עבור לתוכן

מה ההיגיון של הפיראטים האידיאולוגיסטיים?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

דרך אגב, היום piratebay הפנו לפה: http://capslockday.com/

:smile1:

• תגובות 89
  • צפיות 7.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני פיראט אידיאליסט.

אני מאמין ויודע שזאת הדרך הכי טובה ואולי היחידה לשנות את המצב.

אותם גופים מסחריים ששלטו עד עכשיו באופן כמעט מוחלט רוצים לשלוט במידע, בתכנים, באופן השימוש, בזמנים, במיקום, בכמות, בעלות, בתמלוגים לאמנים.

במימון הפרסום, ההפקה שמחליטה מי לקדם ומי לא, והעסקת מאוד ואלפי עורכי דין בתביעות נגד האמנים עצמם ואנשים קשי יום שהעתיקו כמה אלבומים מסכנים.

שליטה בטכנולוגיה ובציוד אצלנו בבית ומה נוכל לעשות איתו, וחקיקה שתגבה את כל האינטרסים שלהם ותהפוך את כל מי שלא נכנע לתכתיבים שלהם לפושע.

כל זה ועוד הופך להיות לאט לאט נחלת העבר.

והכל תודות לאוטוסטרדת המידע ולמשתפי הקבצים.

עכשיו החברות צריכות לחשוב, רגע... יותר ויותר אנשים מעתיקים ומורידים שירים מהאינטרנט, למה ?

אולי המחירים יקרים מדי, אולי הם יעדיפו לשלם ולקנות רק שיר אחר או שתיים.

אולי לא נוח להקשיב לרדיו ולקנות אלבום חדש אחרי שמיעת שיר אחד בלבד.

אולי הם מעדיפים לשמוע דברים חדשים בבית בסבבה עם המערכת שלהם, ולא רוצים לצאת מהבית כדי להשיג את המוזיקה.

אולי באמת הגזמנו כשאיפשרנו להם לקנות ישר מהאינטרנט במחיר זול אבל חסמנו להם את האפשרות להעביר ולשמוע את זה בנגן הנייד.

אולי שוב עודדנו אותם להוריד את זה באופן לא חוקי ולעקוף אותנו לגמרי.

ולנושא אחר.

אולי באמת זה מוגזם להמשיך לגרוף רווחים עצומים על אלבומים של מישהו שמת לפני 50 שנה.

אולי זה באמת מוגזם להמשיך לגבות 100 שקל לאלבום מוזיקה של להקה שכבר הרוויחה יותר מתקציב המדינה, ומקבלת מאות אלפי דולרים כל הופעה חיה.

אולי יש גבול לכמה זמן ספר של מישהו שמת יכול להיות שיך למישהו אחר.

אולי זה לא בסדר שחברות הוצאה לאור ענקיות מחזיקות בן ערובה מאות אלפי ספרים חשובים כדי לגרוף רווח לעצמם ולמשפחות של יוצרים שכבר אינם בחיים.

ולנושא אחר.

אולי נמאס לאנשים להתאים את זמנם לזמני השידורים של הערוצים השונים.

אולי נמאס לאנשים שיש 400 ערוצים אבל אין מה לראות.

אולי אנשים רוצים לבחור מה לראות ומתי בלי שידפקו עליהם קופה כאילו כל פרק זה סרט חדש בקולנוע.

אולי אנשים רוצים יותר אפשרויות שפה לכתוביות ודיבוב.

אולי נמאס לאנשים לחכות שנה שנתיים עד שאולי אם יהיה להם מזל ישדרו את זה בערוץ מצומק בכבלים באיכות Hפיחס.

אני יכול להמשיך את זה שעות עם עוד אולי ועוד אולי ועוד תמונת מצב קיימת, ועוד משהו דוגמא של משהו שהיה והשתנה או בתהליכי שינוי בגלל הפיראטיות שקיימת בגלל הדרך שהחברות מתנהלות.

זוהי מלחמה כוללת בין רצונם של הצרכנים לבין מפלצות הקניין השליטות.

זוהי הדרך היחידה!!! שאפשר להשפיע על המציאות לטובת הצרכנים ולעקוף את הבעיה עד אז.

פורסם

שטויות,יש לך אפשרות לאכול חינם אז אתה מנצל את זה,ובדרך אתה מסדר לעצמך אחלה תאוריה כדי להשקיט את המצפון.

כל האידיאולוגיה שלך תשתנה ב180 מעלות ברגע שאתה תוציא ספר/תוכנה ואני יוריד אותה

ההוצאות דופקות את הסופרים,אז יאללה נדפוק אותם גם אחנו

אה כן,אחלה נאום נאמת

פורסם

אני מאמין ברכוש פרטי, אבל לא מאמין בקניין רוחני לכל צורותיו (פטנטים, זכויות יוצרים)

אדם צובר לעצמו רכוש פרטי ע"י שימוש במשאבים מהטבע או ע"י העברת בעלות מאדם אחר. שינוי מצב של רכוש שכבר בידו (כתיבת ספר או ציור למשל) לא משנה את הבעלות על חומרי הגלם ולכן אף דבר לא שיך למישהו בגלל שהוא יצר אותו. אם אני גונב ממישהו דף ודיו ומצייר על הדף, הדף הוא עדיין הרכוש של מי שגנבתי מימנו.

בנוסף זכויות יוצרים אינם זכות טבעית אלא זכות המוענקת ע"י הממשלה לזמן מסויים של שנים. זה לא לא הגיוני שאותו מעשה (העתקת ספר למשל) היא בלתי מוסרית 69 שנים אחרי מות היוצר אבל מוסרית לאחר 71 שנים. ברור שמדובר שזכות מלאכותית.

הטענות על מחיר היצירות / איכותם/ או עלות העבודה שנעשתה אינן רלבנטיות כלל לדיון האתי.

הסבר מפורט מאוד למה קניין רוחני לא תקף אתית:

http://video.google.com/videoplay?docid=280262988255234681#

פורסם

פשש וואלה עכשיו אם שואלים אותי יש לי סיבה :silly:

שביל גייטס ימות (חס וחלילה ::)) אז יש סיבה לצרוב ווינדאוס נכון?

פורסם

תן לי להבין "מישהו שלא מצליח להכנס", אין למושג קניין שום משמעות בעינייך?

לא ממש, קניתי כמה משחקי מחשב לפני שנים כשהייתי סתם ילד, אבל בכמה שנים האחרונות לא קניתי אף משחק ולא הורדתי אף משחק פרוץ ששיחקתי בו יותר משבוע -שבועיים, חוץ מאחד, ועליו נדבר:

אתה גם מתרץ את הגנבה שלך כי "המשחק לא טוב מספיק אז כנראה מגיע להם"?

כשאני כן גונב, אז כן, זה בגלל שלדעתי לא מגיע להם שישלמו להם על המשחק הזה, וזה רק במקרה של המשחק Sims 3, שזה פשוט בושה שהמשחק היה מלא באגים והחברה לא טרחה לתקן במשך הרבה זמן עד שהיא נכנעה ללחץ

אתה באמת מתכוון להשתמש בטיעון שזה בסך הכל ה-100 שקל שאתה לא משלם? תפתח חנות מכולת, וכל יום אני, ועוד מאות ואלפי מתושבי השכונה, נגנוב לך מסטיק של 20 אגורות. עדיין לא נהרוס לך את החיים?

בקיצור אתה גנב, ואחד שגם לא מתבייש בזה.

דוגמה נחמדה, אבל לגמרי שונה, יש הבדל בין חברה גדולה למכולת

בסוף היום, אם אתה וכל החברים שלך תגנבו לי מסטיק, אולי אני אפסיק הרבה כסף, אבל האנשים האלה מרוויחים משכורת, וזה שאני הורדתי את המשחק במקום לקנות אותו לא פוגע במשכורת שלהם, אם, לעומת זאת, כמה מאות אלפי אנשים/מליוני אנשים מורידים את המשחק מהאינטרנט במקום לקנות, אתה לא יכול להאשים אותי בזה, אני לא הפצתי כלום ולא עודדתי אף אחד להפיץ או להוריד

שטויות, יש דברים שאנשים השקיעו עליהם המון זמן ומחשבה, בלי זכויות יוצרים, מישהו יכול להתחיל להקים חברה, ואז איזה בחור שהרבה יותר עשיר ממנו שומע עליה, מגלה מה הרעיון שעליו מבוססת החברה, מקים לו חברה משלו ודופק את הבחור שהשקיע את כל הזמן, המאמץ והכסף שלו

אני רוצה לראות אותך עולה עם איזה רעיון עם פוטנציאל רציני ועדיין מתנגד לרעיון של זכויות יוצרים כשמישהו מקים חברה שמבוססת על הרעיון שלך ואתה לא רואה מזה שקל.

פורסם

בוא נדבר על קניין.

אם שמעתי שיר ואני מנגן לי אותו בראש אז גנבתי אותו למישהו ? אני צריך לשלם תמלוגים כל פעם שאני נזכר בו ?

אם זימזמתי את המנגינה למישהו אחר אז הוא גם צריך לשלם עליה ?

העתקת מידע דיגיטלי שאינו פרטי זה לא גניבה כי שום דבר לא נלקח.

הדבר היחידי שלכאורה פוגע הוא שאותו מעתיק מונע עשיית רווח עליו.

הרווח הזה הוא תיאורטי מכיוון שאותו אחד אולי לא היה משלם על זה גם אם לא היה אפשר להעתיק.

אולי אין לו איך לשלם, אולי הוא לא יכול להרשות לעצמו, ואולי הוא לא מעוניין בזה מספיק כדי לשלם על זה אבל מסוקרן מספיק כדי לנסות את זה.

חלק מהמגיבים כאן דיברו על הפגיעה ביוצרים שמתפרנסים מזה.

פגיעה זו היא פגיעה באיכות החיים שלהם.

בואו נשווה את איכות החיים של כוכבי הסרט ההוליוודי החדש ומפיקי הסרט, לאיכות החיים של אותם אנשים שלא יכולים לשלם על כל סרט שיוצא, אבל רוצים לראות אותו עכשיו במקום עוד שנה שנתיים בכבלים (מה שממילא יקרה).

בואו נודה בזה.

התעשיה מרוויחה יפה מאוד למרות הפירטיות.

ברוב המקרים שיתוף הקבצים באינטרנט רק עושה טוב למכירות והצלחה של סדרות וסרטים ומוזיקה.

עדיין ותמיד יהיו אנשים שישלמו ויעשו את העשירים עוד יותר עשירים.

אז בואו נודה בזה.

מי שיכול ורוצה לשלם שישלם ויתרום.

וטוב שיעשו עוד כמה דרכים לאותם אנשים שרוצים להשקיע ולפרגן ליוצרים ויצירות.

ומי שלא יכולים או ממש לא רוצים מכל סיבה שהיא, אז שלא ישלמו ושיהיה להם חיים טובים ומאושרים.

יש להם מספיק בעיות יותר חשובות מהפרארי השמינית של בטהובן.

אפשר לקיים את היוצרים בכבוד, להעשיר את המצליחים, ועדיין לקיים שיתוף קבצים וחופש מידע.

העולם הוא כבר לא כפר קטן, ומדובר במספרים אסטרונומים.

גם אם אחד מתוך עשר אנשים יתרום דולר לאלבום עדיין אפשר להרוויח יפה מאוד מסרטים ומוזיקה.

מי שבאמת נפגע זה היוצרים המקומיים, אלו שלא התפרסמו מספיק או שאין להם קהל יעד גדול.

אז בשבילם צריך להעלות מודעות, ולאפשר דרכים נוספות לתגמל אותם על עבודתם ולתמוך בהם.

אם נדבר על קניין אז לא חסר, לא נגנב.

אם נדבר על פגיעה באיכות חיים אז חובה לראות את כל התמונה ולשים דברים בפרופורציה.

פורסם

בוא נדבר על קניין.

אם שמעתי שיר ואני מנגן לי אותו בראש אז גנבתי אותו למישהו ? אני צריך לשלם תמלוגים כל פעם שאני נזכר בו ?

אם זימזמתי את המנגינה למישהו אחר אז הוא גם צריך לשלם עליה ?

בחייך, שיר זה משהו אחר לגמרי, זה דורש פחות השקעה מדברים אחרים כמו תכנות של משחק מחשב או כתיבת ספר, בהתאם זה גם שווה פחות, ומופץ יותר, אתה בטח מודע לעובדה שאומנים/חברות מעלים שירים שלהם ליוטיוב, ואני מניח שיצא לך לשמוע שירים ברדיו

העתקת מידע דיגיטלי שאינו פרטי זה לא גניבה כי שום דבר לא נלקח.

הדבר היחידי שלכאורה פוגע הוא שאותו מעתיק מונע עשיית רווח עליו.

הרווח הזה הוא תיאורטי מכיוון שאותו אחד אולי לא היה משלם על זה גם אם לא היה אפשר להעתיק.

אולי אין לו איך לשלם, אולי הוא לא יכול להרשות לעצמו, ואולי הוא לא מעוניין בזה מספיק כדי לשלם על זה אבל מסוקרן מספיק כדי לנסות את זה.

ואולי, ואפילו סביר מאוד להניח, שהוא כן יכול להרשות לעצמו לשלם

אם הוא לא יכול להרשות לעצמו להוציא 100 ש"ח על איזה משחק, קשה לי להאמין שהוא יכול להרשות לעצמו אינטרנט + מחשב שמסוגל להריץ את המשחק

(אלא אם כן זה משחק עתיק שכל מחשב חלש יכול להריץ)

הרווח התיאורטי הזה שאתה מדבר עליו יכול היה בקלות להפוך לרווח מעשי מאוד

גם אם אחד מתוך עשר אנשים יתרום דולר לאלבום עדיין אפשר להרוויח יפה מאוד מסרטים ומוזיקה.

אין לי בעייה עם אנשים בודדים עם הדיעה הזאת, אחרי הכל "ומה אם כולם היו עושים את זה" נראה טיפשי מבחינתי - בין אם אני אוריד משחק בצורה לא חוקית ובין אם לא, זה לא יגרום לעוד אנשים להוריד את המשחק/לפחות אנשים להוריד את המשחק

אבל כשאתה נותן לעשרות אלפי משתמשים תירוץ להוריד משחקים וספרים שאנשים היו יכולים להרוויח כסף עליהם, אז זה כבר הפסד משמעותי. ואולי עדיין אפשר להרוויח יפה מאוד מסרטים ומוזיקה (תזכור שיש סרטים שלא יוצאים כ"כ טובים ולפעמים יוצא שהרווח נמוך מעלות ההפקה וכל השטויות האלה, ובסוף הם מפסידים) אבל מרוויחים פחות, ככה הולך לאיבוד כסף שמגיע להם.

פורסם

בואו נודה בזה.

התעשיה מרוויחה יפה מאוד למרות הפירטיות.

ברוב המקרים שיתוף הקבצים באינטרנט רק עושה טוב למכירות והצלחה של סדרות וסרטים ומוזיקה.

עדיין ותמיד יהיו אנשים שישלמו ויעשו את העשירים עוד יותר עשירים.

אה נכון בגלל זה כבר אין כמעט חברות אינדי וכל התעשייה מורכבת מחמש חברות ענק ששמות 600 הגנות על כל משחק שבסוף דופקות את מי שקונה בצורה חוקית.

וכמובן שאין שום קשר בין העובדה שהמחשב לא רווחי לבין הפורטים הגרועים שאנחנו מקבלים, או למערכות MATCHMAKING שבורות שכל מטרתן היא למנוע שרתים פיראטיים.

וברור שאתה לא פוגע ביוצרים, "כי הם מקבלים משכורת בכל מקרה". זה פשוט צירוף מקרים שאנשים מפוטרים על ימין ועל שמאל וכולם מנסים ללכת רק למיינסטרים על מנת למשוך כמה שיותר קונים פוטנציאלים, ככה שאין כמעט משחקים מקוריים.

כה, תעשייה מוצלחת, משגשגת, פורחת. מה אני אגיד לך...

ובוא אתה תעבוד על משהו במשך שנה וחצי, רק כדי שמתוך 100 איש רק 22 יקנו וכל השאר יגידו לך "לא נורא לא הפסדת כלום, זה רק רווח תיאורטי". אני נותן לך תואר אצולה אם אתה לא תזרוק עליהם אבנים באותו הרגע.

פורסם

ולכן אפילו הפירטים אומרים אם אתה אוהב את המשחק תקנה אותו.

פורסם

לצערנו, העולם לא פועל ככה. אנשים שמקבלים משהו בחינם לא ישלמו עליו.

פורסם

תתפלא.

לרוב הפיראטים שאני מכיר יש אוסף מאד נאה בsteam.

פורסם
  • מחבר

ולרוב אלו שאני מכיר אין.

ובכל מקרה- זה שמישהו עשיר לא מצדיק לגנוב ממנו.

פורסם

ולרוב אלו שאני מכיר אין.

ובכל מקרה- זה שמישהו עשיר לא מצדיק לגנוב ממנו.

זה שמישהו עני לא מצדיק לגנוב ממנו גם כן.

פורסם

אני שיחקתי רק ב3 משחקים יותר מ10 שעות בחיי.

CS - קניתי, כמו גדול.

WoW - קניתי ושיחקתי 4 שנים עם חשבון פעיל, ומתכנן לחזור עוד מעט.

MW2 - לא קניתי, אבל כן תרמתי לAlterIWnet, כי הם סידרו את המשחק.

כל דבר אחר לא שווה את הכסף שלי. אם לא הייתי מוצא גרסא פיראטית, אז הייתי מסתדר בלי.

אין פה שום הפסד רווח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים