עבור לתוכן

איך לנקות כתמי שמן ישנים

Featured Replies

פורסם

טוב לא נראה לי זה קשור פה לפורום.. או לכל פורום אחר.. אבל אני אשאל בכל מקרה..

אני משפץ מכונת פופקורן ישנה שכרגע מפורקת לחתיכות..

על הדרך אני רוצה לדפוק לה נקיון רציני. הבעיה היא שהיא שכבה הרבה מאוד זמן מלוכלכת ממש בלי שאף אחד נגע בה.

ניסיתי חומץ, ניסיתי מסירי שומנים, אפילו ניסיתי להשרות באבקת כביסה עם חומץ לאיזה כמה ימים, גם לא עזר.. ניסיתי לגרד את זה עם הברזלית הזאת של המנגל.. זה יורד בקושי וגם עושה הרבה מאוד סריטות לסיר.. (אה זה סוג של סיר כזה דרך אגב..)

מצורפת תמונה כדי שתבינו במה מודבר..

השאלה היא איך אני מנקה את זה? אני מתאר לעצמי שאני יצטרך להשתמש בחומרים כיימים כאלה ואחרים.. למישהיו יש מושג ?! :silly:

[attachment deleted by admin]

פורסם

ניסית להשרות בWD40?

פורסם
  • מחבר

את האמת שלא.. אבל אתה חושב שזה יוריד את זה? בטוח אפילו? חבל לי סתם לבזבז מיכל אם זה לא באמת אפקטיבי..

פורסם

במקום להתאמץ, אין אפשרות לקנות את החלק הזה בלבד במחיר זול יחסית?

ניסית להשתמש במים רותחים?

אוליי לשרוף אותו בטמפ' מאוד גבוהה?

יש לנו תנור עם מנגנון ניקוי עצמי שמתחמם ל- 400 מעלות. זה שורף את כל השאריות של המזון והשומן לאפר.

פורסם

שמעתי פעם שאפשר עם סודה קאוסטית.

פורסם
  • מחבר

לא יודע איפה למצוא סיר דומה כי זו מכונת פופקורן ישנה מאוד, וחוץ מהסיר יש עוד כמה חלקים שזקוקים לניקוי דומה..

לשרוף אותו באש גלויה? או חום של תנור? נראה לי שהתנור הביתי שלי מגיע ל200 מעלות חח רלוונטי? :hat:

וכן מים רותחים ניסיתי.. מחפש משהו יותר חזק.. הסיר הזה שכב לו ככה איזה כמה שנים טובות..

פורסם

אני לא יודע מה איתך. בסיר הזה כבר לא הייתי מבשל ולא הייתי נוגע. לדעתי, זה לא שווה את ההשקעה.

יש עליו חלודה?

פורסם

נייר שיוף 1600 גריט+משייפת חשמלית, חצי שעה של עבודה, משחת פוליש, והסיר כמו חדש. רק להעביר אותו אחרי זה שטיפה הגונה פעמיים או 3 כדי לחסל כל שאריות אפשריות של "אבק ברזל" מהשיוף או כימיקלים מהמשחת פוליש.

פורסם

כמובן שזה נכתב בסרקסטיות. אבל לבטח אין לו משייפת חשמלית. הוא יכול לקנות מברשת שיוף ולהלביש אותה על מקדחה.

פורסם

אם השמן לא יוצא אחרי מה שניסית, סביר שהוא לא יצא גם תוך כדי הכנת פופקורן.

פורסם

כמובן שזה נכתב בסרקסטיות. אבל לבטח אין לו משייפת חשמלית. הוא יכול לקנות מברשת שיוף ולהלביש אותה על מקדחה.

לא יודע לאיזה פוסט התכוונת, אבל אני רציני ב 100%.

וגם אם אין לו משייפת חשמלית, 150 שקל זה כל מה שמפריד בינו לבין אחת כזו. בשביל מכונת פופקורן זו השקעה משתלמת (בהנחה שהחלקים אכן תקינים והיא בכלל תעבוד)

פורסם

ממס אורגני מתאים ימיס שאריות שומן. אפשר לנסות להשרות ב-Dichloromethane או אצטון, אבל זה מצריך עבודה במנדף כימי (הממסים נדיפים ורעילים), ופינוי לפסולת כימית (לא לשפוך לכיור, DCM יכול להמיס סוגים של פלסטיק).

פורסם
  • מחבר

לא יודע לאיזה פוסט התכוונת, אבל אני רציני ב 100%.

וגם אם אין לו משייפת חשמלית, 150 שקל זה כל מה שמפריד בינו לבין אחת כזו. בשביל מכונת פופקורן זו השקעה משתלמת (בהנחה שהחלקים אכן תקינים והיא בכלל תעבוד)

תתפלא :D יש לי את החמודי הזה:

DSC_0818.JPG

הוא עושה נפלאות בעבודות עץ... :)

בקיצור לעניינו, נראה לי שהצעתו של ידידנו Scron תניב תוצאות טובות..

אני איתך בקטע של השיוף.. רק לעולם לא יצא לי להשתמש במשחת פוליש.. אשמח אם תרחיב בנושא...

ועכשיו לעוד שאלה.. מה אני עושה עם מקומות שקשה להגיע אליהם? אבל כשנגיע לגשר נחצה אותו..

פורסם

^בשביל פינות ומקומות בלתי נגישים תוכל להשתמש במתאם למקדחה כמו שציינתי. אבל חכה לתגובה ממישהו שמבין בנושא.

פורסם

לא צריך להיות גאון, אתה צודק. מתאם למקדחה יהיה מספיק בשביל פינות, גם רצוי אחד קטן יחסית כדי שכל המקומות יהיו נגישים.

לגבי משחת פוליש- אחרי העבודה עם הנייר שיוף, יש במתכת המון שריטות קטנות. זה לא היסטרי, אבל שמן יכול להתיישב בפנים ואח"כ ממש קשה לנקות אותו.

אפשר להשתמש במשחה כמו metal glo או כל משחה משייפת אחרת, זה יחליק ויאזן את פני השטח בסיר, וגם יגרום לו להיראות טוב יותר בסוף :)

אפשר לקנות ראש עם מברשת פוליש למקדחה, זה יקצר את העבודה מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים