עבור לתוכן

מה ההיגיון של הפיראטים האידיאולוגיסטיים?

Featured Replies

פורסם

נחשפתי עכשיו כשנכנסתי לpirate bay לעניין חדש שלא הייתי מודע אליו- פיראטים בגלל אידיאולוגיה.

אני ממש לא מבין את הטענות שלהם. הם מתכחשים לזכויות יוצרים? הם טוענים שפרי עבודתו והשקעתו של מישהו אחר, שעשה אותו כדי להרוויח עליו כסף צריך להינתן בחינם רק כי הם רוצים? מה ההיגיון שלהם?

(אציין כי אני חושב שהורדותת כאלו הן גנבה, וכאשר אני מוריד אני מודע לכך ועושה זאת רק בגלל שאין לי כסף או שלא שווה לי להוציא כדי לקנות את מה שאני מוריד בכל מקרה. אם יש סיכוי שאני אקנה משהו אני לא אוריד אותו, ולכן אני לא מוריד מוזיקה לדוג')

• תגובות 89
  • צפיות 7.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פיראט אידאולוגי = דיסוננס קוגניטיבי.

זה כמו הצמחוני שאוכל רק בשר של דגים.

פורסם
  • מחבר

כן, אני בהחלט יכול להבין את זה, אבל אני לא מצליח להבין את הטענות שלהם.

פורסם

הטענה היא כביכול שמשהו נוצר לעולם, הוא לא שייך לאף אחד יותר והוא קיים בזכות עצמו. ולפיכך אין לאף אחת זכות לקרוא לו "שלו".

סוג של סוציאליזם מחשבתי אם תרצה.

פורסם
  • מחבר

אז אם הוא יצר את זה כדי למכור, אפשר פשוט לקחת לו את זה? בעולם ערכים כזו היצירה תהיה אפסית יחסית למה שיש כיום.

פורסם

להזכירך

pirate bay לא פורצים שום דבר או משהו כזה

הם מפיצים

יש סוג של ארגונים או משזה לא יהיה כמו RELOADED , RAZOR 1911

ועוד המון שהם פורצים את המשחק ומשחררים גרסאות פרוצות

פורסם

אם אתה מניח שהמוטיבציה היחידה ליצירה היא להרוויח כסף אז כן. אבל מנקודת המבט שאנחנו מדברים עליה, זה בכלל לא רלוונטי. יצירה פשוט קיימת.

ודרך אגב, אני לא מסכים איתך שבלי רווח היצירה תהיה אפסית. הרבה אמנים מכל הסוגים גם היום לאו דווקא מנסים להתעשר מהיצירות שלהם, וחלקם מציעים אותן בחינם.

פורסם
  • מחבר

אחוז האמנים שיוצרים לשם היצירה ומאפשרים גישה בחינם לעבודה שלהם קטן מאוד. הרוב משתמש ביצירה כמקור פרנסה.

להזכירך

pirate bay לא פורצים שום דבר או משהו כזה

הם מפיצים

יש סוג של ארגונים או משזה לא יהיה כמו RELOADED , RAZOR 1911

ועוד המון שהם פורצים את המשחק ומשחררים גרסאות פרוצות

לא אמרתי אחרת... אבל pirate bay מקיימים קמפיין נגד זכויות יוצרים...

'

פורסם

כמעט כל דבר אפשר להציג בתור דבר נכון לעשות או בתור דבר לא נכון לעשות

לפי מה שהבנתי מ- RAZOR 1911 הם רוצים שאנשים יקנו את מה שהם פורצים בצורה חוקית (או לפחות טוענים שהם רוצים)

בהערות האלה שהם מוסיפים לגרסאות הפרוצות שלהם בד"כ כתוב שלשחק בדמו זה כמו סקס עם קונדום, אבל מצד שני הם גם כותבים משהו על זה שמישהו השקיע בשביל ליצור את זה ולכן אנחנו צריכים לקנות את זה

דברים כאלה מתיישבים עם תפיסה כזאת - אין שום סיכוי שבעולם שאני אקנה משחק מחשב שאני לא יודע בוודאות שאני אוהב לשחק בו, אני מעדיף בתור התחלה להוריד ולראות אם אני אוהב ורק אחרי זה לקנות

זו למשל התפיסה שלי. לצערי, לא יצא אף משחק מחשב ששיחקתי בו במשך יותר משבוע ולא נמאס לי ממנו (אני לא טוב בכל המשחקי יריות האלה, ושאר הדברים הם בד"כ לא אונליין אז בשלב מסויים הדברים חוזרים על עצמם יותר מדי וזה משעמם)

(חוץ מאחד שקניתי ואיבדתי, ולא רציתי לקנות שוב כמובן)

בקשר לקמפיין של Pirate Bay - יכולות להיות לזה הרבה סיבות, יש כאלה שאשכרה מאמינים שהחברות הגדולות מרושעות ואם ניתן להן עוד כסף הן רק יהרסו את העולם, ויש כאלה שפשוט מנסים להצדיק לעצמם את מה שהם עושים

למעשה, זה מזכיר לי מקרה שהיה לפני שנולדתי, נראה לי בסביבות שנות ה50 או 60 (אני לגמרי לא בטוח)

אני אספר את הסיפור בקיצור: הייתה איזו קבוצה קטנה שהיו בטוחים שסוף העולם הולך להגיע ממש בקרוב ושחללית תבוא ותאסוף אותם ותיקח אותם למקום מבטחים, כששום דבר לא קרה, רובם (אם לא כולם) לא הפסיקו להאמין - להיפך, הם הלכו וניסו לגייס עוד אנשים לכת הזאת שלהם...

אני מניח שזה יכול לעבוד גם עם הקמפיין הזה - אנשים מאמינים שמה שהם עושים זה לא בסדר, הם יודעים שהתירוצים האלה שהם ממציאים לעצמם לא נכונים, אז הם צריכים לגייס עוד אנשים, כי אם עוד אנשים מצטרפים, אז כנראה שזה דווקא בסדר

פורסם

היה פעם פרק סםאותפארק על הקבוצה שרצתה להפוך ניצול מיני בילדים לחוקי. זה בערך אותו עיניין

פורסם

כל הטענה של יצירה ששייכת לכולם (סוציאליזם מחשבתי) לא שווה יריקה...

כי היא מתבססת על ההנחה שיוצר שואף ליצור למען היצירה בלבד, ולא מתייחסת לעובדה שמשחקי מחשב הם יצירה של כמה מליוני שעות עבודה - אשר מוקדשות בפרק זמן קצר יחסית לעבודה רצופה שהיוצר מצפה לקבל עליה כסף.

משחקי מחשב הם לוקסוס, כמו כמעט כל דבר אחר בחיים. אם אתם לא יכולים או לא רוצים להוציא עליהם כסף, אל תשתמשו בהם בכלל. ואם אתם כן מורידים, פשוט תודו שאתם אנשים רעים (כמוני, שקונה רק משחקי מולטי או משחקי סינגל נדירים).

פורסם
  • מחבר

אני לחלוטין מסכים איתך, אבל אני רק רוצה להבין מה הם אומרים, לא להתווכח...

אני לא מבין איך הם אומרים שיש הבדל בין להוריד אלבום שמישהו הכין כדי למכור ולקחת פסל שמישהו הכין כדי למכור.... אומנם פה אתה לא לוקח ממנו רכוש פיזי, אבל אתה עדיין לוקח כנגד רצונו ונגד רשותו.

פורסם

פשוט תודו שאתם אנשים רעים (כמוני, שקונה רק משחקי מולטי או משחקי סינגל נדירים).

אז אני בן אדם רע רק בגלל שאני מוריד דברים במקום לשלם עליהם?

אתה חושב שהרסתי למפתחי המשחק את החיים בזה שהחלטתי לא לשלם... 100 שקל? 200 שקל? לא יודע כמה עולים המשחקים האלה היום

אומנם פה אתה לא לוקח ממנו רכוש פיזי, אבל אתה עדיין לוקח כנגד רצונו ונגד רשותו.

מכיר את המשחק The Sims 3? שיחקתי בו ויצא לי להיתקל בהמון באגים משמעותיים, שלחלקם לקח המון זמן עד שהחליטו סוף סוף להוציא תיקון

אם הייתי קונה משחקי מחשב, הייתי מצפה מהם לעבוד עם מספר מינימלי של באגים, ואם יש באגים רציניים, הייתי מצפה מהחברה להוציא טלאי תוך פחות מחודש, מוצר שלא עומד בדרישות האלה - לא הייתי קונה

חוץ מזה אתה גורם לזה להישמע נורא ואיום, כאילו שבזה שהורדת משהו בצורה לא חוקית הרסת ליוצר את החיים

אני לא אומר שזה בסדר שיש אתרים כאלה שמפיצים לכולם תוכנות פרוצות, אני רק אומר שאתם לוקחים את זה קשה מדי

פורסם

תן לי להבין "מישהו שלא מצליח להכנס", אין למושג קניין שום משמעות בעינייך?

אתה גם מתרץ את הגנבה שלך כי "המשחק לא טוב מספיק אז כנראה מגיע להם"?

אתה באמת מתכוון להשתמש בטיעון שזה בסך הכל ה-100 שקל שאתה לא משלם? תפתח חנות מכולת, וכל יום אני, ועוד מאות ואלפי מתושבי השכונה, נגנוב לך מסטיק של 20 אגורות. עדיין לא נהרוס לך את החיים?

בקיצור אתה גנב, ואחד שגם לא מתבייש בזה.

פורסם

אידיאלים די דפוקים לדעתי, סוג של התחכמות.

אבל אני מסכים עם העניין של להוריד דברים בשביל לנסות אותם. אני לא אוציא כסף על משחק שאני לא יודע אם אהנה ממנו, על דיסק שלא יודע אם אני אוהב לשמוע בכלל, על תוכנה שאני לא יודע אם תעזור לי והעניין ברור...

בגלל זה אני מוריד משחקים\מוסיקה וכד' קודם כל, ואם אני אוהב אותם אני מזמין לעצמי עותק חוקי. אם אני לא אוהב, אני מוחק\לא חוזר לשחק בזה שוב.

זה די שובר את החוקים אבל אני חושב שזה המצב הכי הגיוני.

פיתרון נחמד לאימוץ הוא שחברות משחקים למשל יתנו אפשרות לשחק בזמן מוגבל במשחק המלא.

במוסיקה לדוגמה זה קצת שונה- אני בדרך כלל מוריד אלבומים באיכות נמוכה יחסית (192 ובדרך כלל נע) ואם אני אוהב אני קונה את הדיסק המלא, שבעצם אני יוצר לעצמי תמריץ לקנות את הדיסק בשביל האיכות המלאה...

אבל להגיד שמשהו שמישהו יצר שייך לכולם זה די דפוק. כמו שאמרו פה יצירה היא זמן והרבה מאוד כסף, בעיקר למען כסף.

ככה אני שלם עם האידיאל של להוריד בשביל לנסות. אני לא עושה שימוש במשהו שאני לא אוהב ומוחק אותו כשאני מחליט שזה לא בשבילי- כך שכאילו מעולם לא היה לי אותו, ובמשהו שכן אני עושה שימוש בשביל לנסות ואחר כך אני קונה אותו.

Fair enough.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים