עבור לתוכן

זקוק לעצה לגבי רכישה ב-Ebay... האם המכירות הבאות "בטוחות"?

Featured Replies

פורסם

תגידו יש מצב שמישהו (הזוי, אני יודע) קנה משהו ורשם הכל הכל חוץ ממספר הבית שלו? זה קרה לי עם שני מוצרים ושמתי לב רק אחרי ההזמנה, שלחתי (בעצתו של ישראל) הודעה למוכרים ושניהם הגיבו שהם הוסיפו את זה והכל בסדר אבל באישור שנשלח לי אח"כ לגבי המשלוח עדיין לא מופיע מס' הבית שלי

ועל הדרך מישהו יכול להגיד לי איך זה שאין לי חשבון PP כאמור אבל אחרי שהכנסתי את פרטי האשראי שלי שקניתי מוצר באיבי קיבלתי (למחרת) אימייל מ-PP שאומר שהתשלום הועבר למוכר והכל בסדר? מה קורה פה?

• תגובות 41
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יכול להיות שPP גם אחראים על שרותי הסליקה של eBay.

פורסם
  • מחבר

שאלת טיפשית, אחת ההודעות היתה באנגלית?

טיפשי, טיפשי, אבל כנראה לא כל כך ;)

ההודעה הרביעית ששלחתי לו נכתבה בעברית ועליה קיבלתי תשובה תוך 20 דקות :xyxthumbs:

משלוח בארץ 45 שקל. קונה ישראלי צריך להוסיף מע"מ על הקנייה. אני לא עונה לאימיילים כי אני באמצע של פינוי ענקי של סחורה מחברה

גם יצרתי קשר עם מי שקנה את הפריט הזה ממנו וקיבלתי חוות דעת חיובית בהחלט.

He's good. I bought from him few times, the stuff is well packaged.

אז אני הולך על זה...

עניין אחרון (בינתיים) - מה המשמעות של Commit to Buy אם עדיין לא מסרתי כל פרטים ואין לי חשבון פייפאל בכלל?

פורסם

מצחיק שגם אתה שמת לב לנושא הזה. בדיוק על זה היתה לי שיחה של כמה דקות עם ישראל והסברתי לו שאני לא מבין איך אני יכול להתחייב כשעוד לא הכנסתי פרטי אשראי, כאילו, אוקי, התחייבתי אבל איך המוכר יכול לאכוף את ההתחיבות שלי? בכל אופן לפי מה שהבנתי ככל הנראה אי אפשר לאכוף את זה בפועל ולחייב אותך - אבל זה אמור לגרור אחריו פידבק שלילי עלייך שיפגע במוניטין שלך גם כקונה, ויכול להיות מצב שאחרי כמה וכמה (או המון) פידבקים שליליים כאלו פשוט יתחילו לסרב למכור לך. לא יודע עד כמה זה נכון, לא בדקתי כמובן

פורסם

כן כנראה תקבל אזהרה או משהו שאתה לא שילמת, ואם לא תשלם ככה 3 פעמים אז נראה לי ינעלו\ימחקו לך את החשבון.

ה COMMIT זאת מן התחייבות שאתה מוכן לקנות ואז הוא כאילו שומר לך את המוצר, אם אני לא טועה.

אין פידבקים שליליים לקונים, רק למוכרים.

פורסם

במידה ובטעות לוחצים על קניה ניתן לבטל את זה על ידי שליחת הודעה למוכר ולומר לו שיבטל.

פורסם

זה אמור לגרור אחריו פידבק שלילי עלייך שיפגע במוניטין שלך גם כקונה, ויכול להיות מצב שאחרי כמה וכמה (או המון) פידבקים שליליים כאלו פשוט יתחילו לסרב למכור לך. לא יודע עד כמה זה נכון, לא בדקתי כמובן

זה כעקרון החשש היחידי, אבל מרבית הסלרים המכובדים היום יקבלו את החרטה שלך ללא בעיה (תמיד אפשר לומר גם שהכלב אכל את ה Paypal).

בשורה התחתונה, בכל מקרה מומלץ להסגר על עצמך לפני שאתה מחליט לבצע רכישה - זה נכון לגבי כל רכישה בחיים.

פורסם

במידה ולא תשלם תקבל "סטרייק" - אחרי 3 סטרייקים אתה מושעה מאיביי לכל החיים והכוונה היא שגם אם תפתח יוזר אחר והם יזהו שהוא שלך (על פי כרטיס אשראי, כתובת, שם וכו') הם יסגרו לך אותו.

באותה מידה אתה יכול לשאול שאם אתה חותם על חוזה כלשהו, מה מחייב אותך לפעול לפיו...

פורסם

^^

פשוט פונים לסלר בה"פ ו"מסדרים את העניינים". זה לא צריך להגיע לזה.

פורסם

לפעמים זה נכון ולפעמים המוכר לא מסכים לבטל את ההתחייבות ואז אכלת אותה - איביי לא עוזרים במקרים כאלה.

פורסם
  • מחבר

^

תודה, אבל זה 2.5' בממשק SATA ואני חייב 1.8' בממשק PATA-ZIF (זה מה שיש ב-ASUS R2H שלי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים