עבור לתוכן

שאלה בנוגע למעבדי אינטל החדשים

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות רק מעבד אינטל. בתקציב העכשווי שאני יכול להרשות לעצמי יש את הi3 בעל סוקט 1156 ועם לוח אם H55.

האם אני אוכל לשדרג בעוד שנה-שנתיים למעבד i7 בעל אותו סוקט? כאשר ההנחה היא שהמחיר שלו ירד והסוקט ישאר אותו דבר?

פורסם

אם הכוונה למעבדי I7 1156 הנוכחיים, אז כן. אם הכוונה לעתידיים, כמובן שאין לדעת.

(ואני חייב להוסיף בכל זאת - ההתעקשות הזו על אינטל כשאין לך תקציב מראה רק על טמטום.)

פורסם
  • מחבר

למה טימטום? כרגע אין לי תקציב (סטודנט) אבל משנה הבאה כן יהיה....

ואם תועל לתת תשובה למה עדיף לי לקחת AMD?

פורסם

כי למרות שבשוק הביצועים לתקציב הגבוה אינטל אוכלת את AMD בלי מלח, בתחום התקציב הבינוני-נמוך המעבדים של אינטל עולים הרבה יותר מאשר מעבדי AMD עם אותם הביצועים, או לחילופין, באותו המחיר תקבל מעבד AMD חזק בהרבה ממעבד אינטל (עד לתקרה כלשהי, כמובן, אבל היא הרבה מעבר לתקציבך הנוכחי ממילא). כשמכניסים את לוח האם למשוואה התמונה נהיית עוד יותר חד משמעית - בעוד שלוח H55 יעלה לך כ500 שקל לפחות, לוח לAM3 תוכל למצוא ב300 וקצת, כשאת ההפרש תוכל להשקיע במעבד.

במחיר של H55 והמעבד הכי מצ'וקמק מהסדרה הנוכחית של אינטל תקבל לוח 760G ומרובע ליבות של AMD, עם ביצועים טובים בהרבה - שאותו ממש לא תצטרך לשדרג עוד שנה.

אבל אתה צודק, זה לא טמטום :-X

פורסם

למה טימטום?

אל תתרגש, מי שענה לך הוא מגדף ידוע.

שים לב שתוכל לשדרג רק למעבדי i7 בעלי סוקט 1156 (i7-8XX) הונוכחיים ואולי כאלה שיתווספו, לא סוקט 1366 (i7-9XX) עם triple channel לזכרונות, ובטח לא סוקט 1155 שיצא (i7-2XXX) בינואר 2011.

זו רשימה של הנוכחיים: http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=41316,41318,41315,48498,48499,48500

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה

פורסם

כי למרות שבשוק הביצועים לתקציב הגבוה אינטל אוכלת את AMD בלי מלח,

הא??

בוא נראה:

http://www.cpubenchmark.net/multi_cpu.html

רק תגיד לי אם זה לא נחשב בעיניך לתקציב גבוה מספיק כי אם לא, אפשר לעלות לתקציבים עוד יותר גבוהים: מחשב העל החזק ביותר בעולם, ובסה"כ שלושה מתוך החמישה החזקים בעולם הם מחשבים שמבוססים על מעבדי אופטרון של AMD

ראה כאן:

http://top500.org/

לשואל המקורי:

אין שום סיבה להמנע מיצרן סתם כך ללא סיבה. בתקציב שאתה הגדרת לעצמך תוכל לקבל יותר ממעבד AMD דווקא.

פורסם

העובדה שמעבדי השרתים של AMD נמצאו מתאימים יותר לארכטקטורה מרובת מעבדים, עדיין לא אומרת דבר על ביצועיו של מעבד ביתי יחיד - ולכן לא ממש קשורה לדיון... מה לעשות שבתחום המעבדים הביתיים לא תמצא מתחרה ראוי מבית AMD למעבדי הקצה של אינטל (ה980X למשל)?

פורסם

הסוקט 1156 הוא כבר סוקט מט, כי המעבדים החדשים של אינטל SANDY BRIDGE שמושקים בינואר 2011 יהיו לסוקט חדש 1155. לכן תוכל לשדרג רק למעבדים שנוצרו עד התאריך הזה, למשל I5 760 או I7 800.

לפי כתבה הזאת האופציה שבחרת הוא טובה מאוד ובביצועים I3 530 יכול להיות קרוב מאוד אפילו ל AMD PHENOM 2 940 שהוא QUAD CORE אמתי.

http://www.tomshardware.com/reviews/best-gaming-cpu-upgradable-processor-phenom-ii-x6,2731-3.html

תבדוק גם כאן:

http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-processor-core-i3-athlon-ii,2666.html

פורסם
  • מחבר

מה זה אומר בעצם? שיכול להיות שעוד שנתיים אני לא אמצא אינטל i7 עם סוקט 1156? יכול להיות שאמצא אבל המחיר של הסוקט הזה ישאר גבוה כמו היום?

ומה לדעתך כדי לעשות? לחכות לינואר עם הסוקט החדש?

פורסם

בסקירה שכתבת מדברים על gaming וזה כמובן לא חדש - למשחקים המעבד הרבה פחות משמעותי ויש מצבים שאתלון II X2 מספק ביצועי משחק דומים ל i7-980X

ראה למשל בהודעה קודמת שלי:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=476170.msg4070634#msg4070634

לרוב שאר האפליקציות מרובע ליבות עדיף.

פורסם

מה זה אומר בעצם? שיכול להיות שעוד שנתיים אני לא אמצא אינטל i7 עם סוקט 1156? יכול להיות שאמצא אבל המחיר של הסוקט הזה ישאר גבוה כמו היום?

תושבת 1156 עומדת להיעלם. כך שאם תרצה לשדרג בעוד כשנתיים, יהיה לך קצת מסובך למצוא מעבד, אך מן הסתם תוכל למצוא בלוחות יד 2.

מבחינת AMD, זה יותר פשוט.

פורסם

כנראה שתמצא גם בעוד שנתיים, ואפילו בזול, כפי שהיום ניתן למצוא שלל מעבדים לסוקט 775 הוותיק, אבל תהיה מוגבל אך ורק לסוקט 1156.

אם אתה יכול לחכות לינואר - כדאי לחכות. בינואר אמורים לצאת מעבדי i3 / i5 / i7 דור שני עבור סוקט 1155 (ולוחות אם בהתאם).

פורסם

זאת שאלה שעולה באופנים שונים כל הזמן בפורום. הבסיס שלה הוא לקנות עכשיו או לחכות.

התשובה היא תמיד אותה תשובה. אם אתה צריך מערכת מחשב חדש עכשיו, אז קנה עכשיו את המערכת המשתלמת ביותר עבורך. אם אתה לא ממש חייב מערכת מחשב חדשה אז בעקרון אין ממש סיבה שתקנה ועדיף לחכות עד שיגיע הרגע שבאמת תהיה חייב. להמתין כל הזמן לדור החדש של הטכנולוגיה זה לא רעיון טוב. הדור החדש תמיד יקר יותר בהתחלה, ואם תחכה לירידת מחירים שלו בדרך כלל כבר שוב יהיה משהו חדש באופק שאולי "יהיה שווה לחכות לו" וחוזר חלילה. לכן ההחלטה פה היא מאוד פשוטה לדעתי.

בהנחה שאתה צריך מערכת מחשב חדשה אז כאמור תקנה את המערכת המשתלמת ביותר עבורך. בדרך כלל כשקונים מערכת אין ממש טעם להשקיע או להתאמץ יותר מדי בניסיון להשאיר אופק שדרוג כי לרוב הוא לא באמת קיים/הכרחי. הסיבה העיקרית לכך היא שברוב המקרים כאשר אתה קונה מערכת שמתאימה לצרכים שלך לא יהיה לך צורך לשדרג אותה, ושכבר יגיע הצורך ברוב המקרים כבר יהיה כדאי לך להחליף לפלטפורמה עדכנית יותר ולא למעבד "חזק" יותר מדור או שניים קודמים (שגם לא בטוח יהיה זמין באותה נקודת זמן). לדוגמה, מערכות למשחקים או יישומים תובעניים בדרך כלל יש צורך להחליף בתדירות גבוהה יותר בהשוואה למערכות ביתיות (HTPC או לעבודה משרדית) כדי לשמור על רמת ביצועים מסוימת. גם פה ברוב המקרים השדרוג הוא כל שנתיים שלוש (לפעמים עם שדרוגים "קטנים תוך כדי כמו כרטיס מסך, הוספת זיכרון וכו') וכשמגיע הרגע לשדרג ברוב המקרים כדאי כבר להחליף פלטפורמה.

אם רוצים לבנות על אופק שדרוג צריך לתכנן את העניין מראש ולקחת בחשבון ששדרוג כזה כדאי לעשות בטווח של שנה. כדוגמה, נניח שאתה מעוניין במערכת למשחקים אך כרגע התקציב שלך קצת מוגבל ובחודשים הקרובים אתה יודע שלא ממש תשחק במחשב. במקרה כזה כדאי לקנות פלטפורמה עם המעבד החלש ביותר שעדיין כן מספיק לצרכים שלך במידת מה, וכעבור מספר חודשים-שנה כשמתפנה תקציב אז לשדרג אותו למעבד מתאים יותר. כל זה כמובן בתנאי שהיצע החומרה מאפשר זאת. קניה של Core i3 ושדרוגו ל-Core i7 היא לא דוגמה לכך מכיוון שהוא עצמו לא מעבד זול. דוגמה כן טובה לכך היא קניית Athlon IIx2 ושדרוגו ל-Phenom IIx4/6.

כמו כן, קח בחשבון שמשתמש ממוצע כלל לא צריך את סדרת ה-Core i7 ולכן, ולסיכום, ההמלצה שלי היא כזאת:

1. אם אתה מתעקש רק על מעבדי Intel אז קנה Core i5-7xx אם אתה יכול להרחיב את מסגרת התקציב. מבחינת היצע המעבדים של Intel הוא המעבד המשתלם ביותר בחתך רב-תכליתי.

2. כמו שכבר נאמר, אם רק Core i3 נכנס בתקציב שלך אז קנה Athlon IIx3/4 שתהיה פלטפורמה משתלמת יותר עבורך. ה"התעקשות" על מעבדי Intel במקרה הזה היא סתם מיותרת.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה היפה והמנומקת.

אבל.....

שנים על גבי שנים אני קונה AMD עד שלאחרונה גיליתי את תרומתה האדירה של אינטל לכלכלת ישראל, למשאב היחיד שלנו (המשאב האנושי) ,לתרומה לפריפריה ע"י קבלת מענקי השקעה ממדינת ישראל והפיכה למרכז המו"פ העולמי.

בהחלט אני שם דגש על תרומה זו! ולא רק ליחס עלות מול תועלת ועוד מספר משתנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים