עבור לתוכן

מה ההיגיון של הפיראטים האידיאולוגיסטיים?

Featured Replies

פורסם

מדיון אחר אבל באותו נושא:

ממש ממש ממש בקצרה - תתאר לך מצב היפוטתי לגמרי בו באמת לא היה ניתן לפרוץ משחקים או תוכנות קנייניות (או לחליפין היה קל לתפוס, להעמיד לדין ולתת קנסות גבוהים לעבריינים). עולם ללא כל הורדות פיראטיות כלל.... :lol:

* אתה באמת חושב ש-WINDOWS או OFFICE למשל הייתה שולטת בשוק באחוזים כה גבוהים?

* למישהו פרטי ממוצע היה איזשהו טעם לקנות דיסק שגדול יותר מ-100GB או אפילו פחות?

* למישהו היה איזשהו טעם לשלם על רוחב פס מעל 2.5M באינטרנט?

* מה גודל אוכלוסיית הגיימרים היתה ואיך זה היה משליך על מכירת כרטיסי מסך/מעבדים/זיכרונות לדעתך?

* מי היה קונה IPOD 30GB אם הוא היה צריך לשלם 10000$ כדי למלא אותו באופן חוקי?

* נראה לך שארגונים גדולים (ממשלות/חברות/משרדי ממשלה/צבא) היו מתמכרים למערכות קנייניות סגורות ומגבילות אם חלק ניכר שאר העולם היה משתמש בסביבה שונה? למה היינו רגילים אז?

* אתה יודע מה היו העלויות האמיתיות של רישוי מלא של כל התוכנות על כל הפיצ'רים והעדכונים לארגון? זה לבד היה מאיץ לעבור לפלטפורמות אחרות ולהפסד לקוחות אדיר לאותן מפתחות.

* לכמה מוזיקה/משחקים/סרטים חדשים ושונים היית נחשף אם היית צריך לשלם על ה-כ-ל מחיר מלא? פחות חשיפה משמעו פחות מכירות כי הרוב בסוף קונים מה שהם אוהבים (או הולכים להופעות למשל).

* ועוד ועוד ועוד...

אם זה היה המצב, תנועת הקוד הפתוח והתוכנות החינמיות (אופן-אופיס, לינוקס, פיירפוקס/כרום, ת'אנדרבירד ועוד) היתה תופסת תאוצה אדירה ונתח שוק גדול בהרבה שהיה מביא או לקריסה של המודל הקנייני או להורדת מחירים דרסטית לכל אורך השדרה.

המצב הפרוץ שיש היום משרת בפועל בעלי אינטרסים רבים - מיצרניות החומרה, ספקיות האינטרנט ואפילו את הקוזקים הנגזלים או בשמם, חברות התקליטים/מדיה/משחקים/תוכנה שלולא המצב הזה הם היו בקרשים והיו חייבים כבר מזמן לחפש מודל חליפי והוגן בהרבה מהקיים היום.

באופן אבסורדי, מי ש"גונב" תוכנות/משחקים/מוזיקה בעצם משחק לידיהם של אותם גופים שלכאורה נלחמים בו :kopfpatsch:

אבל בגלל שאנשים דואגים לכיס ולחשבון הבנק המיידי - ממשיכים לגנוב ועוזרים להם בעצם להמשיך להרוויח ולתת לנו להרגיש רע. :lol:

אותו סיפור היה בזמנו עם קלטות הוידאו והטייפ - כשהבינו שלא ניתן להילחם בטכנולוגיה ובעצם יש אינטרס לתעשיה שהמצב ימשך, הוטל מה שנקרא "מס הקלטות הריקות" אם אני זוכר נכון. על כל קלטת שנמכרה הוטל מס קטן מאוד וההכנסות ממנו חולקו כתמלוגים לאומנים לפי מפתח פופולאריות/מכירות מסויים.

אותו דבר אפשר לעשות היום - על מכירת קשיחים, דיסקים, כרטיסי מסך, מעבדים, ספקיות תשתית/אינטרנט ועוד כפי שציינתי, ואז כל התוכן (או רובו המכריע לפחות) יהיה חופשי לכולם. אז התחרות תהיה באמת לפי ביצועים/יכולות ולא לפי קומבינות של ממשלות וכיוון שהמכירות בכל התחומים הנ"ל יעלו המס הקטן הזה יממן בכבוד את כל היוצרים/מפתחים/אמנים רק לפי מפתח הוגן יותר.

יצא ממש קצר :screwy:

http://www.israelcopyrights.com/861_513964_521164

• תגובות 89
  • צפיות 7.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הגעת בדיוק בזמן.

כבר כמעט איבדתי אמונה באנושות.

צריך להיות קצת היסטוריון, אנליסט, חוזה עתידות, רטוריקן, סטטיסטיקן, מהנדס חברתי, ומהפכן כדי להתחיל לראות את קצה הקרחון של המציאות ומערכת היחסית בין התעשיות בתחומים המדוברים והאנושות.

הקטע הוא שכל עוד אנחנו מאכילים את הענקים ששולטים בנו אנחנו רק מחזקים אותם ומקבעים את המצב הקיים.

הדרך היחידה לגרום לשינו מהותי זה לערער את השליטה שלהם, ולהציג ולעודד אלטרנטיבות.

אותם אלטרנטיבות צריכות להתחשב בכל הגורמים ובכל ההשלכות על פי סדרי עדיפויות שיועילו לחברה כולה ויעזרו ליצור עתיד טוב יותר לאנושות.

פורסם

בהמשך לפוסט של tmpusr, אני גם אוסיף:

איפה הייתה הרפואה בלי רצח ומלחמות?

איפה היו אירגוני זכויות האדם ללא גזענות?

ללא גניבת מכוניות, איפה היה תחום האזעקות לרכב? ואיתוראן? איפה זה היה?

אפשר לומר את הטיעון המטופש הזה על כל תחום, שרצח זה טוב כי מההסתגלות לתופעה הזאת יצאו דברים טובים.

זה ממש לא אומר שהתופעה הייתה טובה מלכתחילה ואולי המרץ שהלך על הסתגלות לתופעה, יכל להיות מופנה למקום פרודוקטיבי הרבה יותר.

לסיכום, כל אלה שמצדיקים את עצמם, אתם לא יותר מחבורה של גנבים.

פורסם

כבר חשבתי לענות, אבל זו כל כך דמגוגיה בגרוש שאני לא ממש מוצא טעם... :nixweiss:

כנראה שפשוט לא קראת את דברי לעומק - אני טענתי בדיוק להיפך!

לא דיברתי ולו פעם אחת על הצדקה ובוודאי שלא עסקתי בשאלה האם זו באמת "גניבה" או לא.

רק תיארתי מצב אבסורדי שאותן חברות שלכאורה נפגעות (ועוד רבות אחרות) הן למעשה המרוויחות הגדולות ממנה ושלולא אותה "גניבה" היו קורסות או נאלצות לאמץ מודל עסקי אחר לחלוטין.

אני לא ממציא את הגלגל (ראה בלינק שנתתי) וזו לא תיאוריית קונספירציה מצוצה מהאצבע אלא תיאור מצב קיים שמקובל כמעט על כל העוסקים בתחום והפיראטיות רק מתחזקת אותו. כל אחד ש"גונב" אולי מרוויח בטווח המיידי אבל אותם קוזאקים נגזלים בוודאי שלא מפסידים וכולנו מפסידים מעצם העובדה שהשיטה העקומה הזו ממשיכה לשלוט בכיפה.

פורסם

אם כבר לעשות דמגוגיה ולהשוות נאצים מחנות ריכוז והקמת מדינת ישראל, אז אפשר גם לעשות דמגוגיה ולהשוות את הנאצים לחברות המדיה ואת הצרכנים ליהודים המושמדים, והפיראטיות למדינת ישראל.

אבל האמת אין באמת קשר בין הדברים וזה לא בר השוואה.

זאת פשוט דמגוגיה בגרוש.

אף אחד מהצדדים לא לגמרי תמים.

לכל הצדדים יש גם התנהלות שאינה נכונה וגם טענות לגיטימיות.

במקום לקבוע מי צודק ומי טועה, יש מי שמנסה להסביר את מהלך העניינים וללמוד מזה מאיפה באנו ולאן אנחנו הולכים.

וכן... לפעמים צריכים לעבור על החוק ו"לגנוב" כדי לעשות מהפכה חברתית או להנדס מציאות עדיפה.

רובין הוד הוא גיבור חברתי אבל בבסיסו הוא פורע חוק וגנב.

יש מצבים שבהם חוסר צדק מוביל למרד שבו ניתן להצדיק את המאבק בחוק.

הבעיה היא שבנושא שלנו זה לא שחור ולבן ואפשר למצוא הרבה מקרים וזוויות שונות שמובילות למסקנות שונות בכל עניין ועניין.

פורסם

חשוב לי לציין משהו במסגרת הת'ראד הזה:

אני לא מתגאה בזה שאני מוריד תכנים בצורה לא חוקית ואף אחד לא אמור להתגאות בזה או להפוך את זה לטרנד.

משום כך אמרתי- פיראטיות כאידיולוגיה = שטויות!

כמו שנאמר כבר - היקף הדברים שאדם צורך על מנת להריץ משחק הוא פשוט מסיבי. אדם בוגר שמפרנס את עצמו ,בעל אמצעים ומוסר מינמליים כדי לרכוש לעצמו את כל 1001 המרכיבים לבניית מערכת בידור אישית (ברוב המקרים).

אבל מצד שני לא לכולם יש את כל האמצעים והמשאבים כדי להנות אפילו ממשחק אחד... זה אומר שאותם חברה יכולים להסתכל על הקירות בגלל הקפיטליזם החזירי?

תחשבו על זה כך- עיתונים נמכרים ברחבי הארץ , חלק מהעיתונים האלו נופלים גם לידיים של אנשים שלא שילמו עליהם . זה באמת הורג מישהו שזה קורה?

פורסם

(אולי אמרו את זה כבר, קראתי רק עמוד ראשון ושניים אחרונים)

הכל עיניין של מחיר, אם משחק היה עולה במחיר הגיוני הרבה יותר היו קונים.

בשביל לשחק אונליין ובשביל לא להסתבך עם פריצות ולהוריד ולהעלות וסתם אימג'ים שתופסים מקום..

ללכת לחנות ולקנות משחק ב50-100 שח מקסימום (אני באמת לא חושב שמשחק צריך לעלות יותר) אני בטוח שהרבה אנשים היו הולכים וקונים..

אני לא חושב שעל משהו שהוא בעצם יצירה צריכים לשלם כלכך הרבה כסף.. אם עכשיו רוב העולם מוריד פרוץ והם עדיין מרוויחים מליונים

במחירים הגיוניים שרוב העולם יקנה הם ירוויחו גם מיליארדים.

משחק כמו MHO - לא איכפת לי כמה השקיעו בו אלה כמה הוא באמת שווה.. 50 שקל.. באמת שלא הייתי משלם יותר.

מצידי שיוסיפו יותר פרסומות במשחקים או רעיון אחר הם צריכים לחשוב איך לגרום לגיימרים לקנות יותר בזול.

אבל מה שהם חושבים זה "בואו ניקח משחק ונפצל אותו ל2 וככה נרוויח פי 2 על משחק 1! "

מצידי שיעשו כמו השכרת סרטים רק משחקים.. במיוחד משחקים שיש היום שעוברים אותם בכמה שעות .. כמה משחקים כבר יצא לכם לשחק יותר מפעם אחת?

פורסם

אם כבר לעשות דמגוגיה ולהשוות נאצים מחנות ריכוז והקמת מדינת ישראל, אז אפשר גם לעשות דמגוגיה ולהשוות את הנאצים לחברות המדיה ואת הצרכנים ליהודים המושמדים, והפיראטיות למדינת ישראל.

אבל האמת אין באמת קשר בין הדברים וזה לא בר השוואה.

זאת פשוט דמגוגיה בגרוש.

אף אחד מהצדדים לא לגמרי תמים.

לכל הצדדים יש גם התנהלות שאינה נכונה וגם טענות לגיטימיות.

במקום לקבוע מי צודק ומי טועה, יש מי שמנסה להסביר את מהלך העניינים וללמוד מזה מאיפה באנו ולאן אנחנו הולכים.

וכן... לפעמים צריכים לעבור על החוק ו"לגנוב" כדי לעשות מהפכה חברתית או להנדס מציאות עדיפה.

רובין הוד הוא גיבור חברתי אבל בבסיסו הוא פורע חוק וגנב.

יש מצבים שבהם חוסר צדק מוביל למרד שבו ניתן להצדיק את המאבק בחוק.

הבעיה היא שבנושא שלנו זה לא שחור ולבן ואפשר למצוא הרבה מקרים וזוויות שונות שמובילות למסקנות שונות בכל עניין ועניין.

*שיעול* גנב שמצדיק את עצמו... *שיעול*

כבר חשבתי לענות, אבל זו כל כך דמגוגיה בגרוש שאני לא ממש מוצא טעם... :nixweiss:

צודק, זו באמת הייתה דמוגגיה בגרוש כתגובה לדמגוגיה בגרוש בהודעה שלך.

(אני יודע שזה נשמע קצת "הכל עובר עליך וקקה בידך" אבל זה מה יש וזה לא מוגן בזכויות יוצרים :)).

פורסם

^

אני לא לגמרי בטוח שאתה מבין ב-100% את משמעות המושג "דמגוגיה"...

בכל מקרה, לא התייחסת קונקרטית לדבר ממה שכתבתי ובהתייחסות העקיפה היחידה שלך לדברי פירשת אותם בדיוק בכיוון ההפוך.

כנראה שאני צריך לעבוד על כישורי הרטוריקה שלי אם כן...

*שיעול* גנב שמצדיק את עצמו... *שיעול*

ומה זה הפגנות? שביתות?

אתה היית קורא לזה עבריינות לשמה, לא?

להזכירך, זו זכות מוקנית (בחוקה אפילו כשיש כזו) לאזרח כדרך למחות על עוולות ואי צדק...

אם העובדים שובתים במקום לעבוד תמורת המשכורת שמשלמים להם אז גם הם "גנבים", לא?

אנחנו חורגים מהנושא, אבל כל ניסיון להסתכל על הנושא דרך הפריזמה הצרה של "לא שילמת אז אתה גנב" היא ילדותית ופשטנית בהרבה ממה שהיינו רוצים....

פורסם

צודק, להשוות את משתף הקבצים הממוצע ללוחם למען צדק חברתי? ממש לא דמגוגי מצדך.

לומר שללא גניבת תוכנה, מוזיקה החברות הללו לא היו מתפתחות וכך גם לא הגנות כנגד אותן פריצות,

ממש לא דמגוגיה!

זוהי דמגוגיה ברובל! מדובר בגיבוב חסר משמעות ותו לא.

תן לי לספר לך עוד סוד קטן, זה כן עד כדי כך פשוט.

לא שילמת, גנבת, סוף הסיפור.

אין בזה כל חוש צדק חברתי אפילו בטיפה, זה לא עניינך איך העסקים שלהם מתנהלים, כמה הם מרוויחים

וכמה שטרות של 100$ הם צריכים בשביל לנגב את התחת.

סביי נלחמו למען מהפכה אמיתית, של דיכוי עמים כמו כן נלחמו גם בנאצים לאותה מטרה,

עכשיו בא איזה מחוצ'קן אפס ואומר לי שהוא מוריד כי הוא לוחם למען צדק חברתי?

הבן זונה רוצה דברים בחינם! לא יותר מזה!

מה ייקרה לו אם לא יראה דקסטר עונה 5? ימות? לא! לא רוצה לשלם, אל תראה!

אף אחד לא מת, גווע ברעב או חלה מזה שהוא לא ראה סדרה X או שמע שיר Y.

רק מעצם העובדה הזאת, שמדובר במותרות, הופך את כל הפוסט שלך לשילשול מילים דמגוגי לשמו.

פורסם

ללא ספק יש לך כושר רטורי מרשים :xyxthumbs:

רק שאין כמעט קשר בין מה שרשמת למה שטענתי... בכל מקרה, אני הולך לשלשל :hi:

היה לי ברור מראש שזה ויכוח אבוד ולא היתה לי כל כוונה ממש לנהל כזה ויכוח, רק להראות שיש גם צד אחר למטבע.

פורסם

היי, לכל דבר יש צד שני למטבע.

אולי אם הנאנסת לא הייתה מתלבשת פרובוקטיבי...

אם אתה מצהיר הצהרות ומתבטא במגמה אשר מבלי להשתמע לשני פנים מצדדות בצד אחד בלבד,

אתה צריך לעמוד מאחורי הדברים שאתה רושם ולא להתחיל להתקיף אישית כשבעצם אין לך בכלל מה לומר.

כמו כן, עיקר ההתלהמות שלי מופנית דווקא לדעה הקיצונית יותר של Art.

פורסם

מאיר, יש לי שאלה - חברת תרופות א' מפתחת תרופה אחרי שהיא השקיעה בה מליוני ומיליארדי (יותר מכך) דולרים. הצליחה ליצור תרופה שעברה רישוי מלא. עכשיו באה חברה תרופות ב' שלא השקיעה אגורה בפיתוח, לקחה את ה"מתכון" מחברה א' ומוכרת אותה ביותר זול. למה? כי לא היו לה הוצאות פיתוח. התוצאה? חברה א' מתמוטטת כלכלית, חברה ב' מרוויחה סכומי עתק בלי לעשות כלום. זה הוגן? בדיוק בשביל זה יש חקיקה שקובעת פטנט על תורפה למשך 20 שנה - שחברה תוכל להחזיר את ההשקעה האדירה, ואחרי זה היא תצא לשוק החופשי וניתן יהיה לנהל תחרות הוגנת. חקיקה שיוצרת זכויות כן או לא מלאכותיות (וזה כבר תלוי בדעה שלי או שלך) לא תמיד באה כדי לדפוק אותך או מישהו אחר.

יש חקיקה שקובעת פטנט על התרופה ל 20 שנה, אם כך מדוע לא נאריך את תוקף הפטנט ל 50 או 100 שנה?הרי זה יתן תמריץ לחדשנות ופיתוח!

יש לי תרחיש אלטרנטיבי: חברת תרופות א' מפתחת תרופה שמגיעה הרבה יותר מהר לשוק בגלל שאין צורך במלחמות משפטיות אין סופיות כדי לאשר את הפטנט וגם אין רשויות כמו FDA שאמורות תאורטית להגן על הצרכן אבל בפועל עושות הרבה יותר נזק מתועלת (במקרה של ה FDA זה גרימת מוות לעשרות אלפי בני אדם) חברה ב' (וגם ג' וד') יכולות לא רק להעתיק אלא גם לשפר את התרופה במקום לחכות עד שהפטנט יפוג.

מה גם שנפתר מהבעייה של פטנטים "הגנתיים" (חברה א' מוצאת את עצמה חייבת לרשום פטנט כדי שחברה ב' לא תרשום פטנט כדי למנוע מחברה א' לעסוק בעיסוק מסויים)

20101023_wbc910.gif

בתמונה: "מלחמת העולם" של הפטנטים בתחום הסמארטפונים. במקרה הזה ללא ספק הפטנטים לא מזרזים את הקדמה אלה מעכבים אותה

בתמונה: מלחמצ

פורסם
במקרה הזה ללא ספק הפטנטים לא מזרזים את הקדמה אלה מעכבים אותה

אתה צודק, ברור שבעולם בלי זכויות פטנט הכל היה טוב יותר! כלומר, חוץ מהעובדה שאף אחד לא היה מפתח שום דבר כי כל אחד אחר היה יכול לגנוב לו את הרעיון.

וברור שה-FDA זה גוף מרושע שגורם למותם של מיליארדי אנשים (בניו יורק בלבד!), מי בכלל צריך רגולציה בתחום הרפואה? עדיף שכל אחד יוכל להציע כל תרופה שהוא רוצה בשוק החופשי - רוצה תשתמש, לא רוצה אל תשתמש. ההורים שלך עברו טיפול כלשהו שגרם למותם כי לא בוצעו ניסויים קליניים כנדרש? לא נורא!

כן, פטנטים זה רע ו-FDA זה רע וקפיטליזם זה רע. האמת יש בזה משהו - בלי קפיטליזם כנראה שלא היינו צריכים לסבול מלקרוא את הבולשיט הזה ברחבי האינטרנט כל יום. כי לא היה לנו אינטרנט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים