עבור לתוכן

Star Trek / Star Gate / Andromeda / משהו אחר....

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לא יצא לי לראות אף סידרה ממש, חוץ מאנדרומדה (פה פרק שם פרק) עכשיו אני רוצה להתחיל לראות איזה סדרה ואני הלכתי לאיבוד... מה עדיף? אם מה להתחיל, מה היה קודם ומה לא...

בבקשה תעשו לי סדר בראש כי אני לא יודע מה לראות קודם.

תודה.

פורסם

לא מכיר אץ הפרנצייז של סטאר גייט, אבל לגבי סטאר טרק אומר את דעתי.

ברמת העקרון הסדרות פרושות על המאות 22-24, אם כי לא בדיוק בסדר כרונולוגי.

הסדרה המקורית (TOS - The Old/Original Series) וסדרת האנימציה שבאה בעקבותיה, מבוססות על על 'הצוות המקורי' ומתארות אירועים שאירעו במאה ה-23.

לאחר מכן, בשנות ה80-90 ותחילת שנות ה-2000, הגיעו 3 סדרות שונות אשר כולן תיארו את תקופת המאה ה-24, אך באספקטים שונים. הראשונה הייתה TNG (The Next Generation), השנייה שהגיעה אחריה הייתה Deep Space 9, ולבסוף Voyager.

בתחילת שנות ה-2000 רצה סדרה נוספת (Enterprise) שתיארה את הימים המוקדמים של הפדרציה (כשתראה את הסדרות, תבין), ולכן התמקדה במאה ה-22.

אתה יכול להתחיל לצפות בכל אחד מהסדרות הבאות: Enterprise, TOS, TNG. מה שיותר חשוב הוא ש-Deep Space 9 ו-Voyager יבואו לאחר TNG, ולא לפני.

כנראה שהכי נכון יהיה לצפות קודם כל בסדרה המקורית, אך לטעמי זה מעט קשה להתרגל לסדרה כל כך מיושנת (אף אם מעולה) כשאתה עדיין לא מחובר מספיק לנושא. לשיקולך. אפשר גם להתחיל ב-Enterprise היות וברובה היא מנותקת משאר הסדרות, אבל אז אתה מפספס את אותם רמזים קטנים שמקשרים אותך לכל שאר הסדרות.

ובנוסף יש את כל הסרטים. אין מניעה שתראה אותם לפני הסדרות, במהלך, או אחרי. הן יחסית מנותקות ועומדות בפני עצמן.

פורסם

אני עשיתי את הטעות ולפני חצי שנה התחלתי לראות DEEP SPACE 9 כי זה הדבר היחיד שהכרתי מעולה ה-ST.

הרגע אני כבר בעונה שישית של ST TNG, אחרי זה אראה את ST VOYAGER ואחרי זה את ENTERPRISE שהייתה סדרת ה-ST האחרונה.

באשר לסרטים, יש להם סדר כרונולוגי מסויים. את חלקם צריך לראות אחרי TNG ואת חלקם יותר מוקדם פשוט כי בחלק יש את הצוות המקורי מ TOS משנות ה-60 ובחלקם את הצוות של TNG משנות ה-80-90 ויש גם סרטים לא קשורים כמו הסרט האחרון שהיה לא מזמן בקולנוע שמדבר בכלל על משהו מלפני הסדרה של שנות ה-60 עוד כשספוק וכולם היו צעירים . . .

בקיצור הועלם דורש סדרת STAR TREK חדשה עם האפקטים המודרניים וב HD 1080.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים