עבור לתוכן

כרטיס מסך עם זכרון 512MB לא יכול לעבוד עם מסכי FHD?

Featured Replies

פורסם

כותרת.

אני רוצה לקנות תמסך הבא:

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=shipment&uin=10793

הבעיה שהכרטיס הוא HD5750 עם זכרון 512MB.

האם זה אפשרי? או שאני יתחיל לחפש מסכים ברזולוציות יותר נמוכות?

פורסם

קודם כל הוא יכול לעבוד גם ברזולוציות יותר גבוהות.

אין לך בעייה לקנות מסך FHD

משם זה רק תלוי במה תנסה להריץ עליו

אם תנסה להריץ משחקים כבדים מאוד ברזולוציה 1920X1080 יכול להיות שבמשחקים מסויימים הוא יקרטע קצת - מדובר בכרטיס בינוני בעוצמתו

אבל לא קשור ישירות לכמות הזיכרון

פורסם
  • מחבר

קודם כל הוא יכול לעבוד גם ברזולוציות יותר גבוהות.

אין לך בעייה לקנות מסך FHD

משם זה רק תלוי במה תנסה להריץ עליו

אם תנסה להריץ משחקים כבדים מאוד ברזולוציה 1920X1080 יכול להיות שבמשחקים מסויימים הוא יקרטע קצת - מדובר בכרטיס בינוני בעוצמתו

אבל לא קשור ישירות לכמות הזיכרון

אתה בטוח במה שאתה אומר? כי יש איזה מיתוס כזה שאומר שלא מומלץ לשלב ברזולוציה יותר גדולה מ1680X1020.

אני ינסח את השאלה שלי מחדש לפי המידע החדש שהבאתה לי:

1. האם כרטיס של 1GB יעבוד יותר טוב על משחקים כבדים מאשר 512MB בעשרות אחוזים?

נ.ב

תודה רבה על העזרה!

פורסם

האם כרטיס של 1GB יעבוד יותר טוב על משחקים כבדים מאשר 512MB בעשרות אחוזים?

לא.

מה שחשוב זה המעבד הגרפי.

בהנתן אותו מעבד גרפי, יהיה הבדל, אבל לא של עשרות אחוזים. כמה בדיוק? תלוי במשחק ובמעבד הגרפי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי סומך עליכם אנשים ! אני יקנה את ה2333T, תודה רבהההה על העזרה :yelclap:

פורסם

הבהרות קלות - סתם דוגמאות אבל מעשיות לחלוטין:

5750 עם 512MB ו5750 עם 1GB יתנו את אותם הביצועים בדרך כלל (בהנחה שלא מדובר בגרסאות מומהרות כאלו ואחרות) ב1050X1680 כמעט בכל משחק, לעומת זאת ב1080X1920 בדרך כלל גרסאת ה1GB תיתן ביצועים גבוהים יותר, שכן ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, יש צורך ביותר זיכרון, שוב, כמו שנאמר זה לא דבר שהוא קבוע, ומשתנה ממשחק למשחק.

מה עוד כן נכון?

שעם 5750 512MB אתה כן תקבל ביצועי משחקים פחות טובים ב1080X1920 מאשר ב1050X1680, כי אין מה לעשות, רזולוציה גבוהה יותר מצריכה כרטיס גראפי חזק יותר (בין אם בתוספת זיכרון ובין אם במעבד גראפי חזק יותר).

כן רואים מקרים, אם כי זה הרבה פחות נפוץ, של כרטיס גראפי עם GPU חזק יותר ופחות זיכרון מציגים ביצועים פחות טובים מכרטיס עם GPU חלש יותר ויותר זיכרון. זה קורה משתי סיבות:

1. כי בדרך כלל המנועים של המשחקים בנויים כך שהגורם המהותי ביותר הוא הGPU.

2. כי בדרך כלל לכרטיסים החזקים יותר יש כמות זיכרון מספקת בשבילם.

כן ראוי אם כן להסיק שGT220 עם 2GB זיכרון הוא שטות גמורה, ולמרות כמות הזיכרון הגבוהה שלו, 5750 עם 512MB עדיין ייתן ביצועים טובים יותר במשחקים.

לגבי "יעבוד עם" למעט מקרים של כרטיסי מסך די ישנים, כל כרטיס מהשנה עד 3 שנים האחרונות ואולי אף יותר, מסוגל לעבוד עם מסכי FHD.

פורסם
  • מחבר

הבהרות קלות - סתם דוגמאות אבל מעשיות לחלוטין:

5750 עם 512MB ו5750 עם 1GB יתנו את אותם הביצועים בדרך כלל (בהנחה שלא מדובר בגרסאות מומהרות כאלו ואחרות) ב1050X1680 כמעט בכל משחק, לעומת זאת ב1080X1920 בדרך כלל גרסאת ה1GB תיתן ביצועים גבוהים יותר, שכן ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, יש צורך ביותר זיכרון, שוב, כמו שנאמר זה לא דבר שהוא קבוע, ומשתנה ממשחק למשחק.

מה עוד כן נכון?

שעם 5750 512MB אתה כן תקבל ביצועי משחקים פחות טובים ב1080X1920 מאשר ב1050X1680, כי אין מה לעשות, רזולוציה גבוהה יותר מצריכה כרטיס גראפי חזק יותר (בין אם בתוספת זיכרון ובין אם במעבד גראפי חזק יותר).

כן רואים מקרים, אם כי זה הרבה פחות נפוץ, של כרטיס גראפי עם GPU חזק יותר ופחות זיכרון מציגים ביצועים פחות טובים מכרטיס עם GPU חלש יותר ויותר זיכרון. זה קורה משתי סיבות:

1. כי בדרך כלל המנועים של המשחקים בנויים כך שהגורם המהותי ביותר הוא הGPU.

2. כי בדרך כלל לכרטיסים החזקים יותר יש כמות זיכרון מספקת בשבילם.

כן ראוי אם כן להסיק שGT220 עם 2GB זיכרון הוא שטות גמורה, ולמרות כמות הזיכרון הגבוהה שלו, 5750 עם 512MB עדיין ייתן ביצועים טובים יותר במשחקים.

לגבי "יעבוד עם" למעט מקרים של כרטיסי מסך די ישנים, כל כרטיס מהשנה עד 3 שנים האחרונות ואולי אף יותר, מסוגל לעבוד עם מסכי FHD.

אם אני קונה תמסך 2333T ויוצא מנקודת הנחה שכל משחק אני יפעיל ברזולוציה של 1280X720 אז לא יהיה הבדל אמיתי בין גרסאת ה512mb לגרסאת ה1GB, נכון?

פורסם

אמת, ברגע שאתה מתפשר לרזולוציה כזו ההבדל בין הכרטיסים ב99% מהמקרים נעלם לו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים