עבור לתוכן

קצת מידע על גאמ"א

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

לפני כמה זמן קיבלתי בדואר מכתב תהכנס לאתר של חיל מודיעין ולמלא את הטופס הזה של גאמ''א (איפה שמסמנים שפות תוכנה שיודעים וכל מיני דברים כאלה).

בעקבות כך קיבלתי זימון לגשת לת"א לצורך מיונים. שאלתי היא האם קיבלתי את הזימון הזה כי עברתי את המיון הראשוני? או שכל מי שממלא את הטופס באינטרנט מקבל זימון? במידה ולא כל אחד מקבל את זה, כמה אנשים כבר כן מקבלים?

איך אני יודע מהם הסיכויים שלי בערך להתקבל לשם. אם יש פה אנשים שהתקבלו, אשמח לשמוע מה הם חווה במהלך המיונים, מה אני צריך לדעת ואיזה סוג אנשים הם לדעתם (ובכנות אה? ;)).

אני ממש רוצה להתקבל לשם אבל אני לא אוהב ולא מבין בתיכנות במיוחד. אני יותר בקטע של חומרה מה שנקרא... מאוד אוהב תנושא, חופר באתר הזה כל יום במשך זמן ארוך בכל פעם ואוהב ללמוד כל הזמן על הנושא.

כל מי שיש לו מה לכתוב או להרחיב על הנושא מוזמן :D

פורסם

מרבית האנשים שמקבלים את הטופס כלל לא ממלאים אותו, על כן מרבית אלו שכן ממלאים, גם מקבלים זימון המשך, על סמך ההיענות שלהם לתוכנית.

הסיכויים שלך להתקבל לשם תלויים באיזה סוג של אדם אתה, כמה אתה רציני בנושא, ובמיוחד הידע שלך במחשבים.

אני יכול לומר לך, מנסיון, שניתן לעבור שם מסלולים על סמך הפוטנציאל שלך להגיע בנושא רחוק, ולאו דוקא על סמך הידע הקודם.

המיונים בכלל לא פשוטים. יום מבחנים לא קל, לאחריו יבואו המון ראיונות.

בנוגע לחומרה, ישנו מסלול בגאמא שיותר נכנס לקטע החומרתי שלא ניתן לספר עליו. ביום מבחנים הראשוני, כבר יאתרו אותך בנושא הזה. כדאי שהידע שלך יהיה סופר מקצועי

ולא חובבני.

פורסם
  • מחבר

אשמח לקבל דוגמאות או המחשות למידע שהוא חובבני ביחס למידע מקצועי (אני יודע שזה נשמע מפגר פשוט אין לי מושג איפה אני עומד ואני מאוד רוצה להגיע לשם)

פורסם

אני דווקא לא חושב שצריך שיהיה לך ידע "סופר מקצועי" - אבל בגאמ"א ידע קדום הוא חובה.

אם אני לא טועה הם מחפשים את האנשים שמחשבים זה הרבה יותר מ"לגלוש באינטרנט".

אם מחשבים זה משהו שאתה אוהב באמת מהלב שלך, משהו שאתה עושה בזמן החופשי שלך,

לומד בזמן החופשי (ללא דחיפה, אלא מתוך מוטיבציה) אני מאמין שאתה תוכל להצליח.

הידע שלך אמור להיות בתחומים כמו: תיכנות, אבטחה, מערכות הפעלה, רשתות. (לכול מסלול יש דברים שונים).

אם אתה עושה הרבה יותר מלגלוש באינטרנט בזמן החופשי (תיכנות בזמן הפנוי/ למידה על הנושאים שציינתי למעלה/ התעסקות עם הנושאים הללו בזמן החופשי)

או שפשוט אתה מבין הרבה במחשבים אז גאמ"א זה אחד מהמקומות שהייתי ממליץ לך ללכת.

העניין הוא לא רק מוטיבציה וידע, אלא גם תלוי במי אתה. עברתי חלק מהמיונים לגאמ"א ונפלתי בשלב הפסיכולוגי (כמובן שלא אמרו לי את זה פנים מול פנים, אבל אני כמעט בטוח שזו הסיבה).

אני מאחל לך המון בהצלחה, הלוואי והיה לי אפשרות שנייה להמשיך את המיונים.

בהצלחה!

פורסם

אני דווקא לא חושב שצריך שיהיה לך ידע "סופר מקצועי" - אבל בגאמ"א ידע קדום הוא חובה.

הידע שלך אמור להיות בתחומים כמו: תיכנות, אבטחה, מערכות הפעלה, רשתות. (לכול מסלול יש דברים שונים).

אם אתה עושה הרבה יותר מלגלוש באינטרנט בזמן החופשי (תיכנות בזמן הפנוי/ למידה על הנושאים שציינתי למעלה/ התעסקות עם הנושאים הללו בזמן החופשי)

העניין הוא לא רק מוטיבציה וידע, אלא גם תלוי במי אתה. עברתי חלק מהמיונים לגאמ"א ונפלתי בשלב הפסיכולוגי (כמובן שלא אמרו לי את זה פנים מול פנים, אבל אני כמעט בטוח שזו הסיבה).

בהצלחה!

כנ"ל אצלי

פורסם
  • מחבר

מה היה לך בשלב הפסיכולוגי שלדעתך נפלת בו? ראיון אישי? שאלון 300?

פורסם

בראיון האישי (היו לי בסביבות 5 ראיונות מלבד הפסיכולוגי, ואחרי הפסיכולוגי נפלתי) - הצגתי בדיוק את הסיבות למה לא לקחת אותי לגאמ"א, והצגתי את עצמי בצורה מוקצנת ביותר (שלילית).

דברים שאני מתחרט עליהם כול כך. רציתי להתקבל אבל להתקבל בגלל מי שאני ולהיות הכי כנה הכי שאני יכול,

למרות שהייתי כנה, הייתי קיצוני והצגתי רק דברים שליליים במקום להציג את מי שאני באמת.

למי שבהחלט רוצה להגיע לגאמ"א, הייתי ממליץ לקרוא את מה שרשמתי:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=457312.0

(זה מופיע בתחתית)

פורסם
  • מחבר

וואו.... איזו תגובה...

הגבתי לך שם ואני באמת שמח הכתבת אותה והפנתה לי אותה.

אשמח אם יש עוד אנשים שיכולים לשפוך אור על הנושא, לשתף ולהשתתף בדיון הזה

פורסם

אני כרגע ממתין לתשובה סופית בקשר לקבלתי לאחד ממסלולי גאמ"א.

מלבד המבחנים בכתב, עברתי 2 ראיונות אישיים מקצועיים, מבחני אישיות, ראיון עם פסיכולוג וראיון עם פאנל מעורב ולאחריהם שלב מיון סופי נוסף(וכמובן סיווג בטחוני).

המבחנים בכתב לא קלים. למרות שתלמיד 5 יחידות עם ראש על הכתפיים מסוגל להתמודד עם שאלות האלגוריתמיקה בלי בעיה, שאלות הידע הכללי לא קלות בכלל ומקיפות נושאים(ותתי-נושאים) רבים. בחלק עם השאלות על ידע כללי סמן רק מה שאתה יודע, אל תנסה לענות על מה שלא(הם יגידו לך את זה גם במקום).

הטיפ הכי גדול שאני יכול לתת לך הוא(בהנחה והידע שלך מספיק כדי לעבור את המבחנים בכתב) - אל תשקר, אל תנסה לצאת יותר ממה שאתה, תענה על מה שאתה יודע(בשאלות ידע), ומה שאתה לא יודע תגיד שאתה לא יודע וזהו. אל תתחיל לנחש - הם יודעים כשאתה עושה את זה והם לא אוהבים.

בשאלות חשיבה תסביר מה אתה עושה בכל שלב, דבר עם המראיינים, שתף אותם בכיווני המחשבה שלך. הם רוצים לראות איך אתה חושב - תראה להם. נתקעת? הם יתנו לך רמז וחוזר חלילה.

לראיונות והמבחנים האישיים אתה יכול להתכונן עם כל ספר תדרוך למחפשי עבודה.

אני לא יודע לפרט לך מה הם מחפשים במסלולים אחרים, אבל לפחות בשניים מהמסלולים אני יודע שהם מחפשים אנשים בעלי מחשבה גמישה שמאפשרת להם למצוא שימושים לא שגרתיים לאופציות שונות בתכנות(כמו, למשל, פויינטרים ב-C). הם מחפשים אנשים בעלי יכולת קליטה מהירה. שאוהבים את המקצוע, שלא צריך לריב איתם כדי שילמדו(אם אתה עובר את המבחנים המקצועיים זו לרוב הוכחה שאתה כזה - הרבה דברים שנשאלו אינם שאלות שהמתכנת עבור ציון בביה"ס, דברים שרק מי שניסה לכתוב תוכניות מעבר או התעניין ונתקל בבעיות יודע).

בכל מקרה - בהצלחה!

פורסם

בתור אחד שעשה לא מעט מיונים לגאמא (אם תשאלו אותי הדרך שלהם למיין מייגעת מדי ולא יעילה בכלל) ונפל בסוף בשלב האחרון לאחד המסלולים,

שווה ללכת אם כל הנושא מעניין אותך, וגם אם בסוף לא יצא גאמא, אולי יציעו לך ג'וב במקום אחר במודיעין בתחום המחשבים (לי למשל הציעו בסופו של דבר איזה מיון להיות טכנאי איפשהו, שדחיתי על הסף)

בקשר לטיפים לראיונות - מסכים עם מה שאמרו פה, אל תשים לעצמך רגליים בראיונות במיוחד בפסיכולוגיים שהם כל כך אוהבים לעשות,

ואל תנסה לעשות over-רושם בצורה שרואים שאתה מנסה לחרטט (ורואים...).

בהצלחה !

פורסם

בהצלחה!

צריך ידע סופר מקצועי מסיבה פשוטה, אם בן אדם למד לבד ברמה כזאת, התשוקה שלו לנושא, ויכולות הלמידה שלה הם ללא ספק מהגבוהות ביותר

אך אם בנאדם לא הגיע רחוק והידע שלו בחומרה מסתכם באיך לחבר חלקי מחשב, או איך למרוח משחה טרמית, זה מצביע על בנאדם שונה לגמריי.

כשאני מדבר על מידע סופר מקצועי אני מדבר על איך בנוי הארד דיסק לעומק, דרך הפעולה שלו, איך הוא מתקשר עם המחשב.

להסביר על המעבד, על החלקים במעבד, מה המשמעות של ליבה, מה המשמעות של ה ALU, איך לעזאזל כמה טרנזיסטורים יכולים לבצע חישובים......

בניגוד ל"יש סוקט 1366 של אינטל שהמעבדים ... מתאימים לו..."

פורסם

אני מסכים איתך שללמוד לבד בגלל שאתה אוהב את זה זה הרבה יותר מעמיק ויותר מקצועי מאשר ללמוד רק בשביל "תואר" או דבר אחר.

אבל "סופר מקצועי" נשמע קצת קיצוני, אולי אני טועה.

כול מה שתיארת הינו ידע בחומרה, ולהגיד את האמת אין לי ידע מתקדם בחומרה, הראיונות שהיו לי

בגאמ"א היו בעיקר על תוכנה (כי זה גם מה שהראתי הכי הרבה ידע במבחנים הראשונים). לכן

זה תלוי מי אתה, כי יש כמה מסלולים שונים עם דרישות שונות. (אפילו בכימיה אם אני זוכר נכון)

פורסם

אני מסכים איתך שללמוד לבד בגלל שאתה אוהב את זה זה הרבה יותר מעמיק ויותר מקצועי מאשר ללמוד רק בשביל "תואר" או דבר אחר.

כול מה שתיארת הינו ידע בחומרה, ולהגיד את האמת אין לי ידע מתקדם בחומרה, הראיונות שהיו לי

בגאמ"א היו בעיקר על תוכנה (כי זה גם מה שהראתי הכי הרבה ידע במבחנים הראשונים). לכן

זה תלוי מי אתה, כי יש כמה מסלולים שונים עם דרישות שונות. (אפילו בכימיה אם אני זוכר נכון)

לא בהכרח.

מלבד שאלות על הטרנזיסטורים, אלה דברים שכל מתכנת low level שמכבד את עצמו צריך לדעת ברמה זו או אחרת.

שאלו אותי מה מוסיף פרוטוקול UDP על שליחת נתונים רגילה(לא TCP\IP). כאחד שלא למד רשתות ברמה מקצועית מאד, לא היה לי מושג.

פורסם

לא בהכרח.

מלבד שאלות על הטרנזיסטורים, אלה דברים שכל מתכנת low level שמכבד את עצמו צריך לדעת ברמה זו או אחרת.

שאלו אותי מה מוסיף פרוטוקול UDP על שליחת נתונים רגילה(לא TCP\IP). כאחד שלא למד רשתות ברמה מקצועית מאד, לא היה לי מושג.

מי שלמד בפרוייקט נט"ע -יש את הידע הזה, לכן עברתי ראיונות למספר יחידות שעוסקות ברשתות ואבטחת מידע.

ד"א מי שעדיין לא בכיתה ט'- מומלץ להרשם לפרוייקט נט"ע , באמת שלומדים בתוכנית זו המון. גם עוברים 2 מבחני הסכמה של CISCO, אחד- A+ והשני CCNET\CCNA.

פורסם
  • מחבר

אתה עושה לי רע שאתה אומר את זה...

אני מצד אחד מאוד אוהב את הנושא אבל מצד שני לא הדעתי לכל מה שאמרת ואני לא יודע הכל ב 100%...

אני מתחיל לחשוש שאני לא יעבור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים