עבור לתוכן

שאלה לגבי צבא ישראל

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אחי עם כול הכבוד לרוסים במלחמת העולם השנייה,אתה בתור יהודי(ככול הנראה ממוצא רוסי) לא יכול לשחק פה משחק כפול:

ושאתה שייך לעם הרוסי או לעם היהודי שהוא שמי בכלל כך שאתה לא צריך להיעלב מהכללות על סלבים.

שוב אני לא מצדיק את זה,אבל זה כמו שמחר דובי זובי ידבר על תימן או פרס ויגיד שהעם התימני או הפרסי הוא ככה וככה,אני יחשוב שזה טעות אבל זה לא מעניין אותי כי אני יהודי ולא שייך לעם הפרסי או התימני.

תשתחררו כבר מהגלות שלכם,זה נגמר.

שוב אני יחזור ואומר,אתה צודק בכך שדובי זובי אומר שטויות אבל זה לא נוגע לך כי אתה בראש ובראשונה יהודי ולא רוסי.

כמו שאני בראש ובראשונה יהודי ולא פרסי למרות שהורי באו מפרס.

זה שאני יהודי זה לא אומר שאני לא חלק מהעם הרוסי . אני רוסי זה העם שלי יש לי הרבה להיות גאה בו. זה שאתה זונח את זה שאתה פרסי זה מהשו אחר אתה לא מרגיש שייכות אולי. בכול מקרה סתם לבוא ולקלל עם בלי להסתכל על התרומה הגדולה שלו לאנושות זה דיי מעציב שיש אנשים כאלו. סתם איזה אפס שיושב ומגרבץ כול היום ולצערי יש הרבה כאלו.
פורסם

איך שיניתם כיוון (:

אגב, גם ישראל עושה דברים דומים.

חבר קרוב שלי, לא נולד בארץ והיה בארץ מעט מאד פעמים לביקורים קצרים גילה יום אחד שהמדינה הוציאה לו אזרחות (כן, על דעת עצמה, מסתבר שהם עושים את זה מידי פעם ליהודי התפוצות.) וכשנחת בנתב"ג משטרה צבאית הגישה לו צו גיוס.

אין לי כח להכנס לכל הסיפור אבל כן, יש דברים מוזרים כאלו בעולם, גם כאן.

פורסם
  • מחבר

מה זונח?? אמרתי לך אי אפשר לשחק את המשחק הכפול הזה אתה לא יכול להיות חצי יהודי וחצי רוסי. מה יקרה אם רוסיה תכריז מלחמה על ישראל או להיפך.

כול עולה שעלה לישראל בין אם הוא תימני,מרוקאי,פולני,פרסי,עיראקי,פולני=הם כולם יהודים והם אינם חלק מן העמים הללו כי הם היו בגולה.

שתבין אתה לא רוסי וגם אני והורי שנולדו שם אינם פרסים,אנחנו יהודים והיינו שם לזמן מסוים לחיות עד אשר חזרנו לארץ אבותנו.

אם אתה מרגיש יותר רוסי מאשר יהודי,אני מאחל לך הצלחה שם. או שאתה רוסי או שאתה יהודי אי אפשר לשחק את המשחק הכפול הזה.

תסתכל על רוסיה שמוכרת נשק שמופנה נגדנו. אתה עדיין מרגיש חלק מהם?

אני מסתכל על פרס ואני כועס שהם נגדנו אבל אני תמיד יתמוך בעם שלי כי אני יהודי לפני שאני פרסי בכלל.

אם כול הכבוד לרוסיה,לרוסיה יש הרבה צדדים רעים כמו פוגרומים ביהודים ועוד ועוד. הסיבה היחידה שאתה מרגיש רוסי זה בגלל שטיפת המוח שהרוסים עברו שם אחרי המהפכה הקומוניסט,תדבר עם רוסי שעלה לפני כן כמו איראל שרון(ועוד אנשים) שעלו אם משפחותיהם לפני המפכה והם יגידו להם שהם יהודים יותר מאשר רוסים ולא קשורים לעם הרוסי ולא רוצים להיות קשורים.

יהודי זה דת. רוסי יכול להיות יהודי וגם נוצרי. זה שאני יהודי לא הופך אותי לא רוסי. אני ואתה בטח שונים זה מזה במראה אני ניראה רוסי אתה ניראה כמו פרסי או תימני לא יודע מה אתה. רוסיה אף פעם לא תכריז מלחמה על ישראל :facepalm: חחח ובמיוחד ישראל לא יכול להכריז מלחמה על רוסיה אתה מדבר שטויות. ומה אתה אומר לי שאני לא רוסי כשאני כן רוסי ויש לי אזרחות ונולדתי שם אתה לא יודע הרבה על מה שאתה אומר. יהודי יכול להיות גם צרפתי גם גרמני גם כול דבר שבעולם אבל זה לא מפריד אותו מעמו. למה שרוסיה לא תמכור נשק בגלל שזה נגד אינטרס של ישראל? מה זה אמור להיות אכפת זה עניין של אינטרסים. למה ישראל וארצות הברית חימשו את גרוזיה נגד הרוסים? למה ארצות הברית חימשו את אפגניסטן נגד הרוסים זה משחק כוחות ישראל היא רק נקודה קטנה בכול העניין הזה. אתה מדבר עם פוגרומים אבל אתה לא מסתכל קדימה על מי ניצח את המלחמה ושחרר את היהודים מהגטאות ואולי אפילו את המשפחה שלך. אתה מדבר איתי על המהפכה הקומוניסטית שמזמן מזמן עברה ואנחנו חיים בעולם אחר היום אתה יודע אני לא חייתי בימי הקומוניזם אז איך קיבלתי שטיפת מוח בידיוק?
פורסם
  • מחבר

יהודי זה לא רק דת,ינעל ראבק,אני למשל לא מאמין באלוהי ישראל אז מה אני ?? לא יהודי? חסר לאום. יהודי בראש ובראשונה זה משבע יהודה,זה מקור השם. הגויים קישרו את היהודים לדת ישראל וקראו לכול אדם שמאמין באלוהי ישראל ,יהודי!

אבל יהודי זה לא רק דת אלא גם לאום,יהודי הוא שייך לעם העברי לעם של אברהם יצחק ויעקוב.

זה חוצפה ממש שאתה אפילו לא יודע את ההגדרה של יהודי:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%94%D7%95%D7%93%D7%99%D7%9D

ל פי המקרא, מקור היהודים במשפחה מסופוטמית מאמצע האלף ה-2 לפנה"ס; אבותיה של האומה הם אברהם, יצחק ויעקב. מצאצאיו של יעקב התפתחו שנים עשר שבטי ישראל שגרו במחצית השניה של האלף ה-2 לפנה"ס במצרים, וסמוך לתחילת האלף ה-1 לפנה"ס הם יצאו ממצרים והתנחלו ברחבי ארץ כנען.

מעבר לקבוצה אתנית, פיתחו היהודים גם דת משלהם, היהדות. ובמהלך ההיסטוריה הצטרפו לדת היהודית אישים בודדים וקבוצות שונות ונטמעו בה, כמו גם, יהודים וקבוצות יהודיות שעזבו את הדת.

חלאס לדבר שטויות וחלאס עם המשחק הכפול הזה : אתה רוסי או יהודי,זה ממש מדהים אותי שאתה מגן על הרוסים אחרי כול הפוגרומים שעשו ביהודים.

זה ממש עצוב שאנשים כמוך מגיבים פה
פורסם

תרגיע עם הגזענות הזאת למה עם לא העמים הסלבים לא הייתה פה עכשיו.

עם ידע כמו שלך לא היית מגיב

מה קשור גזענות? וד"א אוקראינים דיי שונאים רוסים, יהודים וכמעט כל דבר אחר, לא שאני מאשים אותם אחרי הכיבוש הרוסי, הגרמני, הפרוסי, האותמני, הטטרי, וכל דבר אחר בערך בהיסטוריה אבל הם קזינופובים מדופלמים.

ועם כל הכבוד האוקראינים שלחו יהודים להורג כאילו זה היה ספיישל 1+1, שלא נדבר על סטלין הדגול עם הגולאג שלו.

ושלא נדבר על זה שאם היטלר לא היה תוקף את רוסיה, בוא נגיד ככה שאף אחד שמה לא היה שש לעזור לך, ההיפך הרוסים סיפקו נשק לגרמנים וההיפך לפני שנפתחה החזית הרוסית.

ההורים שלך עברו שטיפת מוח,אני בטוח שהם מהתקופה הקומוניסטית. למה אריאל שרון שהיה בן להורים רוסים(שעלו לפני המהפכה ) לא דיבר ככה? כי הם ראו את עצמם כיהודים ולא כרוסים וידעו לעשות את ההבדלה שאתה לא מסוגל לעשות.

אתה ככול ממעיט בעניין הפוגרומים שזה עצוב לך,יותר מאשר לי.אתה מודע לאיזה סבל ואנטישמיות היהודים עברו ברוסיה? תפתח ספרי היסטוריה-תלמד תקרא ואז תחזור לפה.

חלאס להפוך את רוסיה למשחררת הלאומית של היהודים במלחמת העולם השנייה. רוסיה לא הייתה נוקפת אצבע לולא היטלר לא היה תוקף אותה במבצע ברברוסה.

רוסיה שאתה כול כך אוהב היית נותנת ליהדות פולין,גרמניה,צרפת ועוד למות ולהירקב בגטאות!

אותו דבר לגבי ארה"ב. שני המדינות הללו נלחמו בנאצים לא מאהבת ישראל אלא מכיוון שהנאצים איימו עליהם.

תבוא לרוסיה ותגיד שאתה יהודי ואני מבטיח לך שתוך זמן מסוים גם אתה תקבל את האצבע המשלושת מהם.

שוב אני אומר,וזה מדהים אותי שאתם ההעדה היחידה במדינה הזו שמשחקת את המשחק הכפול הזה. למה הפולנים לא משחקים את המשחק הכפול הזה?

למה היהודים המרוקאים,התימנים ,האמריקאים,הצרפתים,הטורקים לא משחקים את המשחק הכפול הזה. לאור כול שנות חיי,העדה היחידה שיחקה את המשחק הכפול הזה זו העדה הרוסית שעלתה לאחר המפכה,העדה הרוסית שעלת לפני הם ישראלים לכול דבר ולא משחקים את המשחק הכפול הזה.[br]פורסם בתאריך: 16.10.2010 בשעה 01:28:51

זה ממש עצוב שאין לך תשובה לעניין הזה. זה ממש עצוב שאתה מגן על עם(העם הרוסי) שעשה בעם שלך פוגרומים על ימין ועל שמאל-זה מה שעצוב. עמוק בלבך אתה יודע שאני צודק,הסיבה היחידה שאתה משחק את המשחק הכפול הזה,זה כי אתה חושב שהתואר שלך בתור אחד ששייך לעם הרוסי מעניק לך סוג של תרבותיות לעומת התרבות ה"נחותה" של הצברים וזה חבל,אתם העדה היחידה שעדיין חיה בגטו משלה.

התרבות הרוסית זה להתשכר ב9 בערב על הספסל בפארק הקרוב וללכת מכות, עם כל הכבוד לתרבות שלהם המתורבתים היחידים מהם הם או האריסטוקרטים, או אלא שאימצו את התרבות "הישראלית" לא פחות מאשר הצברים, ההמון הגדול עלה בגלל סיבות כלכליות, מסרב להתאקלם בחברה הישראלית מקים מיקרוקוסמוס חברתי בכל הזדמנות, ועזוב את העובדה שחלק עצום מהם הם דורש שלישי במקרה הטוב.

פורסם

האוקראינים פינו בצורה יזומה את היהודים מקייב (ומשאר המקומות)למקום רחוק כדי שהנאצים לא יגיעו אליהם גם אם יכבשו את האזור.

כל היהודים קיבלו הצעה להתפנות לאזור בטוח בצורה מסודרת

פורסם

האוקראינים פינו בצורה יזומה את היהודים מקייב (ומשאר המקומות)למקום רחוק כדי שהנאצים לא יגיעו אליהם גם אם יכבשו את האזור.

כל היהודים קיבלו הצעה להתפנות לאזור בטוח בצורה מסודרת

האוקראיינים פינו בצורה יזומה את היהודים מקייב מערבה...

פורסם

לגבי מערכת היחסים בין האוקראינים ליהודים - די שנציין שפסלו של חמלניצקי מעטר את מרכז קייב וכן את תרומתם הנדיבה לפוגרומים השונים ולחיסול יהדות אוקראינה בשנים 1941-1944.

לא להכליל כמובן - הרבה אוקראינים היו חסידי אומות עולם - אולם ככלל - הם היו גרועים במיוחד.

לגבי הרוסים - בכל הזדמנות הם הוציאו עצבים על היהודים, פרעות בסוף המאה ה-19 - להרוג יהודים, פרעות בזמן המהפכה - להרוג יהודים, שלטון האימים של הצ'קה - להרוג יהודים, קריזות של סטלין - להרוג יהודים.

לגבי הניצחון על הנאצים - אין ספק שללא הצבא האדום המלחמה הייתה נמשכת יותר זמן ויהודי אירופה סובלים יותר (אולם ככל הנראה בכל מקרה המלחמה הייתה נגמרת לכל המאוחר בסוף 1945 או ב-1946 שארה"ב הייתה מנחיתה פצצת אטום על ברלין). יחד עם זאת, סטאלין בתחילה היה בעל ברית של היטלר וניצל את הברית הזאת לקרוע נתח מפולין לספח את המדינות הבלטיות ולנהל מלחמה עם פינלנד.

פורסם
  • מחבר

זה פשוט מדהים עד כמה אתם אוכלים כזאת שטיפת מוח. ואז מתפלאים למה בעולם חושבים שישראל זה מדבר עם גמלים, ולמה העולם שונא את המדינה. מה אתם תופסים פה מעצמכם פה איזה נקודה מפה שארצות הברית מאכילה אותה בכפית זהב ועוד מותחים ביקורות על מקומות אחרים :nixweiss:

לא מתכוון להגיב פה יותר אני רק באתי לשאול שאלה וישר עברתם לגזענות בושה

פורסם

האוקראיינים פינו בצורה יזומה את היהודים מקייב מערבה...

דווקא מזרחה, לתחומי ברה"מ באסיה

פורסם

מה קשור עניין שטיפת המוח? יש לך בעיה עם העובדות?

למרבה הצער מערכת היחסים של העם היהודי ומדינת ישראל עם רוסיה לא תמיד סוגה בשושנים - רק לאחרונה ע"ע בהמשך מכירת נשק וציוד לאיראן על ידי רוסיה ועוד פעולות שנראות רע כמו סיוע להוגו צ'אבס בתוכנית הגרעין שלו (סיוע שעשוי להגיע בעקיפין לאיראן).

מעבר לכך יש ברוסיה מכה נוראית של רציחות על רקע גזעי.

אני מבין שלאדם יש זיקה טבעית לארץ שבה נולד ולתרבות בה צמח - אבל עם כל הכבוד, אלו העובדות.

פורסם

דווקא מזרחה, לתחומי ברה"מ באסיה

לא, בעיקר למחנות הששמדה בפולין.

פורסם

לא, בעיקר למחנות הששמדה בפולין.

המשפחה שלי מאוקראינה, ומעדות ראשונה שלהם הציעו לכולם להתפנות למדינות שנגמרות ב"סטן" אי שם באסיה בצורה מסודרת.

סבא וסבתא שלי מקייב הסכימו שיפנו אותם, ואחרי המלחמה חזרו כמו רבים אחרים.

אבל גם חלק גדול לא האמין לסיפורים שהגרמנים שהם עם עליון כזה עושים כאלו דברים ושהשמועות שקריות, ולכן בחרו להישאר, ואז הגיעו הגרמנים והסוף לא היה משהו

פורסם

תפסיקו לזיין את המוח , הבנאדם מדבר על זה שאם הוא מגיע לרוסיה יגייסו אותו או לא , לשאלתך , לא ! (מניסיון של חבר שגם אכל את אותו סרט ונסע לרוסיה וחזר בשלום )

הבנאדם שאל שאלה ואתם פתחתם פה ויכוח היסטורי.

פורסם

הוא פתח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים