עבור לתוכן

תחזוקת אופניים בסיסית

Featured Replies

פורסם

בשעה טובה ובאיחות של כמה שנים, אני מתחיל לימודים אקדמיים! עקב הקרבה של המוסד לביתי, החלטתי לרכב על גביי האופניים אל המכללה וחזרה (כמובן בהתחשב בתנאי מזג האוויר). יש לי אופניים (Merida MTB m90, מעצורי רפידות) בני שנה וחצי פחות או יותר, אבל רכבתי עליהם פעמים בודדות ורק בשטח. אני מחפש הסבר קצר (ומעמיק :)) לגביי אחזקה שוטפת של פעם בשבוע:

- ניקוי אבק בעזרת מטלית ומברשת.

- שימון השרשרת. באיזה שמן\גריז כדאי להשתמש?

- קראתי שיש לשטוף במים וסבון כלים, זה לא יגרום לקורוזיה?

פורסם

באופן כללי, בתור אחד שיוצא לו לרכוב על Haro Shift R3 לא מעט (אופניים שעולות פי 6 משלך), מעולם לא ביצעתי בעצמי פעולות תחזוקה שוטפות מעבר לבדיקת לחץ צמיגים ולתיקון תקלות מזדמנות, כשמופיעות כאלו.

אבק אפשר לנקות, אבל זאת בגדר המלצה בלבד. מנסיוני, גם אופניים קצת מלוכלכים/מאובקים נוסעים יופי, במיוחד אם לא מדובר באופני מדבקה, וזה לא המצב.

כמובן אני לא מדבר על מצבים בהם בוץ נכנס לך לגלגלים/גלגלי השיניים/הילוכים, ואז אין ברירה אלא לשטוף עם זרנוק ואחר כך לשמן את הצירים/לגרז שרשרת.

פעולות התחזוקה החשובות ביותר הן איפוס העברת ההילוכים בחנות - פעם בחצי שנה בערך/במידה והאופניים חטפו זעזוע לא סביר וההילוכים מזייפים.

ובנוסף החלפת צמיגים, אבל זה רק לאחר כ-3000 קילומטר אצלי ואני מאמין שבסביבות ה-1200-1000 קילומטר לפחות אצלך.

פורסם

בבקשה תחזוקת אופניים:

http://www.tapuz.co.il/bike/artinfo.asp?CID=25&SID=12&InfoID=43

לדעתי, יספיק לך פעם בכמה זמן לשמן את השרשרת וזהו. (את הטיפול שמצוין בלינק. אתה יכול לעשות פעם בכמה חודשים זה בהחלט יספיק לך)

תשמן, ואח"כ תנגב טוב טוב את השאריות עם סמרטוט. (שלא יהיה לך עודף שמן על השרשרת = הצטברות לכלוך)

כמובן אני לא מדבר על מצבים בהם בוץ נכנס לך לגלגלים/גלגלי השיניים/הילוכים, ואז אין ברירה אלא לשטוף עם זרנוק ואחר כך לשמן את הצירים/לגרז שרשרת.

טעות. שטיפה עם זרנוק, תחדיר את הלכלוך/חול מה שלא יהיה שדבוק שם. רק יותר ויותר עמוק... (לאחר התיעעצות עם מספר פורומים ומכנופנים)

צריך לשטוף את האופניים עם זרם חלש ולא בלחץ גבוה.

בנוסף על כך, היא יכולה להסיר גריז מכל מיני צירים ומקומות חשובים.

[br]פורסם בתאריך: 15.10.2010 בשעה 23:00:30

פורסם

לפני השימון איך אתם מנקים את השרשרת אבל?

השרשרת שלי ג'יפה, וכשניסיתי לנקות אותה פעם שעברה נדמה לי רק ג'ייפתי אותה עוד יותר.

מברשות לא ממש עוזרות פה כ"כ :nixweiss:

פורסם

מסיר שומנים/דגריזר ייעודי לאופניים.

דרך אגב. אם אתה נוסע הרבה בשטח ובתנאים מאובקים. הייתי ממליץ לך להשתמש בשמן לאופניים מסוג ואקס.

אם אתה לא רוצה להסתבך http://www.ctc.co.il/?CategoryID=202&ArticleID=108

לי באופן אישי, אין מכשיר כזה.

פורסם

אם אתה רק נוסע למכללה וחוזר זה ממש לא בשמיים רק תשמן את השרשרת פעם ב,

פורסם

אין מה לשטוף את האופניים בכלל, אלא אם כן עכשיו יצאת ממסלול בוץ וכל האופניים שחורות.

התחזוקה שצריך לעשות כל כמה זמן (תלוי בידע שלך) זה כיוון גלגלים (שמיניות) והכיוון של המעביר האחורי.

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון לקחת את האופניים לטיפול ב"מוסך" כל ארבעה חודשים. אני לא רוצה לפרק שום דבר בעצמי ואין לי בעיה לשלם למקצוענים לעשות את זה. הדבר היחיד שאני יודע לעשות שנחשב לתחזוקה זה לכוון את עוצמת(?) הברקס. הנסיעה למכללה אורכת כ-10 דקות בשטח עירוני לגמרי (כבישים ומדרכות) ואני כנראה שלא אסע גם בגשם. חשבתי על תחזוקה לשרשרת\קסטה\מעביר כי אלו הם הנעים (שאני יכול לתחזק) ניקוי אבק\דגריזר ושימון יספיק?

פורסם

לנסיעה של 10 דקות ביום אתה לא צריך לתחזק את האופניים פעם בשבוע...

אפילו לא פעם בחודש...

תקנה פנימיות עם חומר נגד פנ'צרים...תקנה שמן שנקרא ROCK N ROLL (בקבוק כחול מגניב כזה).

וזהו...תשמן פעם בשבועיים ותנגב טוב טוב עם מטלית.

זאת אמורה להיות התחזוקה שלך...פעם בשנה הייתי לוקח אותם לחנות להחליף שרשרת /כבלים/ציר מרכזי לפי הצורך (אם אתה ממש רוצה להשקיע).

דרך אגב..ממליץ לך לקנות מנעול טוב ולהוציא את הכיסא שאתה קושר את האופניים (לא חסר מפגרים ...לי גנבו שחרור מהיר אם אתה יודע מזה ומאז אני מוציא גם אותו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים