עבור לתוכן

מה ההיגיון של הפיראטים האידיאולוגיסטיים?

Featured Replies

פורסם

^^

גניבה של רעיון, משחק מחשב או מכונית מאוד דומה מבחינת החוק (וגניבה של פטנטים לפעמים מזכה בעונשים יותר חמורים מגניבה של רכב, כולל קנסות כבדים מאוד ותשלומי פיצויים), ובצדק. פיתחתי משחק, והחלטתי למכור אותו ב-50 שקל. אתה החלטת שאתה לא רוצה לשלם את הכסף לפני שאתה מנסה אז אתה מוריד אותו באופן בלתי חוקי - גנבת. גם אם אהבת ושילמת - עדיין גנבת, אז אל תנסה להתמם - וזה ממש לא משנה אם אני או אתה חושבים שזה הגיוני ובסדר או לא.

לגבי העתקת מדיות שונות (ספרים, מוזיקה, סרטים וסדרות וכו'), עד כמה שאני (לא) מבין, חוקי מדינת ישראל מאפשרים זאת באופן חוקי לחלוטין לשימוש עצמי, אבל פעם שאתה מפיץ (כולל לתת עותק לחברה שלך), זה גניבה לכל דבר ועניין. אני לא בטוח ויודע אם הדבר הזה תקף גם לגבי דברים כמו תוכנות ומשחקי מחשב.

• תגובות 89
  • צפיות 7.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לפיכך אם אני מעוניין בקנייה של משחק אי גם זכאי לבדיקה מלאה של המוצר לפני שאני משלם להם את המחיר הנקוב.

במקרים רבים הבדיקה הזו לא מתאפשרת בצורה מלאה (דמואים עלובים וסרטונים).

באמצעות הפיראטיות אני בוחן את המוצר, אך לצערי הרב בהרבה מאוד מקרים הוא לא מצדיק את המחיר המופקע - ומה לעשות כשיש לי את אפשרות הבחירה!

בנוגע לפיראטיות כאידיולוגיה - באופן כללי זה שטויות , אך לאור המצב הנוכחי כשהמפתחים עושים סכומי כסף יפים על קהל הקונים ובאים בסופו של דבר עם כל מני "תכני הורדה" ותוספות שטותיות כדי לחלוב עוד כסף מהחברה הטובים אז באמת יקומו להם חברה שיציבו את הפיראטיות והפריצות הזו כאידאל שלא רק אמור לספק את הצרכים שלהם אלה גם להזיק למפתחים.

זה אחד הטיעונים הכי מפגרים שהועלו כאן - יש בחור מסוים שהוא שוטף מכוניות במקצועו - אתה רוצה שהוא ישטוף לך את המכונית בחינם כדי שתחליט אם אתה רוצה לשלם כסף על כך? (אתה יכול להחיל זאת גם על שירות חד פעמי כמו ניתוח למשל).

אתה לא רוצה לשלם - אל תקנה את המשחק, ואל תוריד אותו. תירוצים כגון "אני רוצה לראות אם המשחק טוב" או "חברת המשחקים מחפשת איך להרוויח מקסימום כסף על המשחק" הם פשוט מגוכחים.

פורסם

אני תומך ב"נסיעת מבחן" של המשחק למשך, נגיד, שעה. דמו פתוח כמו זה של MAFIA II, שאינו חלק מהמשחק (כדי שלא יוכלו להכניס לך קטעים ממש חזקים ש"יקנו אותך").

אבל הורדת משחק זה גניבה לכל דבר.

הידעת?

בשיתוף קבצים, גם אם אתה מוריד רק לעצמך, אתה עדיין תורם את חלקך בהפצת המשחק הגנוב. למעשה מהרגע הראשון בוא אתה מקבל את קבצי המשחק למחשב, אתה גם שולח אותם לאנשים אחרים אשר מורידים את המשחק באותו הרגע.

לכן גם אם לא רציתם - הפצתם. ולכם שיתוף קבצים הוא גניבה לכל דבר.

זה לא תקף בנוגע להורדות ישירות (לא שזה הופך את זה למוצדק), אבל בינינו - מי הפראייר שיוריד בהורדה ישירה משחק של 12GB?

ארט, אתה מוזמן בכל עת לוותר על תענוגות המחשב. הטיעונים שלך היו תקפים ומוצלחים ביותר - אם היית מחוייב לרכוש את התוכנות. אבל אתה לא, לכן כל הפואנטה שלך מאבדת את משקלה.

פורסם

^^

גניבה של רעיון, משחק מחשב או מכונית מאוד דומה מבחינת החוק (וגניבה של פטנטים לפעמים מזכה בעונשים יותר חמורים מגניבה של רכב, כולל קנסות כבדים מאוד ותשלומי פיצויים), ובצדק. פיתחתי משחק, והחלטתי למכור אותו ב-50 שקל. אתה החלטת שאתה לא רוצה לשלם את הכסף לפני שאתה מנסה אז אתה מוריד אותו באופן בלתי חוקי - גנבת. גם אם אהבת ושילמת - עדיין גנבת, אז אל תנסה להתמם - וזה ממש לא משנה אם אני או אתה חושבים שזה הגיוני ובסדר או לא.

לגבי העתקת מדיות שונות (ספרים, מוזיקה, סרטים וסדרות וכו'), עד כמה שאני (לא) מבין, חוקי מדינת ישראל מאפשרים זאת באופן חוקי לחלוטין לשימוש עצמי, אבל פעם שאתה מפיץ (כולל לתת עותק לחברה שלך), זה גניבה לכל דבר ועניין. אני לא בטוח ויודע אם הדבר הזה תקף גם לגבי דברים כמו תוכנות ומשחקי מחשב.

כמו שאמרתי שימוש עצמי מבלי להפיץ =/= גניבה.

זה אחד הטיעונים הכי מפגרים שהועלו כאן - יש בחור מסוים שהוא שוטף מכוניות במקצועו - אתה רוצה שהוא ישטוף לך את המכונית בחינם כדי שתחליט אם אתה רוצה לשלם כסף על כך? (אתה יכול להחיל זאת גם על שירות חד פעמי כמו ניתוח למשל).

אתה לא רוצה לשלם - אל תקנה את המשחק, ואל תוריד אותו. תירוצים כגון "אני רוצה לראות אם המשחק טוב" או "חברת המשחקים מחפשת איך להרוויח מקסימום כסף על המשחק" הם פשוט מגוכחים.

כן? בגלל זה הסברתה את עצמך עם טיעון מפגר כפליים ?

אם אני מעתיק משהו לעצמי אז אני גנב?

בקיצור חברים כל אחד יגדיר את המצב איך שהוא רואה לנכון.

חוקי המדינה - תנו לרשויות ולגורמים שאוכפים את העניין לטפל בנושא ביסודיות ... :smile1:

אתם.. הסירו דאגה מליבכם! אם אנחנו גנבים אז החוק יטפל בנו ואתם פשוט תהיו עדים לצדק שנעשה!

בנתיייםם אתם יכולים לעמוד על הראש ::)

פורסם

אני רוצה לראות אותך עולה עם איזה רעיון עם פוטנציאל רציני ועדיין מתנגד לרעיון של זכויות יוצרים כשמישהו מקים חברה שמבוססת על הרעיון שלך ואתה לא רואה מזה שקל.

זכויות יוצרים ופטנטים הם פריוילגיות המוענקות מטעם המדינה. המצב הקיים הוא שאנשים התרגלו לראות בפריוילגיות האלו כזכויות אמיתיות. כמו מי שרגיל לקבל קצבת ילדים רואה זאת כ "זכות" (למרות שזה בעצם רכוש שנשדד ממישהו אחר) כך גם מי שרגיל לקבל הגנה ל "קניין הרוחני" שלו מהמדינה.

הרוב המוחלט של התוכנות, המשחקים שלי מקוריים. וגם יש לי אוסף דיסקים לא קטן. אבל באופן עקרוני אני לא יכול לתמוך ב"זכויות" שאינן אלא תוצאה של חקיקה.

פורסם

מאיר, יש לי שאלה - חברת תרופות א' מפתחת תרופה אחרי שהיא השקיעה בה מליוני ומיליארדי (יותר מכך) דולרים. הצליחה ליצור תרופה שעברה רישוי מלא. עכשיו באה חברה תרופות ב' שלא השקיעה אגורה בפיתוח, לקחה את ה"מתכון" מחברה א' ומוכרת אותה ביותר זול. למה? כי לא היו לה הוצאות פיתוח. התוצאה? חברה א' מתמוטטת כלכלית, חברה ב' מרוויחה סכומי עתק בלי לעשות כלום. זה הוגן? בדיוק בשביל זה יש חקיקה שקובעת פטנט על תורפה למשך 20 שנה - שחברה תוכל להחזיר את ההשקעה האדירה, ואחרי זה היא תצא לשוק החופשי וניתן יהיה לנהל תחרות הוגנת. חקיקה שיוצרת זכויות כן או לא מלאכותיות (וזה כבר תלוי בדעה שלי או שלך) לא תמיד באה כדי לדפוק אותך או מישהו אחר.

פורסם

לא רוצים את הקפטליזם יותר רוצים להפיל אותה כי זה לא משרת את כולם

הרבה אנשים היו שמחים לשלם ללהקות ישירות ולא לתעשיות המוסיקה וסרטים

כל הרעיון הקפלסטי לא הגיוני בעליל

מה הטעם להוציא משחק שרק 0.001 יכול לקנות אותו במחיר גבוהה

הקפטליזים מפצל את האנשים למספר רמות

כמו פרמידה

מספר אנשים בטופ

ורוב האנשים בתחתית

והשאר באמצע

אתה משחרר איזה תרופה חדשה או מכונית חדשה על בטרייה

רוב המוחלט אפילו כולם אפשר להגיד לא יהנה ממנה

מרגישים כמו מונופול שרק אלא שבטופ נהנים מהמשחק המגוחך של קפטליזים המטופש הזה

והשאר בכלא או ברחובות

We born for better

פורסם

ליואב- מה שתיארתה שם זה גנבה של פטנט או אמצעי מסויים במטרה של עשיית כסף.

כשמישהו מעתיק משחק הוא לא עושה מזה כסף או מפיל את החברה או מנסה לעצור אחרים מלקנות (יש לקוחות תמיד).

לכן יש כאן בעייתיות בלהגדיר העתקה כ"גניבה". ההשלכות של "גניבה" זו לא מתקרבות לגניבה אמיתית.

ועוד שאלה לכל יפי הנפש והאבירים הלבנים:

מישהו כאן מבין כל חברי הפורום אף פעם לא השתמש בתוכנה/משחק/שיר או סרט מועתק/פרוץ?

פורסם

ואיך הורדת משחק היא גניבה פחות ממה שתיארתי (מה שכתבתי היה יותר כתגובה למאיר מאשר דוגמה רלוונטית למצב)?

שאני מעתיק משחק, בטח אם אני "מתייאש ממנו אחרי שבוע ולא קונה אותו" (מה שרוב האנשים פה טוענים שהם עושים), אני גונב כסף ממפתח המשחק. תסובב את זה איך שאתה רוצה, זו העובדה. גם אם המחיר חצוף, וגם אם המשחק מחורבן - מישהו ישב הרבה זמן כדי לפתח אותו וזכותו המלאה לדרוש עליו כסף כאוות נפשו.

כולם מורידים דברים, ההבדל הוא בהתייחסות - אם אתה הזוי (אידיאולוגיה), משקר לעצמך ("אבל רק רציתי לבדוק ולא אהבתי") או מכיר בכך שעשית מעשה לא חוקי שהוא בגדר גניבה בסופו של דבר. אני גם בטוח שכל מי שעונה לפחות להגדרה השלישית (ואולי גם השנייה) היה קונה את כל המשחקים שהוא הוריד (ובטח האפליקציות שמתמשים בהן ביום יום) אם המחירים היו יותר שפויים. אני בכלל לא מדבר על תוכנות במחירים גבוהים (וחלקם מוצדקים - מאטלאב, פוטושופ, אופיס בגרסה הרלוונטית וכו'). כל הווינדוסים והאופיסים שלי בבית, למשל, חוקיים וכשרים למהדרין כי הייתה לי האפשרות לקבל אותם חוקיים בחינם או בתשלום די נמוך (כמה עשרות שקלים לעותק).

פורסם
  • מחבר

לא רוצים את הקפטליזם יותר רוצים להפיל אותה כי זה לא משרת את כולם

הרבה אנשים היו שמחים לשלם ללהקות ישירות ולא לתעשיות המוסיקה וסרטים

כל הרעיון הקפלסטי לא הגיוני בעליל

מה הטעם להוציא משחק שרק 0.001 יכול לקנות אותו במחיר גבוהה

הקפטליזים מפצל את האנשים למספר רמות

כמו פרמידה

מספר אנשים בטופ

ורוב האנשים בתחתית

והשאר באמצע

אתה משחרר איזה תרופה חדשה או מכונית חדשה על בטרייה

רוב המוחלט אפילו כולם אפשר להגיד לא יהנה ממנה

מרגישים כמו מונופול שרק אלא שבטופ נהנים מהמשחק המגוחך של קפטליזים המטופש הזה

והשאר בכלא או ברחובות

We born for better

אז לך לצפון קוריאה או לסין :xyxthumbs:

have fun!

ליואב- מה שתיארתה שם זה גנבה של פטנט או אמצעי מסויים במטרה של עשיית כסף.

כשמישהו מעתיק משחק הוא לא עושה מזה כסף או מפיל את החברה או מנסה לעצור אחרים מלקנות (יש לקוחות תמיד).

לכן יש כאן בעייתיות בלהגדיר העתקה כ"גניבה". ההשלכות של "גניבה" זו לא מתקרבות לגניבה אמיתית.

ועוד שאלה לכל יפי הנפש והאבירים הלבנים:

מישהו כאן מבין כל חברי הפורום אף פעם לא השתמש בתוכנה/משחק/שיר או סרט מועתק/פרוץ?

כבר ציינתי-אני, ועוד לא מעט, מורידים. אבל אני, ועוד לא מעט, מכירים בכך שזוהי גנבה פשוטה ואני מרגיש רע לגבי זה.

פורסם

מצטער לאכזב, אבל יש אנשים שלא מורידים

או יותר נכון כבר לא מורידים

כשהייתי צעיר בהרבה ולא הבנתי מה אני עושה הורדתי, אבל כבר כמה שנים טובות שכל התוכנות והמשחקים (ואני בקושי משחק) והשירים אצלי חוקיים

ולכל אלה שטענו שממיקרוסופט זאת מצווה לגנוב, יש אלנטרנטיבה. אתם לא יכולים לקבוע שמוצר א' או ב' הוא מחורבן או שלחברה שייצרה אותו יש מספיק כסף ולכן מותר לגנוב. לא רוצים להשתמש? תתקינו לינוקס או שתקנו מאק, ששם מקבלים מערכת הפעלה עם המחשב.

ויש מספיק הזדמנויות לקנות במחירים הרבה יותר זולים, למשל הסתדרות המורים וכו' או לקנות גירסת oem עם מחשב חדש.

כשאני מתעניין במוצר שאני רוצה לקנות כמו דיסק או תוכנה או משחק, אני מחפש גירסאת הדגמה או סרטונים של המשחק או כל דבר שאוכל לבדוק את המוצר בעזרתו ואם אין, אני פשוט מוותר ועובר הלאה. זה לא סוף העולם. אני לא מאמין בטענה שאפשר להוריד משהו כדי "לנסות אותו".

פורסם
  • מחבר

סבבה, אני מעריך אותך ומכיר בכך שאתה אדם יותר טוב ממני.

פורסם

אוקי אני פשוט רוצה למצות את הדעה שלי:

- אני קונה כל משחק או תוכנה שבאמת תואמים את תג המחיר . (כל הדבר אחר לא משתלם יבוא בהמשך בהנחה או יורד בצורה פיראטית).

-ההשקפה שלכם שונה מההשקפה שלי : הורדה היא לא גניבה!

- אם הורדתם פעם / צרבתם / העתקתם אתם לא יותר טובים ממני לא משנה כמה תטיפו כאן מוסר.

-אתם מרגישים שיש לעשות צדק ומיד? : קראו את השורות האחרונות של ההודעה שלי בעמוד הקודם.

לא להתרגז בבקשה , זה לא בריא :)

פורסם

לפי מה שהבנתי מ- RAZOR 1911 הם רוצים שאנשים יקנו את מה שהם פורצים בצורה חוקית (או לפחות טוענים שהם רוצים)

בהערות האלה שהם מוסיפים לגרסאות הפרוצות שלהם בד"כ כתוב שלשחק בדמו זה כמו סקס עם קונדום, אבל מצד שני הם גם כותבים משהו על זה שמישהו השקיע בשביל ליצור את זה ולכן אנחנו צריכים לקנות את זה

זה מה שבערך כל קבוצת פריצה רושמת ב-NOTES שלהם.[br]פורסם בתאריך: 24.10.2010 בשעה 12:19:31

אוקי אני פשוט רוצה למצות את הדעה שלי:

- אני קונה כל משחק או תוכנה שבאמת תואמים את תג המחיר . (כל הדבר אחר לא משתלם יבוא בהמשך בהנחה או יורד בצורה פיראטית).

-ההשקפה שלכם שונה מההשקפה שלי : הורדה היא לא גניבה!

- אם הורדתם פעם / צרבתם / העתקתם אתם לא יותר טובים ממני לא משנה כמה תטיפו כאן מוסר.

-אתם מרגישים שיש לעשות צדק ומיד? : קראו את השורות האחרונות של ההודעה שלי בעמוד הקודם.

לא להתרגז בבקשה , זה לא בריא :)

הדיון הזה הוא לא אם מישהו פה יותר טוב ממך, את אף אחד זה לא מעניין. הדיון הזה הוא על פיראטיות ברשת. כן, אתה גונב, לא משנה איך תסתכל על זה. בדיוק כמו הדוגמא המצוינת של יואב עם חברת התרופות (תגובה ראשונה בעמוד זה) - מישהו ישב ופיתח את המשחק הזה (לפעמים בעלות של הרבה הרבה מליוני דולרים - ראה COD - לא זוכר איזה, יש מצב השישי) ואתה באת והורדת אותו בלי לשלם שקל. אולי שקל כן, בעצם, על החשמל שהמחשב צורך. אי אפשר להסתכל על זה אחרת. ואם אתה לא רואה את זה כך - או שאתה אטום ולא רוצה לחשוב על עצמך כגנב, או שאתה סתם מטומטם. - לא באתי להטיף לך מוסר, אתה פשוט מציק לי בעין כשאתה אומר "הורדה זה לא גניבה!".

תחשוב שיצרת איזושהי אפליקציה ל-iPhone - אתה מעלה אותה לאפסטור הכל טוב ויפה, ורק מחכה לעשות את הכסף שלך כי האפליקציה שלך ממש גאונית! והנה, מורידים אותה 10 אנשים בקושי, כיסית את העלות של השליחה לאפסטור, אבל כל העולם ואישתו מורידים אותה. לא גנבו ממך? גנבו חושרמוטה.

פורסם

ואו ...

אתה קראתה את כל מה שהוא רשם לגבי חברת התרופות???

הוא רשם בפירוש שחברה השקיע משאבים ומאמצים רבים לפיתוח תרופה X ואז באה חברה אחרת שגנבה את הנוסחה וייצרה את אותה תרופה במטרה למכור במחיר זול ולהרוויח כסף. בכך היא גורמת לנזק אדיר לחברה המקורית שפיתחה את התרופה!! אם אותה חברה זדונית הייתה מייצרת את אותה תרופה לעצמה עם הפטנט "הגנוב" ולא מוכרת אותה לאף אחד החברה המקורית לא הייתה נפגעת וממשיכה למכור את התרופה שהיא כ"כ טרחה לייצר.

ואל תנסה לדחוף לי את ה"אם כולם היו עושים את התרופה לעצמם ..." "אם אחד קופץ מהגג זה לא אומר שאתה תקפוץ גם"

לא כולם מסוגלים לעשות את זה. אין אמצעים אין יוזמה אין רצון או שאולי הכל פשוט משתלם מדי..

לגבי אפליקציית הIphone אם היא כל כך מוצלחת אז איך רק 10 אנשים קנו אותה?

מה היה קורה לו הייתה קונה משחק מסויים , משחק להנאתך ברשת ופתאום לאחר שלושה חודשים מחליטים המפתחים לשחרר תוספת מסויימת למשחק (בתשלום כמובן) אשר בלעדיה לא ניתן להמשיך לשחק בשרתים של אותו כותר או ברשת בכלל.. נשמע צודק?

בבקשה לא להתאמץ "לסובב את זה" כמו שאמרתה .. אתה מסובב דברים. אני את שלי אמרתי בהודעה הקודמת ואני ידגיש את זה שוב אתה אומר X אני אומר Y , לכל אחד דעה משלו בעניין כלום לא ישנה אותן!

את COD אגב קניתי ואני עומד לקנות שוב למרות "האיכות" של MODERN WARFARE 2 ומה שהוסיפו לו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים