עבור לתוכן

התלבטות לפני רכישה..Dell / Lenovo

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים

א-אם זהו לא המקום הנכון..מתנצל מראש !

ב-אני מתכנן על רכישת מחשב נייד חדש ואני פונה לעזרתכם. *הקצבה של עד 5K

יש לי מספר שאלות ואשמח אם תוכלו לענות לי אליהם. *סליחה מראש על מספר השאלות הגבוה

1-נשארתי עם Dell ועם Lenovo

בגדול..איזה חברה יותר מומלצת מבחינת נקודות כמו : איכות (על כל המשתמע) , אמינות, אחריות בארץ (מבחינת טיפול ושירות..)

*** השימוש שלי הוא נטו - עבודות + סרטים + גלישה ברשת. לא גרפיקה לא עבודות ולא משהו נוסף

2-האם החברות Lenovo וחברת iBM הם אותן החברות ?

3-בתור משתמש למען מה שצויין לעיל + הקצבה של 5K ..הייתם ממליצים על מחשב מחברה אחרת ?

תודה לעונים מראש

בברכת כל טוב

יוסי

פורסם

השאלות שלך כלליות מידי, וקשה לענות עליהן חד משמעית.

לגבי 1) - כאשר משווים מחשבים באותה קטגוריה (מחשבים עסקיים לחוד וביתיים לחוד), האיכות והאמינות היא דומה. מבחינת השירות, בגדול שתי החברות נותנות שירות מצוין, במיוחד למחשבים העסקיים.

2) לפני מספר שנים רכשה לנובו את חטיבת המחשבים האישיים והניידים של IBM, ומאז המחשבים האלה (ספציפית סדרת הניידים Thinkpad) שייכים ללנובו. עוד לפני כן, בשנים האחרונות שהשליטה הייתה של IBM, לנובו הייתה זו שייצרה את המחשבים עבור IBM.

כך שהיום אין יותר מחשבים ניידים שמיוצרים ע"י IBM. כל הThinkpad זה לנובו, ויש ללנובו עוד סדרות מעבר לThinkpad (כגון Ideapad, Lenovo Value וכו').

מה שכן, השירות לניידי Thinkpad וLenovo Value בישראל ניתן ע"י IBM ישראל. כך שIBM היא למעשה קבלן משנה של לנובו בכל מה שקשור לשירות תיקונים בישראל. אגב, IBM גם התחילה לתת שירות לניידי סמסונג לאחרונה. סדרת Ideapad של לנובו לא מקבלת שירות מIBM, אלא רק מCPM (שנותנת שירות גם לשאר מוצרי לנובו).

פורסם
  • מחבר

1-תודה שהשבת לי

2-קיבלתי תשובה לגבי איכות ואמינות מהצד של איכות ואמינות.

תוכל להמליץ לי על בחירה בין דל לבין לנובו ?

אני יודע שדל היא חברה חזקה רצינית ואמינה מאוד לכן יש להם מבחינתי יתרון קטן על פני לנובו שאותם אני לא מכיר בכלל.

3-האם בכל זאת ברגע שבוחרים בקפדנות את מפרט המחשב החברה היא רק תפאורה ? הרי מה שחשוב הוא המפרט..

תודה !

פורסם

אני לא יכול להמליץ לך בין DELL לבין לנובו. כפי שאמרתי - זה כללי מידי - יש הבדלים גדולים מאוד בין סדרות שונות אפילו של אותו יצרן, ואין שום דרך לקבוע חד משמעית שאחד עדיף על השני. גם כשמסתכלים על מחשבים בעלי מאפיינים דומים, מתערבים פה שיקולים אישיים וניסיון עבר שיכולים ליצור העדפה לכאן ולכאן, אבל זה מאוד סובייקטיבי.

קשה להסכים עם הטיעון שמה שחשוב הוא המפרט. או לפחות במובן המקובל של מפרט - שילוב של מאפייני חומרה מרכזיים (מעבד, זיכרון, דיסק, כרטיס גרפי, רכיבי תקשורת וחיבורים). דווקא במחשבים ניידים יש חשיבות גדולה לאיכות הבנייה ולארגונומיה (נוחות שימוש). המפרט חשוב ללא ספק, אך במקרים מסוימים עשוי להיות משני.

לאנשים יש נטייה להיתפס לדברים הבולטים (מהירות מעבד, כמות זכרון, נפח דיסק), אשר ברוב המקרים וברוב השימושים גם ככה לא מגיעים לניצולת המלאה של יכולתם, כך שהשפעתם על חוויית השימוש לא גדולה כמו שחושבים. מה שקובע הוא ההתאמה של המפרט לדרישות של המשתמש, וזה לרוב נקבע דווקא ע"י הדברים הקטנים. למשל קיום יציאת HDMI חיוני למי שרוצה להשתמש במחשב בין היתר כדי לצפות בסרטים בטלוויזיית LCD. איכות אמצעי ההצבעה המובנה (trackpoint/touchpad) עשויה להיות קריטית כי היא תקבע האם אדם יכול להשתמש בו, או שהוא חייב להיסחב כל הזמן עם עכבר חיצוני. ועוד ועוד.

פורסם
  • מחבר

תשובה טובה מזו לא הייתי יכול לקבל

תודה רבה ידידי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים