עבור לתוכן

InFocus X1 DLP

Featured Replies

פורסם

טוף, אני כבר משגע את כל העולם בנוגע למקרן הזה. הInfocus X1 פשוט מדהים למחירו. אני חוזר ואומר מדהים למחירו, לא פחות!

כל מי שמתכוון לרכוש טלוויזיה גדולה כדי שתשמש לו לסרטים חייב לעצמו לבדוק את המקרן הזה. תמורת 10 אלפיות (מקרן ומסך של Da-Lite) תקבלו את הבייבי הזה שנותן לכם תמונה של 100". אני לא מתיימר להיות וידאופיל, אבל אני חייב לציין שהתרשמתי לטובה מאיכות התמונה. שילוב של כזה מקרן ומערכת קולנוע ביתי מעניקות חווית צפייה ללא תחרות. אפילו אני פוזל לעבר הצעה זו, רק חבל שאין לי מערכת טובה שתשלים את החוויה באספקט הקולנועי... :-\

Enc0der חביבי, חיפושיך תמו. לך תראה את ה-X1 ואלא אם כן אתה רגיש לאפקט הקשתות, אני לא רואה כל סיבה שלא יהיה זה הצעצוע החדש שלך... או לחילופין אם חפצה נפשך בLoewe של ידידך, תן לו לראות את ה-X1 בפעולה. ;)

מצורפת תמונה של הבונבון עם מתקן תלייה DIY:

26833593.jpg

פורסם

כן, ידוע...

הבנתי כבר שאין שום מתחרה ל-X1 (אלא אם יש לי פתאום 40 אלף שקלים חדשים מיותרים...), ועכשיו אני מנסה לאסוף תרומות בשביל להשיג אחד...

ידידי עם ה Loewe כתב:

x0d (ICQ#xxxxxxx) Wrote:

תגיד לי כשאתה הולך לראות את המקרן, אני אצטרף אליך

ואחרי שהצעתי לו את ה Yamaha DPX-1000, שעולה כ- 15 אלף... דולר.. ( ;D), הוא אמר:

x0d (ICQ#xxxxxxx) Wrote:

hehehe

לא, אם מקרן אז עד 20 אלף

בכל מקרה לפני מקרן אני הולך להוסיף סאב,

REL Storm III

כנראה

ה REL Storm IIII, למקרה ששאלת, עולה כ- 7,800 ש"ח...

:-X

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח שסטורם? זה גדול על החדר שלו... לעומת זאת הסטראטה מתאים והוא עולה 6.4K.

על כל פנים שני הסאבים המוסיקליים הללו אמורים להיות לא פחות ממדהימים. לפי דעתי, הפלוס הכי גדול של כל הסדרה הוא שהם מהירים...וזו לדעתי התכונה הכי טובה שיכולה להיות לסאב שעיקר תכליתו היא שמיעת מוסיקה. סאב איטי הוא מכשול אדיר במערכת שכזו...

לגבי המקרן:

אוקי, התקציב שלו זה 20K, זה כבר מחוץ ל"תחום השיפוט" שלי... :-X מן הסתם הוא יוכל להשיג בסכום הזה מקרן טוב בהרבה מה-X1.

רק מה? זה כל כך מעצבן שה-X1 עולה 1K דולרים אמריקאיים בארה"ב... זה פחות מ-50% ממחיר ה-X1 כאן... :'(

פורסם

אתה בטוח שסטורם? זה גדול על החדר שלו... לעומת זאת הסטראטה מתאים והוא עולה 6.4K.

:P

x0d (ICQ#xxxxxx) Wrote:

עולה 7800 נראה לי, חדש

אפשר גם סטראטה, שעולה 6400 וכנראה יספיק לחדר כמו שלי

(ומתי הספקת להיות בחדר שלו?)

אוקי, התקציב שלו זה 20K, זה כבר מחוץ ל"תחום השיפוט" שלי... מן הסתם הוא יוכל להשיג בסכום הזה מקרן טוב בהרבה מה-X1.

דווקא אומרים שלא...

יש הטוענים שאין שום מקרן ששווה להוציא אליו 20K, כי לא יהיה בינו לבין ה-X1 הבדל ששווה את התוספת הזאת במחיר (או במילים פשוטות: "Value"..).

אם מתחילים לחרוג מקו ה 20K, אני מניח שיש על מה לדבר...

פורסם
  • מחבר

(ומתי הספקת להיות בחדר שלו?)

הוא בעצמו ציין את הגודל באחת מהודעותיו בפורום אודיו וק"ב בתפוז.

לגבי מקרנים ב-20K בהשוואה ל-X1 שעולה חצי: יש הטוענים ויש הטוענים... :P

פורסם

בערך 4-5 מטר..

יש איזה אתר עם דטאבייס של כמעט כל דגמי המקרנים הקיימים, שאתה מכניס לו מרחק והוא מחשב לך את גודל התצוגה שתקבל (זה משתנה ממקרן למקרן).

פורסם
  • מחבר

בערך 4-5 מטר..

יש איזה אתר עם דטאבייס של כמעט כל דגמי המקרנים הקיימים, שאתה מכניס לו מרחק והוא מחשב לך את גודל התצוגה שתקבל (זה משתנה ממקרן למקרן).

עומרי, איזה אתר זה, יש לך לינק?

ועוד משהו: היום אני הולך לראות (בין השאר) את הסרט נוסחה לרצח עם סנדרה בולוק על הבייבי הזה... אני אביא איתי את העותק המקורי של מאטריקס רילודד...זה יהיה גדול!!! 8)

נגן DVD של אקאי מחובר ל-X1 בכבל S-VIDEO אשר יקרין על מסך של DA-Lite יהיו האחראיים לתחום הויזאולי בעוד שהגברה ק"ב של אונקיו, ורבעיית רמקולים של אקוסטיק אנרג'י יהיו אחראיים לפסקול.

איזה כיף!!! :D:)

*אני מצטער על ההקפצה המאוחרת אבל הייתי חייב*

פורסם

oh, kewl

תפרט קצת יותר על תנאי החדר, ותספר חוויות...

אני אחפש את האתר הזה בינתיים...

פורסם

(כן, אני מוסיף הודעה חדשה במקום לערוך את הקודמת. למה? כי אין מה לערוך בקודמת, זה עכשיו מידע נוסף שראוי לקבל הודעה משלו. מה הוא, עז?)

חיפוש ב Google למילים "Projector Screen Size Calculator" הניב את התוצאה הבאה:

http://www.projectorcentral.com/projection-calculator.cfm

פורסם
  • מחבר

חיפוש ב Google למילים "Projector Screen Size Calculator" הניב את התוצאה הבאה:

http://www.projectorcentral.com/projection-calculator.cfm

נפלא!

ובכן החדר הוא בעל מימדי אורך ורוחב די דומים, מוקדש כולו לק"ב. מתחת למסך יש ארונית המאכלסת את האונקיו והאקאי.

המקרן תלוי על זרוע ברקן מהתקרה ומקרין תמונה של כמעט 100 אינץ'. הרמקולים הקדמיים הינם רצפתיים וממוקמים בשני צידי המסך. לעומתם הרמקולים האחוריים הינם מדפיים וממוקמים באופן די לקוי לטעמי: שניהם נמצאים בדיוק מעל ראשי הצופים והם יורים בקו גובה של בערך חצי מטר מעל האוזן. כך יוצא שהSweet Spot נמצא במרכז החדר (בזוית של 25 מעלות לערך מתחת ל"קו האופק") ולא במקומות הישיבה היעודיים וזה חבל.

ד"א: סנטר וסאב לא נראו בסביבה...

פורסם
  • מחבר

חזרתי!

תגליות חדשות: יש רמקול סנטר. הוא ממוקם מעל הטלויזיה שנמצאת מאחורי המסך. אני מניח שהמסך המדובר של DA-LITE "מחורר" כך שהסאונד הבוקע מהסנטר יוכל להגיע לצופים.

וידאו:

המסך הורד ושקיק עשוי בד קטיפה איכותי אשר כיסה את ה-X1 הוצא וכך גם מכסה העדשה. המקרן הופעל וסרט DVD בשם היעד הסופי 2 הוזן לתוך נגן ה-DVD. סצינת התאונה המתרחשת בחלומה של הצעירה מועבר לצופה בצורה משכנעת. ארחיק לכת ואומר: יותר טוב מכל בית קולונוע בו שהיתי בארץ (בשיקגו, ארה"ב ראיתי את הסרט דו"ח מיוחד באולם THX...אין מקום להשוואה עם האולמות בישראל). התמונה הייתה מעט חלבית ובסצינות אור יום זה היה ברור לעין. עם זאת עלי לציין שהחדר לא הוחשך לחלוטין. אקווריום דגים מואר ואור מן המטבח רק גרמו לנזק, למיטב השערתי. ועם זאת, ההנאה הייתה צרופה...

תמונה מדויקת, חלקה ונעימה לעין ללא שום עיוותים או מריחות הנראים לעין, לפחות לא מהמרחק בו צפינו.

כאמור, אני אישית לא הבחנתי בקשתות ואף לא ניסיתי לחפשן בנרות. התרכזתי בסרט עצמו ונהנתי. התקשתי למצוא קטעים מפוקסלים כלשהם ובאופן כללי, בהתחשב שה-DVD מחובר ל-X1 בחיבור השני בדרגת איכותו (איכות החיבור בComponent טובה יותר בעוד שחיבור של מחשב דרך VGA וScaling הנעשה ע"י כרטיס מסך אמורים להיות טובים אף יותר!) אני רק יכול לתאר לעצמי איך תראה פריסת ה-DVD דרך כרטיס ה Matrox G450 שברשותי בהשוואה לחזיון המרהיב שבו צפינו...

אודיו:

הרמקולים הרשימו והציגו במה רחבה. הבאס היה עם המון SLAM בקטעים הנכונים (במיוחד בעת צילום תקריב של חזית המשאית המפסלת דרכה בכביש הרטוב וכן בסצינת הינתקותם של בולי העץ ורגע פגיעתם בכביש), ווקאלים היו מעט עמומים אך פיצוצים נשמעו מאד מהימנים ומשכנעים. אפקט הסראונד היה מדויק ומתוזמן אל אף שלא יישבנו ב sweet spot. עלי לציין גם כאן שהאפקטים בבתי הקולנוע מחווירים לעומת מה שה setup הזה היה מסוגל להפיק...

לסיכום:

עדיין לא חלפה שנה מאז הכריזה InFocus על ה-X1 וכבר אפשר לומר בבטחה שמוצר זה גרם לסנסציה בעולם המקרנים. בכל רחבי העולם אנשים נהנים מקולנוע איכותי בביתם והכל בזכות InFocus...

התמורה אשר מתקבלת ממוצר בסדר גודל של מחיר כזה היא פנטסטית. קצרה היריעה מלהכיל את השבחים וה- X1 בורך בשפע של כאלו מצד וידאופילים וחובבים כאחד. מומלץ בחום!

פורסם

גרר... אתה גורם לי להזיל ריר לפני שהצלחתי לאסוף מספיק תרומות בשביל לקנות אותו...

אתם ישבתם בקו של המקרן, או יותר קרוב\רחוק למסך ?

ואתה בטוח שחיבור דרך המחשב אמור להציג תוצאות טובות יותר מאשר חיבור S-Video ישירות ממכשיר DVD חיצוני? אם כן, אלה כמובן חדשות נפלאות... :)

אגב, אם מקרן אחורי זה 0, ומסך CRT (עם שפורפרת DiamondTron NF, כמו שלי.. ;D) זה 10, איך היית מדרג את חדות התמונה ? עד כמה תופעת התמונה החלבית היתה משמעותית ?

פורסם
  • מחבר

גרר... אתה גורם לי להזיל ריר לפני שהצלחתי לאסוף מספיק תרומות בשביל לקנות אותו...

אתם ישבתם בקו של המקרן, או יותר קרוב\רחוק למסך ?

ואתה בטוח שחיבור דרך המחשב אמור להציג תוצאות טובות יותר מאשר חיבור S-Video ישירות ממכשיר DVD חיצוני? אם כן, אלה כמובן חדשות נפלאות... :)

אגב, אם מקרן אחורי זה 0, ומסך CRT (עם שפורפרת DiamondTron NF, כמו שלי.. ;D) זה 10, איך היית מדרג את חדות התמונה ? עד כמה תופעת התמונה החלבית היתה משמעותית ?

ישבנו בקו של המקרן. למעשה, המקרן היה ממש מעל הראש שלי... :)

כן, חיבור VGA עדיף לא רק מS-VIDEO אלא גם מקומפוננט אשר נמצא רמה מעל ה S-VIDEO. מן הסתם חיבור DVI הוא עוד יותר טוב כי אין המרה מדיגיטל לאנאלוג ואז מאנאלוג לדיגיטל, אבל ה-X1 לא בורך ביציאה שכזו.

קשה לדרג, כי אין לי שום נסיון עם מקרנים אחרים (DLP, LCD או CRT); לכן אני לא מהווה מדד... התמונה הייתה חלבית מעט אבל אני בטוח שזה בגלל שהחדר לא היה חשוך מספיק. כמו כן, אל תשכח שלמקרן יש תפריטים ושם ניתן לשנות הגדרות שונות הקשורות לטמפרטורת הצבעים.

פורסם

פורום גרפיקה עוסק בין היתר במסכים (כולל מקרנים לצורך העניין), ולכן הדיון הועבר לפה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים