עבור לתוכן

כדאי לי להוסיף עוד 8800gts 512 SLI ?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

שמתי בוכטה עכשיו על מחשב חדש (i7 950) וחלטתי במקום להשאר עם הכרטיס מסך הנוכחי שלי ( gigabyte 8800gts 512) ולשים את הכסף על חלקים אחרים.

אני לא איזה גיימר סופר מטורף אבל כן אוהב לשחק פה ושם איזה משחק חדש, לא חייב רזולוציה גבוהה במיוחד ולא אמות אם אוריד קצת את הגדרות הגרפיקה.

בנוסף אני עושה עיצוב גרפי עם תוכנות כמו פוטושופ, פלאש, אפטר אפקטס.

שווה לי לשים איזה 300-400 שקל על 8800gts 512 נוסף (יד שניה) ב-SLI ?

איך זה ישתווה מול כרטיסים של היום סטייל GTX450/460 וכאלה?

האם זה יתן תוספת ביצועים המצדיקה את הוצאת הביניים הזו עד הפעם הבאה שאני אקנה כרטיס חדש ב1000 שקל (משהו כמו עוד שנה)

תקנו אותי אם אני טועה אבל אני מניח שזה יהיה עדיף על לקנות כרטיס חדש עכשיו ב-300-400 שקל.

אני יודע שכרטיסים של היום מנצלים טכנולוגיות יותר חדשות אבל לא יודע כמה זה חשוב לי. למשל אני לא יודע עם DX11 זה כזה קריטי לי (לא כזה מבין בזה).

יש לי HD5670 בHTPC בסלון אז אני מכוסה מבחינת וידאו ואודיו לHD.

סך הכל מדובר בתוספת כוח למשחקים ותוכנות גראפיות ושאני ארגיש טוב שיש לי מפלצת מתחת למכסה (יאללה יאללה גם לכם זה חשוב) P:

מה אתם אומרים?

אם כן שווה אז האם הכרטיס הנוסף חייב להיות בול אותו כרטיס? כי זה כבר יהיה מאוד בעייתי למצוא.

תודה!

פורסם
  • מחבר

אני אנסח את השאלה שוב בלי להתקשקש...

האם מישהו יכול להעריך איך 8800GTS 512 X 2 SLI ישתווה במשחקים חדשים מול כרטיסים עכשיוויים שעולים בסביבות ה - 1000 ש"ח (GTX450/460 - HD5770/5830 סטייל)?

ברור לי שלא מדובר במשחקים ב DX11 אז גם נשאלת השאלה כמה קריטי זה DX11 כרגע או בשנה הקרובה?

החשיבה היא שאם אני יכול להשיג כרגע כרטיס נוסף יד שניה ברבע ממחיר של GTX460 ולקבל ביצועים דומים תוך כדי ניצול הכרטיס הקיים שלי (שגם לבד עדיין רחוק מלהיות מעפן), אוכל לסחוב אולי עוד שנה ורק אז, כשה - 8800GTS יהיה הרבה פחות רלוונטי, לשים את האלפייה על כרטיס חדש.

פשוט נראה לי הגיוני במקום לזרוק עכשיו לפח כרטיס שעדיין יש לו מה להציע.

מה אתם חושבים?

פורסם

http://www.anandtech.com/bench/Product/178?vs=156

אלה הביצועים של כרטיס אחד 8800 GT מול GTX 460 768 MB. אם לקחת בחשבון ש 8800 GTS 512 בערך 10-15% מהר יותר אז יש סיכוי שתקבל ביצועים קרובים ל GTX 460 768 יחיד.

אם תוכל למצוא כרטיס במחיר זול מאוד של אוליי200 - 250 ש"ח כדאי לקחת.

פורסם

עזוב את צריכת החשמל, החום ושאר ירקות, מכור את הכרטיס שלך ב350-400 שקלים, תוסיף את הכסף שתכננת ליד שניה יחד עם עוד 150-200 שקלים

וקנה כזה:

http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php?products_id=10333

תרביץ בו אוברקלוק בריא ככה ל900MHZ לליבה, ותקבל משהו שאנשים משלמים עליו הרבה מאוד כסף מבחינת ביצועים

ביקורת שלי עליו:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=476591.0

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

Zeus710:

הכי זול שמצאתי זה 300 שקל.

אתה מעריך שהם יגיעו קרוב לGTX460 768.

זוהי התגובה של מנהל הפורום של toms hardware :

In DX9 and DX10 games a pair of 8800GTS's will outperform a single GTX460 1GB so unless the games you want to play are DX11 only it may be the cheapest option.

סתם העתקי את זה שתראה, אני לא חלילה מזלזל בהערכה שלך.

dj-ElectriC:

הסקירה שלך מאוד טובה ומשכנעת שהכרטיס המדובר מוצלח ושווה. בהחלט מפתה.

בגדול, גם עם ה300 שקל שאני שוקל להוציא על הכרטיס הנוסף קשה לי. הוצאתי עכשיו הרבה על המחשב החדש וממש לא מזמן קניתי מערכת קולנוע ביתית.

קיצר, שפל כלכלי.

חשבתי אם אוכל ב-300 שקל לעשות שדרוג ביניים משמעותי לגרפיקה אז סבבה, אם לא שווה (תוספת ביצועים מול מחיר) אז אני נשאר עם מה שיש (עד שקרייסיס 2 יגיד אחרת P: ) אין לי בעיה בעוד חצי שנה פלוס, שהרכישות האחרונות יהיו מאחורי, לקנות כרטיס חדש באיזור ה-1000 שקל.

מה דעתך?

ציינת צריכת החשמל גבוהה יותר, יהיה לזה ביטוי כלכלי משמעותי? כזה שמשנה את התמונה?

פורסם

ציתות מהמנהל פורום TOM'S HARDWARE שאני מעריך כאחד בין המקצועיים ביותר בשום פנים ואופן לא יכול להוות זלזול בהערכות שלי :)

אתה שואל שאלות קשות. תשמע, אני חובב מחשבים בדיוק כמוך. אני מתעניין בתחום, לכן קורא הרבה באתרים מקצועיים בחו"ל (TOM'S ב FAVORITES שלי :))

אני חושב שכל הנתונים ש dj-ElectriC הביא לך הם נכונים. גם הוא מן הסתם מנהל הפורום, זאת אומרת ידע הטכנית שלו גבוהה.

אני אישית לא אוהב את SLI או CROSSFIRE. כי יש לך יותר סיכויים להסתבך עם דרייברים, יש לך חום יותר גבוה ואתה צריך מארז עם אוורור רציני יותר וכמובן יש לך צריכת החשמל של שני כרטיסים במקום אחד. לכן אופציה שהוא הציע לך עדיפה. היום הושק HD 6850 שבמחיר של 1000 ש"ח אוכל את GTX 460 1 GB ונותן ביצועים קרובים יותר לHD 5850 שעלה פעם 1400 ש"ח.

אבל עם אין לך כסף ואין מה לדבר עלרכישת כרטיס חדש, אז לך על זה. אתה תקבל ביצועים קרובים ל GTX 460

300 ש"ח זה קצת יותר יקר, כי GTS 250 חדש אפשר למצוא ב 600 ש"ח, אולי דבר עם המוכר שיתגמש קצת.

גם על איזה 8800 GTS מדובר? האם נעשה אוברקלוק לכרטיס בזמן השימוש (זה קשה לבדוק, רק לסמוך על אמינות המוכר), בן כמה הכרטיס?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים