עבור לתוכן

האם צריך להחרים מוזיקה של וגנר בגלל שהוא אנטישמי?

Featured Replies

פורסם

No one cares ;)

פורסם

לא צריך.

חרם מטרתו לפגוע - ואגנר מת - אי שמיעת המוזיקה(הפלאית) שלו אינה פוגעת בו - לא במעמד שלו ולא בפיננסים שלו.

בדיוק כפי שאין שום סיבה לא לקרוא את מיין קאמפף(אלף אלפי הבדלות) - היטלר מת - אין לו רווחים על הספר וזה כן ספר חשוב במובן של "הכר את האוייב".

פורסם

בהקשר הזה, מי מרוויח ממיין קאמפף?

פורסם

מה זה "צריך"?

אם אתה מרגיש שלא טוב לך לשמוע אותו - אל תשמע.

אם אתה מרגיש שזה טוב בשבילך - תשמע.

:nixweiss:

פורסם

הבעיה עם ואגנר היא לא רק האנטישמיות שלו אלא גם בנגיעתו בשורשי הלאומנות הגרמנית המתחדשת שהיו בסופו של דבר אחד הבסיסים של המפלגה הנאצית.

ואגנר - שחי ופעל בתקופת "אביב העמים" התייחס למיתולוגיה הגרמנית שאותה גם תיאר באופרות שלו כבסיס ללאומנות הגרמנית.

אין עוררין שווגנר הוא ככל הנראה כותב האופרות הטוב בכל הזמנים, אבי האופרה המודרנית ומלחין שהשפיע על כל המלחינים מתקופתו ואילך (וורדי, פוצ'יני, מאהלר, שונברג, שטראוס - to name just a few).

האופרות שלו יוצאות מהכלל, ווגנר היה אנטישמי, בן-אדם לא נחמד באופן כללי ובהמשך אחד מה-role models של היטלר. אני לא חושב שצריך להחרים את המוזיקה שלו, אבל לזכור מי היה הבן-אדם ומה היו חלק מהמניעים שלו לבחירת נושאי האופרה שלו (אם כי ניתן להתדיין על משמעות הסיום של מחזור הטבעת) .

פורסם

בהקשר הזה, מי מרוויח ממיין קאמפף?

המו"ל?

פורסם

מי זה שלוגנר?

פורסם
  • מחבר

משום מה התפספס לי רווח.

פורסם

אין כל סיבה להחרים מוסיקה של ואגנר / כל מוסיקה אחרת (אני לא מדבר כרגע אל חרם כלכלי אל היוצר / חברת הקלטות)

כך גם מאין קאמפף, הוא מוצג היסטורי כמו כל מוצג אחר וראוי שיכירו אותו. התירוץ שהוא יכול לתת רעיונות ובגלל זה מצנזרים אותו זה חרטא. מה גם שהוא מזמן ב public domain, היוצר מת לפניי יותר מ 70 שנים

פורסם
  • מחבר

אין כל סיבה להחרים מוסיקה של ואגנר / כל מוסיקה אחרת (אני לא מדבר כרגע אל חרם כלכלי אל היוצר / חברת הקלטות)

כך גם מאין קאמפף, הוא מוצג היסטורי כמו כל מוצג אחר וראוי שיכירו אותו. התירוץ שהוא יכול לתת רעיונות ובגלל זה מצנזרים אותו זה חרטא. מה גם שהוא מזמן ב public domain, היוצר מת לפניי יותר מ 70 שנים

מסכים, למרות שאישית לא הייתי רוצה לראות את מאין קאמפף על המדפים בארץ.

פורסם

היטלר התפגר בנסיבות משמחות ב-1945, עוד לא עברו 70 שנה. מעניין באמת של מי זכויות היוצרים...

פורסם

מקומו של מאין קאמפף בספריה במקומות שבהם מלמדים אל מלחמת העולם השניה השואה, ובמוזיאונים כמו לוחמי הגיטאות

נכון, חשבתי ש 70 שנה זה 2005

פורסם

עזוב אותך ואגנר, סה"כ מלחין. ידוע שלכל גאון יש "שריטה" או "דפקה" כמו שאומרים בסלנג. לצורך העניין בתחילת ימיי הפילרמונית בארץ הם החליטו שהם לא ינגנו יצירות של ואגנר או משהו בסגנון בגלל היותו אנטישמי. לא זוכר לגמרי את הסיפור השלם לפרטיי פרטים.

אותי שיעשע ואף קצת מעבר העובדה שלפני שנתיים בערך העלו אפליקציה לאפ-סטור של מאיין-קאמף. זה קצת יותר מעניין. כמובן שאפל הורידה אותה מיד. :P (באסה, רצו עליה כסף ורציתי לבדוק מה יש שם... :-*)

פורסם
  • מחבר

אבל ברצינות אנשים, למה לקשר בין ספר הזוי שנכתב על ידיי איזה פסיכופת, לבין יצירות מוזיקליות מהוללות שנכתבו הרבה לפניי.

המוזיקה של וגנר מעולה, וזה מה שחשוב, אני חושב שצריך להוציא את כל השאר מהמשוואה, לעומת זות מאיין קאמף זה זבל טהור שאין לו מקום בעולם הזה, למרות שאני חושב שאין לאסור על הקריאה שלו, אני חושב שזו צריכה להיות מוסכמה חברתית ברורה שיש זבל שצריך להתרחק ממנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים