עבור לתוכן

תקלה במחשב חדש, בנייה אישית.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני כמה שבועות בניתי מחשב, I5 750, קירור מים.

בקיצור לאחר הרבה בעיות בהרכבה הצלחתי להפעיל אותו והתקנתי את הווינדוס, במחשב עבד איזה יומיים בצורה נהדרת.

אחרי יומיים כשבאתי להדליק אותו, הוא נדלק ונכבה לאחר שניה, ומאז הוא פשוט לא מצליח להדלק, כל הזמן נדלק נכבה, נדלק נכבה, נדלק נכבה.

לא יודע מה לעשות, בבקשה עזרה.

חשוב להוסיף שמאז שהוא פעל נהדר ועד שהוא לא נדלק לא פתחתי את המארז.

פורסם

אתה מצליח להגיע לביוס בכלל ?

פורסם
  • מחבר

לא, לוקח לו שנייה להכבות.

פורסם

תנסה לאפס ביוס

תוציא את הבטריה מלוח האם ואת המחשב מהחשמל

תחכה כמה דקות תחזיר את הבטריה ואז תדליק ותגיד עם זה הצליח ?

עם לא תנתק כל פעם דבר אחר -DVD\ארד דיסק \כל דבר שלא מחיב הגעה לביוס -כי אולי משהו מקצר

עם גם זה לא פועל אין לי אפשרות לדעת -צריך כבר ציוד מעבדה ולבדוק חלק חלק

פורסם

תעזר במדריך מציאת הגורם בתקלות חומרה (סדר פעולות\בדיקות מומלץ לרוב תקלות החומרה).

תבדוק בעיקר שאין קבלים נפוחים על לוח האם, שאין נזילות ממערכת קירור המים (שעלולות לגרום לקצר ונזק לרכיבים) ושחיבורי ספק הכוח מחוברים כמו שצריך.

אגב, מהו ספק הכוח שמותקן במערכת?

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לאפס, זה נדלק, עושה כמה צפצופים ונכבה שוב, ואז שוב נדלק נכבה.

אין נזילות מים (בטוח) וכרגע ניתקתי הכל כולל כרטיס מסך וזכרונות, וזה עדיין לא עובד.

הספק 550W HEC אבל ניסיתי גם ספק אחר וזה לא עובד.

דרך אגב בין כל ניסיון הדלקה אני צריך לכבות את הספק, לחכות איזה 2 דקות ולהדליק שוב, כי אם לא הוא פשוט לא מפעיל כלום.

פורסם

אם ניתקת את הזיכרון יכול להיות שהצפצופים פשוט מתריעים על זה שאין זיכרון מותקן במערכת.

תנסה להחזיר מודול זיכרון בודד ולבדוק אם יש שינוי.

עברת על כל החיבורים ווידאת שאין חיבור מנותק או קבלים נפוחים/נוזלים/פגומים (פיסית) על לוח האם?

ניסית לנתק את המחשב מהחשמל ולבצע ריקון קבלים (לחיצה מספר פעמים על כפתור ההפעלה/כיבוי כשהמחשב מנותק מהחשמל)?

אתה בטוח שגוף הקירור שעל המעבד יושב כמו שצריך ופועל בצורה תקינה?

פורסם

בלי זיכרון או כרטיס מסך זה גם ככה לא יראה לך כלום

בכל מיקרה עם עשיתה את כל הניסיונות האלו ואפילו לביוס זה לא מגיע -אין לך ברירה אלה לקחת למעבדה

או לחלופין במקרה שיש לך חלקים תואמים אחרים אתה יכול לנסות לעבור חלק חלק -אבל לרוב האנשים אין את זה בבית

עם אין -תן למעבדה לשבור את הראש

אולי הרכבתה משהו לא טוב אולי הלוח תקול -זה בעיה לדעת במקרים כאלו

פורסם
  • מחבר

שלום שוב,

לאחר ניסיונות רבים גיליתי משהו חדש.....

ניתקתי את כל הכבלים מהלוח וחיברתי את הספק, והמחשב עשה צפצופים רבים (אין זכרונות) אבל פעל, סימן טוב....

אבל כשחיברתי את הכבל הפעלה של המארז הוא הקפיץ, א חשבתי שאולי הכבל שרוף וניסיתי לחבר בין הפיניםשל ההפעלה וזה עדיין קפץ, מה לעשות? הלוח הרוס?

פורסם

קשה לדעת מה נידפק

יכול להיות שהלוח דפוק -אבל צריך ציוד לזה

לדוגמה עם היה לך לוח שתואם לאותם רכיבים שיש לך יכלתה לבדוק -מין הסתם לרוב האנשים אין ציוד כזה

פורסם

אבל כשחיברתי את הכבל הפעלה של המארז הוא הקפיץ, א חשבתי שאולי הכבל שרוף וניסיתי לחבר בין הפינים של ההפעלה וזה עדיין קפץ.

לא כל כך הבנתי באיזה כבל מדובר. אתה מתכוון לכבל שמחובר לכפתור הפעלה/כיבוי של המארז? אם כן, הוא מחובר בקוטביות הנכונה?

פורסם
  • מחבר

אני אבדוק, אבל לpower sw לא צריך להיות קוטביות!!!!

בכל אופן הוא היה בסדר ואז אחרי יומיים פעילות הוא הפסיק לפעול.... כאשר אני מחבר ספק עם מתג ומפעיל את המחשב כהכבל power sw הוא פועל.....

מה עושים?

פורסם

לפי מה שתארת כנראה שהוא מקצר היכן שהוא, אז צריך למצוא איך ולמה ולנסות לתקן את זה.

תבדוק טוב את החיבורים בשני הצדדים של הכבל, בייחוד בצד שמחובר למארז. תבדוק שאין חלק חשוף, תוודא שהכבל מחובר ללוח המודפס כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

טוב..... אז ככה....

מה שעשיתי זה לחבר את כפתור הreset לpower sw וכרגע אני מדליק את המחשב מהכפתור ריסט..... פתרון זמני ונחמד.... מה עושים כדי לתקן?

פורסם

צריך לאתר את מקור והסיבה לקצר ולתקן אותה. אולי צריך להחליף כבל, אולי הסיבה היא מגעים לא טובים, אולי הכל חשוף איפה שהוא, או להישאר עם הפתרון שאילתרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים