עבור לתוכן

לקחת X61 ב1400, או לחפור ביד2 כדי למצוא משהו יותר טוב?

Featured Replies

פורסם

יש לי אפשרות לקנות X61 בקונפיגורציה החלשה שלו עם תחנת עגינה וסוללה דפוקה ב1400. עם אחריות לעוד 3 חודשים

אני עכשיו מסתכל קצת ביד2 ואני רואה מחשבים חזקים יחסית במחירים של 2000 [XPS או E310 של LG]

השימושים שלי מאוד מגוונים...עריכות בפוטושופ, סוני ווגאס לעריכת סרטים, משחקים קצת ובקיצור קצת מהכל.

אני יודע שאני לא יקבל את כל מה שאני רוצה ממחשב נייד יד שנייה ב2000...אני יכול להשלים חלק עם המחשב הנייח.

השאלה שלי זה אם שווה להחליף מחשב נייד עסקי חלש במחשב נייד יותר חזק אבל לא עסקי?

עקרונית גם מפריע לי שהמסך של הX61 ברזולוציה מאוד נמוכה, ואני יכול להשיג מחשבים 13" בטיפונת יותר.

פורסם

למה אתה שואל אותנו? תעשה בחירה לפי השימושים שלך.

אם הלוק והאיכות של הבנייה לא חשובה לך אין צורך בעסקי, אם חשוב לך יותר הביצועים אז וותר על העסקי בתקציבים האלה.

פורסם

למה שלא תעשה אתה לעצמך סדרי עדיפויות, תגדיר סכום גג, דרישות מינימום ואז תשאל שוב מדוייק יותר? ???

בכל מקרה ה-X61 החלש... באמת חלש (מנסיון, ואישית אני מאוד מכבד את מוצרי IBM/לנובו), לדעתי לא יתאים לישומים שציינת.

אגב, ברמת העיקרון, יד2 ממש לא מלהיב ברוב רובם של המקרים בתחום מחשבים, למרות אפשרויות המיקוח:

א. אין אחריות.

ב. בד"כ עדיף לקנות חדש בתשלומים, שרות ואחריות מסודרת.

פורסם
  • מחבר

הx61 מגיע יחסית בצורה מסודרת עם כמה חודשים אחריות ודברים כאלה...

עד כמה הוא באמת חלש?

מצד אחד לקנות אותו חוסך לי 600 וכאבי ראש של חיפושים, מצד שני הוא כנראה יעשה לי כאב ראש בהמשך...

נגיד שהתקציב זה 2k זה לא פותח לי המון אפשרויות למשהו חזק...הבנתי שהxps עושה בעיות וכל מחשב אחר שאני ימצא במחירים האלה מן הסתם לא יהיה חזק או שהוא יעשה בעיות...

ממש אי אפשר לערוך על x61 שום דבר? אני עורך עם סוני ווגאס זה לא כזה כבד...

השימושים העיקריים שלי זה אינטרנט וכאלה אבל אני מעדיף שיהיה אפשר לעשות איתו עוד דברים

פורסם

הX61 לא מחשב חלש בכלל. כמובן אם אתה לוקח את המעבד הכי חלש שהוא אי-פעם הגיע איתו (אני מניח שT7100 או משהו כזה), אז גם אי-אפשר לקרוא לו חזק. אבל עדיין כפול ליבה, ועדיין אפשר לשים לו 4GB זיכרון ואפילו 8GB. זה לא core i7 אבל עם מרבית המשימות יתמודד בכבוד.

המגבלה המשמעותית כפי שציינת היא הרזולוציה של המסך. בהחלט נמוך מאוד יחסית לסטנדרטים של היום. לדעתי בפוטושופ זה עשוי להוות בעיה.

מבחינת עמידות, מדובר במחשב סולידי שלא יצא לי לשמוע או להיתקל בבעיות מיוחדות אופייניות אליו, למעט בעיית התחממות בחלק הימני של הpalmrest במצבים מסוימים.

שים לב שאין לו touchpad, אם זה שיקול עבורך.

1400 זה כמובן מחיר קורץ, אך בכל זאת יד שנייה זה סיכון. אחריות ל3 חודשים פחות או יותר מבטחת אותך נגד תקלות מיידיות, אך לא הרבה מעבר לכך.

למען הסר ספק, אני לא נגד קנייה של מחשב יד שנייה בכל מצב, ולמעשה את הנייד הראשי שלי קניתי יד שנייה, אבל צריך להבין היטב מה הצרכים שדוחפים אותך לזה ומה המשמעות והסיכונים.

פורסם
  • מחבר

אוקי עם הבעיה של הרזולוציה והעכבר אני ישרוד...

הכרטיס מסך זה מה שמדאיג אותי כי אני רגיל לעבוד עם ראידון 4850. המעבד הוא באמת הכי חלש שהוא הגיע איתו.

עד כמה הוא חלש? מריץ פוטושופ וכאלה? אנלא עובד על קבצים ענקיים ומלאנטאלפים שכבות רק עריכות מזדמנות...

זה יותר חזק מפנטיום 4 שלוש ג'יגה הרץ ברמת הרעיון?

ועוד שאלה הxps 1330 עושה ממש בעיות? כי יש אותו באלפיים והוא סוס

פורסם

חוששני שאתה מתמקד בדברים הלא נכונים.

ברור שכרטיס המסך לא נועד לגיימינג רציני (מי בכלל חושב לשחק ברצינות על מסך 12"?) ולא לעריכות 3D, שלא רלוונטי לגביך כפי שציינת. כל העומס בתוכנות העריכה שפירטת נופל על המעבד, ומבחינת המעבד - להשוות אותו לP4 זה לעשות צחוק. הוא חזק כמעט פי 2.

לגבי הM1330 הסוס שאתה כל הזמן מזכיר - אתה טוחן פה מים ומדבר באוויר. איך אפשר להשוות אם לא הזכרת את המפרט המלא של שני המחשבים (X61 לעומת M1330).

הM1330 לא היה מחשב מוצלח במובנים רבים, ובמיוחד אם מדובר בכרטיס מסך nVidia, לא הייתי נוגע בו, כי השבבים האלה שייכים לדור הפגום, ומהווים למעשה פצצת זמן מתקתקת.

אם מדובר בכרטיס Intel X3100, אז זה סיפור אחר, אבל מצד שני זה אותו כרטיס כמו מה שיש בX61.

אתה אומר שאם מגבלת הרזולוציה "איכשהו תסתדר", למרות שתתפלא כמה שזה יכול להפוך לנקודה שתהפוך את השימוש במחשב מחוויה לסבל, אם באמת תגיע למצב שזה מגביל אותך בעבודה. לא שאני אומר שזה בהכרח יקרה - אני מכיר אנשים עם X61 ומחשבים דומים שלא מרגישים מוגבלים בשום צורה מהרזולוציה הנמוכה - הכל תלוי בהרגלי העבודה שלך.

מצד שני, 1280X800 זה לא הרבה יותר מכך, אבל זה כן מאפשר שטח עבודה סביר ופאנל כלים בצד.

דעתי האישית - שיקולי ארגונומיה ונוחות ממשק חשובים הרבה יותר מעוד כמה מאות מגהרצים למעבד, וחבל שמרבית האנשים מתעלמים מכך.

פורסם
  • מחבר

יש האצת כרטיס מסך בפוטושופ וגם אאל"ט בסוני ווגאס...

אתה אומר שהדברים פה לא משתווים לאיכות בניה ולעמידות של הx61?

משחקים לא היו שיקול שלי...

פורסם

אני אחזור שוב ואתמצת.

כל עוד אתה לא מביא מחירים ומפרטים מלאים של המחשבים שאתה מתלבט ביניהם, זה סתם דיבורים באוויר.

פורסם
  • מחבר

כשאני מחפש מחשב ביד2 קצת קשה לי לתת לך תמפרט שלו.

ה61 מגיע עם תחנת עגינה ומעבד 7100 סוללה גמורה חוץ מזה אני לא יכול לדעת.

ללכת עליו בגלל היתרונות של סדרה עסקית ואחריות קצרה או להמשיך לחפש ביד2 משהו יותר חזק?...

האקספיאס ירד מבחינתי בינתיים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים