עבור לתוכן

צה"ל

Featured Replies

פורסם

שוב, אני חוזר ואומר אני לא יודע איפה את משרת (ואני גם לא מצפה וחושב שאתה צריך) אבל אני לא מכיר את התופעות האלו שאתה מדבר עליהם (לא הגניבה, אלה המצב שבו המפקד אומר לך לעשות משהו כזה).

בארץ, כל עוד אנחנו בתחומי השטח הנוכחי שלנו, וכל עוד יש לנו רק מספר מועט של אנשים, לא יהיה לנו צבא מיקצועי וזהו, לא משנה איך תסובב את זה, עם צבא מיקצועי לא נוכל להגן על המדינה (ושוב אני גם בעד צבא מקצועי, אבל אני אמיתי)

• תגובות 30
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ולכן אני תומך בצבא מקצועי. אחת מהסיבות הרבות.

יפה מאוד שאתה תומך. גם אני תומך ואני בטוח שגם הרמטכ"ל תומך... אבל העובדות בשטח קצת משנות את התוכניות..

פורסם

Alexbmw

אם הצבא היה מסלול המראה אז למה יש כל כך הרבה שאחרי הצבא פשוט נסעו לחו''ל להיזרק איפשהו רק כדי לשכוח ולהוריד מעצמם את עול הפקודות והאחריות ?

הצבא הפך אותי להרבה יותר ילדותי ממה שהייתי לאחר סיום י''ב : יותר תלותי ובעל פחות אנרגיות לעשות דברים.

אה ושאלת איפה גונבים ?

כנראה שאתה מלש''ב או שלא היית בטירונות קרבית.

איש קריות

אני התכוונתי שלוחמים ואנשים עם תפקידים חשובים אך לא דורשים שכל רב יעשו שירות של שנה - לוחמי גדודים רגילים , טבחים , נהגים , משק''י לוגיסטיקה וכו'

אלו שיהיו טובים וירצו להישאר אחרי שנה יכנסו לקבע.

ובקשר לתפקידים שוותק חשוב בהם מאוד - אתה פשוט חותם שנתיים שלוש קבע לפני ההכשרה.

ואני בטוח שאם הצבא לא היה חובה ל3 שנים לרוב הנפקדים והעריקים שערקו בגלל ש"הצבא שבר אותם" ולא יודעים איך להחזיק 3 שנים יהיה יותר קל להחזיק מעמד.

פורסם

אני התכוונתי שלוחמים ואנשים עם תפקידים חשובים אך לא דורשים שכל רב יעשו שירות של שנה - לוחמי גדודים רגילים , טבחים , נהגים , משק''י לוגיסטיקה וכו'

:kopfpatsch:

אני לא מאמין ששמת לוחמי גדודים "רגילים" עם טבחים והשאר באותו משפט... זה רק מראה כמה אתה לא מחובר לשטח.

פורסם

טבח טוב שמכין אוכל טוב יכול לעשות יום של לוחם, כי מה כבר יש ללוחם במהלך היום.

אז לזלזל בחשיבות של טבח? או בנהג?

כנראה לא היית ביחידה לוחמת. אני בדיוק מסיים 3 שנים.

גם אני פעם חשבתי כמוך, אבל כל מי שעובר את מכשול השנה הראשונה ונשאר בגדוד נשאר כי טוב לו ואכפת לו מהעבודה ומהתוצר שלה.

פורסם

הפוסט שלך מכוון אליי, יוסי?

פורסם

Alexbmw

אם הצבא היה מסלול המראה אז למה יש כל כך הרבה שאחרי הצבא פשוט נסעו לחו''ל להיזרק איפשהו רק כדי לשכוח ולהוריד מעצמם את עול הפקודות והאחריות ?

הצבא הפך אותי להרבה יותר ילדותי ממה שהייתי לאחר סיום י''ב : יותר תלותי ובעל פחות אנרגיות לעשות דברים.

אה ושאלת איפה גונבים ?

כנראה שאתה מלש''ב או שלא היית בטירונות קרבית.

זה נטו מקרה אישי שלך (או של אנשים בסביבה שלך) אצלי זה פשוט לא ככה, וללא צל של ספק שהצבא הוא מסלול המראה לחיים (כמובן תלוי מה אתה עושה).

לא שאלתי איפה גונבים, אמרתי שאני לא מכיר תופעה שבה מפקד אומר לך לגנוב (כמו שאיש קריות אמר).

בקשר למה אני, אני יכול לומר לך שאני לא מלש"ב מעבר לזה (אם כי עד לא מזמן הייתי) אני לא אפרט יותר.

פורסם

:kopfpatsch:

אני לא מאמין ששמת לוחמי גדודים "רגילים" עם טבחים והשאר באותו משפט... זה רק מראה כמה אתה לא מחובר לשטח.

אם לא היית עסוק במי שמתי ברשימה אלא בלמה שמתי אותם לא היית מגיב תגובה כזאת.

לוחם חי''ר הוא מספיק טוב למילואים אחרי שגמר מסלול (שנה וחודשיים ובתאכלס שנה אם לא מבזבזים לו את הזמן סתם בטירונות)

הלוחמים ה"רגילים" יעשו שנה וישוחררו למילואים

הלוחמים הטובים שרוצים להשאר יחתמו קבע וישארו עוד כמה שנים.

ALEX

אין לי מושג איפה אתה אבל שתדע שבגדודים רגילים הסמל\רס''פ אומר לך דבר כזה : "אין לי מאיפה להשלים לך או שתעלה מת''ש או שתשיג"

ולחיילים שאין להם כסף מת''ש יכול להיות הרבה יותר גרוע משבת ולכן הם יגנבו.

פורסם

שוב פעם - אתה לא מחובר למציאות.

איך אתה מסביר את מה שכתבת למעלה עם העובדה שלוחמי הגדודים הרגילים נושאים בנטל השגרה היום יומית? מי בדיוק יתפוס את כל הקווים והבט"ש כשהסדירניקים ישתחררו אחרי שנה? בחייך..

פורסם

הסדירניקים החדשים + אלו שבקבע.

בצבא ארה''ב גם הרב''טים בקבע אז למה שלא יהיו חפ''שים חי''רניקים שהם חיילים טובים ולוחמים טובים שיקבלו כסף על כל חודש?

פורסם

מדינה בתקופה במודרנית במצב של לחימה זקוקה לגיוס חובה.

קצת היסטוריה --

גיוס חובה בקנה מידה לאומי הוא "המצאה" של צרפת המהפכנית (שנות ה-90 של המאה ה-18) שסייע לה בקרבות מול שכנותיה באותם ימים. למעשה הם הראשונים שהמציאו את "צבא העם".

בהמשך גיוס חובה שימש במדינות רבות - בארה"ב נכנס לראשונה בזמן מלחמת האזרחים ושוב פעם שם (ובכל מדינות אירופה) במלחמת העולם ראשונה.

בין השנים 1940 ל-1974 היה גיוס חובה בארה"ב (אם כי עם מדיניות פטורים מאוד נרחבת).

גיוס חובה מאפשר לצבא לבחור את הטובים ביותר לכל תפקיד ותפקיד. הוא מאפשר לצה"ל להיות "מפונק" באיוש שורות הלוחמים בהשוואה לצבא ארה"ב לדוגמא - שם הרמה האישית של הלוחמים בגדודי החי"ר יחסית נמוכה.

טבח טוב שמכין אוכל טוב יכול לעשות יום של לוחם, כי מה כבר יש ללוחם במהלך היום.

אז לזלזל בחשיבות של טבח? או בנהג?

כנראה לא היית ביחידה לוחמת. אני בדיוק מסיים 3 שנים.

גם אני פעם חשבתי כמוך, אבל כל מי שעובר את מכשול השנה הראשונה ונשאר בגדוד נשאר כי טוב לו ואכפת לו מהעבודה ומהתוצר שלה.

אשרי הנהג או הטבח המקצועיים והמשקיעים - הם נכס ליחידה שלהם.

לגבי מוטיבציה - אני גם מסכים - מי שכבר נשאר - ועל אחת כמה וכמה - מי שממשיך למילואים - הם אנשים לרוב אכפתיים ומקצוענים.

פורסם

לא קראתי את רוב מה שנאמר פה אבל אלכס, אתה מלש"ב

בצבא תלמד 3 דברים

לשקר

לגנוב

ולדאוג לתחת של עצמך

בהצלחה בגיוס.

עריכה: לגבי מוטיבציה של לוחמים

לגבי מוטיבציה - אני גם מסכים - מי שכבר נשאר - ועל אחת כמה וכמה - מי שממשיך למילואים - הם אנשים לרוב אכפתיים ומקצוענים.

מה בקשר לכל השתופי מוח?

פורסם

תודה, אבל אתה יכול לשמור אותה בשביל עצמך.

ושלושת הדברים האלו שהזכרתה לומדים עוד הרבה לפניי הצבא בחברה הישראלית, זה לא אומר שהצבא מדגיש אותם.

פורסם

^

:lol:

משפט של צעיר קלאסי.

לומדים אותם בחברה אבל בצבא זה פי כמה וכמה ולומדים לממש את הדברים האלה בצה''ל

גיוס נעים

פורסם
  • מחבר

אני חושב שזו שאלה של הביצה והתרנגולת. החברה הישראלית נראת כפי שהיא נראת בעקבות ההתנהגויות אשר מקדמות ומשמרות אותך בצהל - ואז שמשתחררים ממשיכים ככה כי בצהל זה קיבל חיזוק/הושרש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים