז תתחיל עם פייתון. אבל אח"כ תזכור ללמוד ולהשתמש קצת גם ב-C. אם פייתון מעצבנת כי היא high level או איטית ואין לך מושג איך דברים עובדים באמת - תתחיל עם C ואחרי שתשלוט בה לך על פייתון בשביל לראות שהעולם לא תמיד חייב להיות מורכב מפרטים קטנים.

לגבי אבטחת מידע, אולי תנסה לקרוא ספר? שמעתי ש-security engineering נחשב מומלץ, והתחלתי לקרוא אותו. לפחות מהפרקים הראשונים - הוא קריא מאוד, מעניין, ולא דרש בינתיים שום ידע תכנותי.

לגבי ספרים בעברית - לדעתי תשכח מזה. תפנים שכדי להתעסק בדברים ברמה טובה (או אפילו סבירה, לדעתי) תצטרך לקרוא הרבה חומר באנגלית. מצד שני, אולי בשביל הצעדים הראשונים שלך אז יש חומר בעברית? אין לי מושג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים