עבור לתוכן

CodeProject - Best VB .net Article (September)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם :), לא יכולתי למצוא כותרת שונה.

קודם כול, אני מקווה שאני לא עובר על חוקי הפורום והקישורים שמופיעים בפוסט זה נמצאים

בגדר חוקי הפורום. בנוסף כתבתי את הפוסט כאן ולא בפורום תיכנות, כי זה משהו אישי.

לא באתי לכתוב את הפוסט מנקודה של "השווצה" או משהו דומה,

פשוט לספר על משהו שקרה לי ורציתי לשתף עם חברי הפורום.

אני משער שהרוב שמתכנת פה מכיר את האתר CodeProject ויותר מפעם אחת ביקר בו.

לפני מספר שבועות כתבתי מאמר (המאמר הראשון שלי באתר) שמדבר על העברת פריימים באופן ישיר של מצלמה באמצעות פרוטוקול ה-TCP:

http://www.codeproject.com/KB/audio-video/CamCommunication.aspx

כתבתי את המאמר מתוך צורך לתת מענהן לאנשים שנתקלו באותה הבעיה שאני נתקלתי בה:

העברת Stream של מצלמה בצורה חיה בין שני מחשבים מרחוקים באמצעות תיכנות בסביבת ה-.Net.

לא יכולתי למצוא אף ספרייה בנוייה וחינמית ברשת שתעזור לי לממש זאת, אז החלטתי לעשות מחקר

לא קצר (הרבה מאוד גוגל) ולבנות ספרייה כזו בעצמי. העברת המצלמה ברשת היה חלק חשוב

מפרוייקט בית הספר, ולכן הייתי צריך לכתוב אותו ולגרום לו לעבוד בצורה חלקה, כחלק מדרישת הפרוייקט (מידע נוסף על הפרוייקט מופיע

בקישור הזה: http://byshynet.com/index.php?id=60).

שבוע וקצת אחרי גיליתי שהמאמר לקח חלק בתחרות "Best VB .net article of September"

והיום בדיוק גיליתי שזכיתי ברוב הקולות, וכתוצאה מכך המאמר זכה בתואר הנ"ל.

nBotCamShot600.jpg

תמונה של הפרוייקט גמר שלנו, קרב רובוטים, שליטה על הרובוט מחדר מרוחק, ירייה באמצעות לייזר ואפקטים קוליים

של הנשקים, הכוונת במחשב ששולט על הרובוט עוזרת לנו לפגוע ברובוט היריב. כפי שניתן ליראות, הספרייה שכתבתי מעבירה

את התמונה בצורה חייה, ובעזרת קצת קוד GDI יכלנו לצייר כוונת דיי נחמדה. השליטה על הרובוט היא באמצעות שלט של אקס בוקס

בשבילי זה מביע כול כך הרבה, לפני זה לא זכיתי בשום תחרות או משהו דומה שקשור לתיכנות,

כתבתי את המאמר בשביל לעזור לאחרים, ללא ידיעה שהוא יקח חלק בתחרות (גם היה לי המון זמן פנוי).

אז זהו :xyxthumbs: אשמח לשמוע את דעתכם, ומקווה שאולי לחלק מהמתכנתים שבכם זה יעזור!

(בחתימה שלי מופיעים שאר המאמרים שכתבתי, לאלה שמעוניינים לקרוא)

פורסם

צ'מה אחי, כל הכבוד.

גם רעיון יפה לפרויקט - כמה תלמידים עשיתם אותו ביחד?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :) בעיקרון בגלל שזה קרב רובוטים זה התחלק לשני קבוצות אני וחבר שלי (קבוצה אדומה) והקבוצה הכחולה (היריבה)

היא מנתה 3 אנשים (כך שבעיקרון משרד החינוך ראה בזה כשני פרוייקטים שונים של 5 יחידות). סה"כ 5 אנשים.

בתמונה שמוצגת למעלה יש רק רובוט אחד אבל בעיקרון הפרוייקט מורכב משני רובוטים, ושרת שמנהל את כול

חוקי המשחק.

אני וחבר מהקבוצה השנייה התעסקנו עם תיכנות והשאר התעסקו עם חומרה. (את השרת שמנהל את חוקי המשחק כתבתי

מפני שזה היה בונוס בפרוייקט וזה דווקא היה החלק הכיפי כך מימשתי את ה"חזון" שלי שיהיה לוח תוצאות, שרת שינהל את כול חוקי המשחק, ושהקרב יראה רישמי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים