עבור לתוכן

מה ההיגיון של הפיראטים האידיאולוגיסטיים?

Featured Replies

פורסם

Art Tatum - מה שאתה אומר נכון מאוד לגבי מוצרים שאתה לא יכול בלעדיהם ונכון רק להם. לדוג' - מערכת הפעלה ו-office של microsoft שהם מונופול בשוק, וקשה עד בלתי אפשרי לאדם הממוצע להסתדר בלעדיהם. גלישה באינטרנט, שימוש בפורטלים ממשלתיים, עבודה מהבית וכו'. עם זאת, מיקרוסופט מוציאים תוכנות גרועות למדי במחירים מופקעים - לדעתי זו מצווה לגנוב מהם.

לגבי משחקי מחשב, שירים וסרטים - מישהו מכריח אותך לצרוך את התוכן הנ"ל? אתה לא יכול לחיות בלעדיו? חלק לא קטן מהאנשים לא שיחקו מעולם במשחק מחשב שלא מגיע יחד עם מערכת ההפעלה, לא שמעו שיר שלא ברדיו/הופעה חיה, ולא ראו סרט שלא בקולנוע/טלוויזיה - וכולם חיים מצויין. לא מתאים לך המחיר של אותם מוצרים - פשוט אל תקנה. זה שאם אתה "גונב" אותם לא באמת גורם לחברות להפסיד כסף איננו תירוץ. אני מניח שאם אני לא הייתי מוריד משחקים, הייתי קונה כמה משחקים בודדים במחיר המופקע שגובים עליהם.

אם אני מוריד משחקים/תוכנות (שמיועדות למכירה לשוק הביתי), אני מודע לכך שמה שאני עושה הוא לא לגמרי תקין, ואני לא מרגיש הכי טוב עם זה. אם המחירים היו יותר סבירים - אני מניח שהייתי משלם גם אם הייתי יכול להשיג בחינם.

לגבי סרטים וסדרות - היות וכלל אין לי את האפשרות לראות אותם (שחלקם כלל לא משודרים בארצנו), איני חושב שיש בעיה.

תוכנות של מיקרוסופט אין לי שום בעיה להוריד.

• תגובות 89
  • צפיות 7.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

זה שמישהו עני לא מצדיק לגנוב ממנו גם כן.

אבל זכותם לגבות מחירים מפוקעים על השירותים שלהם. רוצה למחות- סבבה, תפגע בהם בכך שלא תקנה. איך זה הופך הורדה של התוכן למוצדקת?

פורסם

עם כל הכבוד למפתחים , ישנם משחקים שפשוט לא שווים את המחירים המופקעים (כן כולל דילים בסטים).

ישנם משחקים שפשוט מאכזבים בהרבה מאוד היבטים דבר שלא מצדיק את המחיר הגבוהה.

וכשמפתחים מכינים דמו תהיו בטוחים שהם יבשלו משהו עסיסי כדי שימשוך את צומת הלב של הלקוח וכך נוצר מצב שאנשים קונים משחקים ומתאכזבים באופן כללי.

על מולטיפלייר אני אפילו לא ידבר....

arghhh shiver me timbers!!

פורסם
  • מחבר

אף אחד לא מכריח אותך לקנות....

שימו לב, אני מדבר פה על פיראטיות מאידיאולוגיה, אם אתה מוריד משחק בגלל שהוא לא שווה קנייה אבל אתה רוצה לנסות אותו, או סתם כי אתה לא רוצה לשלם זה משהו אחר...

פורסם

אוקי אז אתה מבין שהתחום צריך להשתנות.

ללא הפיראטיות היינו תקועים עוד בשנות ה80.

גם מבחינת מה אנחנו אפשרי לעשות וגם מבחינת מה התעשיה מוכנה לאפשר.

הפיראטות היא משהו שקיים כי הוא התאפשר, אבל בדיוק כמו בקלטות משנות ה70 זה משהו שקיים גם כי העולם רוצה וזקוק לזה.

חופש המידע על כל צדדיו הוא דבר שצריך לשאוף אליו.

וכשאני מדבר על חופש אני לא מדבר רק על כסף, אלה גם על האופן והנוחות להשיג ולעשות בתכנים שימוש.

אז יש מצב שדורש איזון, וזה מה שקורה עכשיו בעולם.

וזה דבר טוב!

בסוף יעשו הרבה פשרות והמצב יהיה יותר נוח ונעים לכולם.

בעולם העסקים כמעט שום דבר לא זז אם הכסף לא מעורב בזה.

ופה מדובר על עשיית כסף משליטה על תכנים.

אז כדי שמשהו יקרה התעשיה צריכה לאבד שליטה, ואז להתאים את עצמה לצרכים של אותם אנשים שבזכותם התעשיה גדלה למה שהיא, ובשבילם היא קיימת.

כדי להשיג שינוי מואץ צריך קטליזטור.

הפיראטיות היא הקטליזטור.

פורסם
  • מחבר

אבל שוב, למה צריך פירטיות בשביל זה? חרם צרכנים היה משפיע אפילו יותר.

פורסם

אבל שוב, למה צריך פירטיות בשביל זה? חרם צרכנים היה משפיע אפילו יותר.

זה לא ראליסטי וסופר נאיבי.

פורסם

עם כל הכבוד למפתחים , ישנם משחקים שפשוט לא שווים את המחירים המופקעים (כן כולל דילים בסטים).

ישנם משחקים שפשוט מאכזבים בהרבה מאוד היבטים דבר שלא מצדיק את המחיר הגבוהה.

אז אל תקנה אותם. אני אגלה לך סוד - יש מלא מוצרים מחורבנים בשוק, לאו דווקא משחקים. בוא ניקח למשל את הקורולה עם הגיר הרובוטי של טויוטה - זה פשוט חרא של גיר, אי אפשר לנהוג על זה כמו בן אדם. והמחירון של הרכב הזה הוא 120,000 ש"ח - מחיר מופקע לחלוטין, לא הייתי משלם אפילו חצי על רכב עם גיר כזה.

אבל, למרות שהרכב מסריח ולמרות שהוא עולה המון כסף ולא מצדיק את המחיר שלו, זה לא נותן לאף בן אדם לגיטימציה לפרוץ למחסנים של היבואן ולגנוב משם מכוניות כאוות נפשו.

בכל פעם שיש דיון על פירטיות אני רואה את אותם טיעונים אינפנטיליים. חבל שאין לכם אפילו את היכולת למצוא הסברים מנומקים ולוגיים כדי להצדיק את הגניבה שלכם.

פורסם

כסף.

פורסם
  • מחבר

סבבה, תוריד, לא מעניין אותי מה אתה עושה. אבל אל תגיד שזה מטעמים אידיאולוגיים.

אתה מוזמן לגרום לי להאמין שאתה באמת מאמין בהורדה ממניעים אציליים.

אני לדוג'- גונב, ומודה בכך שאני גונב. אני מרגיש רע עם זה, אבל אני פשוט לא יכול להוציא על מה שאני גונב כסף.

פורסם

אז אל תקנה אותם. אני אגלה לך סוד - יש מלא מוצרים מחורבנים בשוק, לאו דווקא משחקים. בוא ניקח למשל את הקורולה עם הגיר הרובוטי של טויוטה - זה פשוט חרא של גיר, אי אפשר לנהוג על זה כמו בן אדם. והמחירון של הרכב הזה הוא 120,000 ש"ח - מחיר מופקע לחלוטין, לא הייתי משלם אפילו חצי על רכב עם גיר כזה.

אבל, למרות שהרכב מסריח ולמרות שהוא עולה המון כסף ולא מצדיק את המחיר שלו, זה לא נותן לאף בן אדם לגיטימציה לפרוץ למחסנים של היבואן ולגנוב משם מכוניות כאוות נפשו.

בכל פעם שיש דיון על פירטיות אני רואה את אותם טיעונים אינפנטיליים. חבל שאין לכם אפילו את היכולת למצוא הסברים מנומקים ולוגיים כדי להצדיק את הגניבה שלכם.

:))

-טוען שהטיעון שלי אינפנטילי.

-משווה כלי רכב לתוכנה.

-רומז שפירטיות היא בעצם גנבה של רכוש (ממש לקחת את הרכוש ממקום אחד ולגרום לנזק כלכלי מלא ליוצר של אותה יחידה).

piracylulz.png

maybe next time pal

פורסם

סבבה, תוריד, לא מעניין אותי מה אתה עושה. אבל אל תגיד שזה מטעמים אידיאולוגיים.

אתה מוזמן לגרום לי להאמין שאתה באמת מאמין בהורדה ממניעים אציליים.

אני לדוג'- גונב, ומודה בכך שאני גונב. אני מרגיש רע עם זה, אבל אני פשוט לא יכול להוציא על מה שאני גונב כסף.

אמרתי כסף כי לא משנה מה אני יגיד ומה המציאות מכילה, תמיד יבואו אלה שיגידו זה רק עניין של כסף.

אבל זה לא.

ואיפה שזה לא בגלל כסף זה אידיאליזם.

אתה יכול לראות דקסטר בארץ באופן אחר ? לא.

אידיאליזם.

אתה יכול לראות מה שאתה רוצה מתי שנוח לך בלי פיראטיות ? לא.

אידיאליזם.

והרשימה גדולה.

אם גם נסתכל על מה שהיה בעבר, מה שקיים, ומה שיכול להיות בעתיד אז אפשר להבין את הרמה הכי גבוהה של אידיאליזם שבגללה הפיראטיות מוצדקת.

לכו תבדקו מה פירוש המילה אידיאליזם.

מבחינתי אידיאלי זה זמינות של הכל במחירים סבירים ובכמות גדולה, מתי שנוח לי, ובדרך שנוח לי לעשות בזה שימוש, בלי לממן גופים מסחריים שעושים הכל כדי למנוע ממני את האידיאלי.

פורסם

^ כפי שהגבתי קודם, יש לעשות הבחנה בין מה שגונבים.

סרטים וסדרות - אין שום תחליף אחר בארץ לצפות בהם -> הורדתם מהרשת לא גורמת נזק לאיש ואין שום בעיה.

תוכנות מיקרוסופט -> אין ממש ברירה אלא להשתמש בהן + מחירים מופקעים + תוכנה גרועה - מצווה לגנוב אותם - לזה אתה אכן יכול לקרוא אידיאליזם.

תוכנות (אנטיוירוס למשל) + משחקים + מוזיקה - אתה יכול לקנות ואם לא מתאים לך אל תקנה ואל תשתמש. "גניבה" שלהם איננה אידיאליזם, גם אם לכאורה על ידי יצור העתק אף אחד לא נפגע. תוסיף לכך את העובדה שאנשים רבים היו קונים לפחות חלק מהדברים אם לא הייתה להם את אפשרות ההורדה, ותראה שהחברות לכאורה מפסידות כסף. בענף המוזיקה, הם כמובן לא בסכנת רעב, אך גם הם, כמו יצרני תוכנה רבים שעובדים על התוכנות שלהם, זכותם לדרוש תשלום עבור עבודתם.

פורסם

:))

-טוען שהטיעון שלי אינפנטילי.

-משווה כלי רכב לתוכנה.

-רומז שפירטיות היא בעצם גנבה של רכוש (ממש לקחת את הרכוש ממקום אחד ולגרום לנזק כלכלי מלא ליוצר של אותה יחידה).

maybe next time pal

אני מציע לך לפתוח את מילון אבן שושן ולקרוא קצת מה זה "רכוש" ומה זה "קניין". גניבה תקפה לא רק לרכוש פיזי אלא גם לרעיונות (למשל, פטנטים) ויצירות מכל סוג שהן (שיר, צילום, מחזה וגם קוד תוכנה).

אחרי שעשית את זה, אני מציע לך ללמוד הבנת הנקרא.

פורסם

אז אתה בעצם אומר כאן שגניבה של רכב או כל חפץ אחר זהה ל"גניבה" של משחק? (ההגדרה של גניבה היא הבעיה - אני לא חי לפי החוקים שלך ואתה לא לפי החוקים שלי).

בדומה לרכב שדיברתה עליו , יקר או לא : אתה זכאי לבדיקה מקיפה של הרכב ונסיעת מבחן כדי באמת להחליט אם אתה מוכן לשלם עליו את הסכום הנקוב או פחות (בהתאם לתוצאות הבדיקה).

לפיכך אם אני מעוניין בקנייה של משחק אי גם זכאי לבדיקה מלאה של המוצר לפני שאני משלם להם את המחיר הנקוב.

במקרים רבים הבדיקה הזו לא מתאפשרת בצורה מלאה (דמואים עלובים וסרטונים).

באמצעות הפיראטיות אני בוחן את המוצר, אך לצערי הרב בהרבה מאוד מקרים הוא לא מצדיק את המחיר המופקע - ומה לעשות כשיש לי את אפשרות הבחירה!

ואני רוצה לתאר מקרה קטן- כדי לראות איך אתם מגדירים אותו..

מר אנונימוס שהוא אמן במקצועו, בא ומצייר מספר ציורים שאותם הוא לוקח לתערוכות ובמכירתם מרוויח כסף למחייתו.

בא מר X ומחליט לצלם או להעתיק את הציור של מר אנונימוס (מבלי לשלם לו אגורה). כל זאת להנאתו של מר X . הוא עושה זאת מבלי למכור לאף אחד את ההעתק או כל ניסיון אחר לרווח מההעתק.

האם מר X הוא בעצם גנב שפוגע במר אנונימוס בצורה כלכלית?

בנוגע לפיראטיות כאידיולוגיה - באופן כללי זה שטויות , אך לאור המצב הנוכחי כשהמפתחים עושים סכומי כסף יפים על קהל הקונים ובאים בסופו של דבר עם כל מני "תכני הורדה" ותוספות שטותיות כדי לחלוב עוד כסף מהחברה הטובים אז באמת יקומו להם חברה שיציבו את הפיראטיות והפריצות הזו כאידאל שלא רק אמור לספק את הצרכים שלהם אלה גם להזיק למפתחים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים