עבור לתוכן

איך אני יכול להיות אמבידקסטרוס?

Featured Replies

פורסם

יש אנשים שנולדים עם היכולת לשלוט בביד והרגל השמאליות מעולה בדיוק כמו בימניות

האם אפשרי להתאמן כדי להפוך לאחד כזה באותה רמה של אלה שנולדים ככה?

• תגובות 31
  • צפיות 7.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תקשור את היד השניה לגב

פורסם

אני אישית אמבידקסטריאלי (ואף מאובחן) ואצלי זה מולד, אבל שמעתי על מקרים של אנשים שהיתאמנו (שחקן בייסבול אחד) בספורט מסוים בכוונה בשתיי היידים, וככה פיתוח מיומנות שכזו.

פורסם

האחיינית של חברה שלי כזאת מתוצאה שנשברה לה עצם הבריח בזמן הלידה והיא הייתה בגבס ב8 חודשים הראשונים של חייה, אז כן הדרך הקלה ביותר לעשות את זה היא לקשור את היד הלא דומיננטית, רק שיש לציין בשונה מאנשים מולדים, הדבר הזה תקף רק לידיים, הראיה(שזה הפוך ד"א ימניים קולטים יותר עם שמאל, שמאליים עם עין ימין), הרגליים, יכולות האיזון, ושאר הדברים לא יהיו מפותחים כמו אצל אנשים שנולדו עם הperk הזה.

פורסם

איך זה יעזור אם הוא יקשור את היד שהוא לא שולט בה?

פורסם

ההפך, את היד שהוא שולט, ואז הוא יהיה חייב להשתמש ביד השניה

פורסם

אני אומר, תתחיל עם אוננות ותתקדם משם.

פורסם
  • מחבר

אם אני וalexbmw הולכים מכות, הוא אוטומטית מנצח?

חשבתי על זה שנגינה משפרת אבל כמה זמן פנוי יש כבר בשביל נגינה כדי אשכרה להיות טוב בזה

חבל שלמדע אין איזו דרך להחדיר את ה"perk" הזה...

פורסם

אם אני וalexbmw הולכים מכות, הוא אוטומטית מנצח?

עוד ציטוט מובחר :lol:

לא בהכרח, אבל העובדה שאני נותן כמעט באותו כוח ודיוק אגרופים בשתיי היידים היא בהחלט יתרון.

בכל מקרה, אם אתה בחור 2 מטר על מטר עם שרירים של שור מוטציה, לא משנה בכמה ידיים אני יכול לשלוט, אתה תפתח לי את התחת ;)

פורסם

אני גם אמבידקסטרי, רק שלא יודע איך הסיפור הזה הלך אצלי- מלידה, יד ימין אצלי דומיננטית, אבל מצד שני רגל שמאל.

לכתוב אני יכול עם 2 הידיים, וגם שאר מטלות עדינות.

הדרך הכי קלה לפתח את זה? כמו שאמרו, להתחיל לבצע מטלות רגילות עם היד הלא דומיננטית. מלפתוח דלתות, להשתמש בעכבר במחשב וכו' ועד לתרגול כתיבה, שזו מטלה שדורשת רמת דיוק גבוהה.

גם אימוני כוח ליד הלא דומיננטית לא יזיקו.

לא בהכרח, אבל העובדה שאני נותן כמעט באותו כוח ודיוק אגרופים בשתיי היידים היא בהחלט יתרון.

לא ממש.

כל שיטת לחימה מתבססת על זה שיש צד דומיננטי. אין הרבה יתרון ללחימה יד אל יד, אם כבר בלחימה שמערבת כלים זה סיפור אחר...

פורסם

לפי מה שאני יודע כשאתה אמבידקסטרוס זה בא על חשבון יכולות.

נניח שציון הקורדינציה שלך ביד ימין הוא 80 וביד שמאל הוא 50 אז אמבידקסטרוס עם יכולות זהות לשלך (130 ציון סופי) מגיע ל65-70 בשתי הידיים.

פורסם
  • מחבר

עוד ציטוט מובחר :lol:

בכל מקרה, אם אתה בחור 2 מטר על מטר עם שרירים של שור מוטציה, לא משנה בכמה ידיים אני יכול לשלוט, אתה תפתח לי את התחת ;)

וואלה נכון, אתה יכול לעשות dual wield, זה המון DPS ולא יהיה לך penalty של 50% על נשק שמאל, סחטיין

האמת שיש לי איזה קטע הפוך, אני נפצעתי באמה של יד ימין, חתך עמוק שלקח וריד בדרך אבל לא פגע לי בגידים (קיבינימט, אם אני תופס את אמא טבע אני תולה אותה, מה הקטע עם הבדיחה הזאת שאנחנו מזיזים את העצבעות בעזרת חוטים שאפשר לחתוך אותם כמו כלום?! קודם עור רגיש יותר משל שאר החיות, עכשיו זה!)

ובגלל שהיד הימנית היתה חבושה המון זמן והשתמשתי ביד שמאל אז אני איבדתי המון כוח ממנה, עדיין יש לי קורדינציה כמו שהיתה לי לפני אבל היא לא חזקה באותה מידה במובן מסויים, למשל אני בקושי מצליח לפגוע במשחק FPS באויבים כי קשה לי להביא את העכבר לנקודה במהירות...

פורסם

הסוד לאמבידרקסטרסבוסט הוא בהבנת הדרך שהמוח ממפה את התנועה.

מי שעוד כתינוק התנסה ויצר מיפוי מקבילי באותה רמה, יהיה לו פוטנציאל גבוה יותר לפתח אמבידקסטרוס בהמשך הדרך.

מכיוון שכל דבר שאדם עושה ביד אחד אמור לקרות בדיוק הפוך ביד השניה, יכול להיות שבמהלך הדרך (ואולי כבר בתחילתה) המוח מבין ויוצר יותר חיבורים רשתיים בין מערכות המיפוי של כל יד, באופן כזה שנסיון ביד אחד תחזק במידה מסוימת גם את המיפוי המרחבי/תחושתי של היד השניה.

בכל מקרה צריך להמשיך לעשות שימוש נרחב בשני הצדדים ללא הגבלות וללא הרגלים שונים לכל צד, כדי להמשיך לפתח ולא לאבד את האיכויות של מה שהושג.

כל אחד יכול לפתח עם מספיק השקעה.

כמובן שככל שעושים את זה יותר מוקדם הפוטנציאל להשגים איכותיים יהיה יותר גבוה.

אם רוצים להשיג מטרה מסוימת עם היד השניה זה פשוט עניין של תירגול כדי לחזק את השרירים ולמפות ולשפר את התנועה התחושתית/מרחבית עד שאותם פעולות מבוקשות משתקעות באיזור הנוחות שבה דיוק מהירות וכוח מגיעים ללא מאמץ.

פורסם

לפי מה שאני יודע כשאתה אמבידקסטרוס זה בא על חשבון יכולות.

נניח שציון הקורדינציה שלך ביד ימין הוא 80 וביד שמאל הוא 50 אז אמבידקסטרוס עם יכולות זהות לשלך (130 ציון סופי) מגיע ל65-70 בשתי הידיים.

לא ממש. רק שאתה מבצע פעולות במקביל עם 2 הידיים. בנוסף, גם אנשים אמבידקסטרים לא משתמשים ב 2 הידיים באופן זהה לחלוטין, עדיין תהיה יד דומיננטית, ככה במקום 100:100 לדגמה זה יותר כמו 100:85, יש פער, זה פשוט שהוא לא עד כדי כך גדול ועדיין ל 2 הידיים יש את היכולת לבצע את הרוב המוחלט של הפעולות באופן טוב.

פורסם
  • מחבר

art tatum

מה שאמרת מתחבר לי עם זה שתינוקות יש קורדינציה די גרועה והם חלשים מאוד באחיזה שלהם, אז כנראה שזה באמת נכון שכל הקטע הזה נקבע בשנים הראשונות

מה שגם יש סיפורים על הורים פרימיטיביים שראו שהתינוק שלהם משתמש ביד שמאל כי הוא שמאלי ואז הם הכריחו אותו להשתמש ביד ימין ועכשיו הוא ימני

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים