עבור לתוכן

המלצה למחשב בתקציב של עד 10K למטרות תכנות, מטלאב ועוד

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש מחשב שישרת אותי לצרכי היום יום (אינטרנט, אופיס והסרט פה ושם) אך בעיקר שידע להתמודד עם משימות שדורשות כוח עיבוד רב (מטלאב, מתמטיקה, תוכנות עריכת סאונד...). העדיפות היא למשקל נמוך, חיי סוללה ופעולה שקטה יותר מאשר ליכולות גרפיות.

עשיתי חיפוש קטן בעצמי ורציתי לדעת אולי לאחד/ת הגורואים פה יש רעיון יותר טוב.

המחשבים שעלו אצלי הם,Lenovo T410, HP Elitebook 8540w, Dell E6410. כולם עם מעבדי i7 שאני מאמין כי יספקו את הסחורה.

הלנובו נראה שהוא סובל מזמן חיים קצר (סוללת 6 תאים שמסתבר לא מחזיקה יפה) וגם בעל משקל קצת כבד בשביל הגודל שלו.

ה-HP נראה אחלה אבל בגודל 15.6 אינץ' כך ששוקל הרבה, פחות נייד ואני מניח שחיי סוללה נפגעים גם כן.

ה-Dell נראה כאופציה הטובה מבין אלה מאחר ומגיע עם סוללת 9 תאים, בביקורות אומרים שהוא שקט והיכולות הגרפיות שלו כנראה סבירות מספיק.

הוא גם חוסך כמה שקלים שזה תמיד נחמד.

האם אני מפספס איזה שיקול חשוב או אולי למשהו יש אופציה רביעית שלוקחת את הקופה?

סליחה על הפוסט הארוך ותודה מראש על התגובה...

פורסם

בתקציב שלך הייתי שוקל ברצינות להזמין Lenovo T410s מארה"ב.

מדובר בנייד מצויין, עם איכות בניה הכי טובה שאפשר לבקש. בנוסף יש לו יציאת DP שבעזרת מתאם תתחבר לכל טלויזיה בחיבור HDMI.

יחסית לניידים שאתה בודק, זמן הסוללה שלו טוב מאוד. בנוסף לזה הוא יחסית דק וקל לניידי 14 אינצ' מקבילים (ע"ע E6410)

במידה ואתה רוצה לקבל חיי סוללה טובים עוד יותר, אתה יכול במסגרת התקציב לקחת כונן SSD ובטריה Ultrabay במקום הכונן האופטי.

(ניתן לפרק את הסוללה הזו ולהתקין כונן אופטי במידה וקיים צורך בו)

פורסם

יחסית לניידים שאתה בודק, זמן הסוללה שלו טוב מאוד.

לא ממש. הסוללה המקסימלית שלו היא 6 תאים קטנה יחסית (משהו כמו 48WH). את הT410 הרגיל אפשר לקבל עם סוללת 9 תאים של 94WH - כמעט פי 2. החומרה של הT410S לא משמעותית יותר חסכונית כדי לכפר על ההפרשים בקיבול הסוללה.

פורסם

לי יש E6410 עם תשע תאים.

E6410 פשוט הכי משתלם, והוא נותן תמורה זהה ללבונו(אני חושב שהוא גם יותר יפה)

בחול הלבונו עוד במחירים סבירים, אבל גם בחול הE6410 יותר זול מהלבונו, לפעמים בפערים גדולים.

מבחינת משקל, עם סוללת תשע תאים הE6410 שואף ל2.5 קילו שזה כבר לא ממש קליל, אבל לא נראה לי כזה נורא.

מה שכן זה נותן המון זמן סוללה, אני יכול להחזיק את המחשב עם התנהגות נכונה יותר מ5 שעות.

אם הסוללה של ה410s זהה לזאת של הe6410 אז יש הבדל של 100-200 גרם בינהם לפי הדיוווחים, שזה ממש לא משמעותי.

רק טיפ שלי, אם בחרת בE6410, שים לב איזה מסך אתה לוקח, בE6410 תחפש מט ורזולוציה של 1440x900 ושיצויין שהמסך הוא ultra sharp. פשוט יש לא רק הבדל במבריקות של המסכים בין המחשבים, אלא גם ברזולוציה ובפאנל של המסך עצמו.

פורסם

ה6410 די טוב. אם אין לך צורך בעיבוד גרפי או משחקים עדיף לקחת את הדגם עם הכרטיס מסך של אינטל.

הוא יותר חסכוני בזמן סוללה וגם מתחמם פחות.

לי יש את הדגם עם הכרטיס של אינטל וסוללת 6 תאים והוא מחזיק יותר מ4 שעות (עם חיבור לאינטרנט).

הוא לא מאד קליל. אם משקל וזמן סוללה זה הדברים שהכי חשובים לך אולי עדיף לבדוק דגמים של אסוס.

פורסם

לא ממש. הסוללה המקסימלית שלו היא 6 תאים קטנה יחסית (משהו כמו 48WH). את הT410 הרגיל אפשר לקבל עם סוללת 9 תאים של 94WH - כמעט פי 2. החומרה של הT410S לא משמעותית יותר חסכונית כדי לכפר על ההפרשים בקיבול הסוללה.

הכוונה היית אם תשווה סוללות 6 תאים - בדל, ב-HP ובלנובו, אתה תראה שזמן הסוללה היחסי של ה-410s טוב יחסית.

לא התייחסתי לסוללות גדולות במיוחד כי פותח הדיון ציין בפירוש:

העדיפות היא למשקל נמוך

כן נתתי דגש על אופציה להחליף את הכונן האופטי בסוללה נוספת שתאריך את זמן הסוללה ולא תעלה את משקל המחשב בהרבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים