עבור לתוכן

מחשב + שנאים קרובים למפשעה גורמים לספרית זרע נמוכה ? מה הפתרון?

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

לאחרונה אמא שלי מעירה לי הרבה פעמים שהישיבה מול המחשב בזמן שהמחשב ושלושה שנאים (רמקולים, נתב, נתב לטלפון) נמצאים במרחק של כ 30 סנטימר מאזור המפשעה, גורמים לקרינה רבה ולכן יהיה לי ספירת זרע נמוכה וחלילה עקרות. ( מה לעשות, אמא רוצה נכדים)

אמא שלי עובדת באיכילוב כמזכירה רפואית ומספרת על הרבה מקרים שהיא שמעה על עקרות עקב קרינה.

נתון נוסף הוא שהמחשב שלי פולט די הרבה חום ולכן החדר שלי חם משמעותית משאר חדרי הבית.

השאלה היא עד כמה זה באמת משפיע .

ובמידה ובאמת יש השפעה , מה הפיתרון.

פורסם

אימא שלך מבינה בזה כנראה יותר מהרוב המוחלט של האנשים בפורום כי היא רואה ושומעת על התוצאות בשטח.

מה עושים ? מזיזים את הקרינה רחוק יותר.

גם באפריקה חם ולא נראה שיש להם בעיה להוליד ילדים.

פורסם
  • מחבר

ידוע שחום באזור האשכים גורם לדילול הזרע ולכן לא מומלץ לשים את הלפטופ על הברכיים, את המחשב הבא שלי אני אכוון לפליטת חום נמוכה.

בכל אופן האם יש קרינה רבה מהשנאים של הספק כוח ושאר השנאים.

הרחקת השנאים לא אפשרית כיוון שהם כבר נמצאים על הקיר (הכי רחוק שניתן) ואני לא יכול להשתמש במחשב מהמיטה.

האם יש אפשרות לשים איזה כיסוי עופרת או משהו דומה שתחסום את הקרינה, מישהו יודע על פיתרונות?

פורסם

אם אתה לא יכול להרחיק את השנאים, תרחיק את הגורם האחר ;)

אתה יכול לבקש שיסדרו לך "חצאית" שמלבישים בחדרי רנטגן על אזור המפשע, זה לא נוח, לא מוכרים את זה לבני תמותה רגילים אבל אם אמא שלך עובדת באיכילוב ונורא דואגת להמשך הדור היא יכולה להתעניין איפה משיגים כאלה

פורסם

האמת גם החדר שלי חם משמעותית משאר הבית.... אני מדליק מזגן, זה פותר את הבעיה, לא?

פורסם

כלום, זה רק יעשה טוב לאנושות.

פורסם
  • מחבר

טוב אז כנראה שאמא שלי יכולה להשיג לי פלטת עופרת כזאת שאיתה אני אחסום את השנאים. יש נתונים כלשהם על פליטת קרינה מספקי כוח של מחשבים?

פורסם

קראתי שמוכרים תחתונים עם אלומיניום תפור בפנים בשביל להגן על האשכים מנזקי הקרינה של הטלפונים הסלולריים

אני לא יודע אם זה אותו רעיון, אבל אתה מוזמן לנסות

רק שתדע, זה יקר מאוד

ולדעתי אתה יכול להירגע קצת, האנשים האלה שהיא שומעת עליהם בטח 10 שנים יותר מבוגרים ממך, טכנולוגיה יותר ישנה, אני מניח שגם הנזקים האלה היו יותר גרועים אז

רק הנחה...

פורסם
  • מחבר

אני לא לחוץ אבל אם אפשר למנוע נזק עתידי אז אעשה מה שאפשר.

אין מצב שאני שם איזה חצאית או תחתונים מיוחדים בכל פעם שאני אשב במחשב, פשוט אני רוצה לצמצם את הקרינה באזור זה הכול.

פורסם

כל כיסוי ממתכת עבה מספיק אמור להיות מספיק טוב... אלומיניום, ברזל, נחושת או משהו בסגנון.

אם כי עדיין לא שמעתי על מחקר שהוכיח חד משמעית קשר בין קרינה אלמ"ג משנאים (שהיא לא בדיוק בשמיים) לבין עקרות/ספירת זרע נמוכה.

מה גם שהקרינה נחלשת לפי ריבוע המרחק, אז 30 ס"מ זה כנראה מרחק סביר בשביל זה, אם זה בכלל עושה משהו...

ואם אתה מסתובב עם פלאפון עלייך, אפילו לא בכיס, אז כנראה שהוא מזיק יותר (אם נניח שקרינה אלמ"ג מזיקה), אז השנאים הזאת הם הבעיה האחרונה שלך

אם כי, שוב, אני לא ראיתי עדיין מחקר שהוכיח קשר כזה בצורה חד-משמעית

בנוגע לחום - חום באזור האשכים אכן יכול לגרום לספירת זרע נמוכה, אך באופן זמני בלבד (כל עוד אין נזקי כוויה וכד')

אז כשיגיע הרגע שבו תרצה ילדים (ובהתחשב בכך שאתה בן 15 ככה אני משער, כנראה שיש זמן עד אז) אז תרחיק את המחשב מהברכיים שלך...

ואם אתה כזה מודאג - פשוט תקפיא זרע.

אם אתה לא יכול להרחיק את השנאים, תרחיק את הגורם האחר ;)

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

סבבה, תודה על המידע.

פורסם

לוח מתכת לא ממש משפיע ולא חוסם את הקרינה האלקטרומגנטית. ישנן סגסוגות מיוחדות שמסוגלות

לחסום את הקרינה והן מאוד יקרות, כמו כן גם עופרת יכולה לחסום.

מרחק של 50 ס"מ ומעלה יהיה נחמד.

אם יש לך ליד הרגליים גם סאב וופר זה לא מומלץ, גם ממנו נפלטת קרינה לא קטנה.

היה לי מכשיר שמודד וסרקתי איתו את כל הבית :)

פורסם

סליחה, אבל האין חסימת הקרינה תגרום גם לירידה באיכות הקליטה של הרשת?

פורסם

באופן עקרוני כן, זה גם קרינה אלקטרו מגנטית בסופו של דבר. בעצםם כל מכשיר חשמלי בבית פולט קרינה, ואם אתה רוצה למגן את עצמך לחלוטין פשוט תלבש חלוק עופרת ששוקל כמוך. אל תשכח שבצילומי רנטגן יש קרינה רדיואקטיבית הרבה יותר חזקה שהוכחה בצורה יותר מחד משמעית שהיא מזיקה, בניגוד לקרינה אלקטרו מגנטית, מה גם שבמקרה של המכשירים הביתיים היא הרבה פחות חזקה. שמור איזשהו מרחק, אבל אתה ממש לא צריך להכנס לפניקה.

פורסם

ממה שאני מבין פה...

הפנס קריפטונייט שלי בעצם מסוכן ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים