עבור לתוכן

HD4890 עם ספק 400W?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה להחליף את כרטיס המסך הישן שלי בכרטיס חדש, וחשבתי על ה-Sapphire ATI Radeon 4890 1GB GDDR5 HDMI Vapor X שמציעים ב-RSM במחיר זול.

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=963

יש לי ספק כוח CoolerMaster RS-400-PSAR-J3, ואני תוהה אם הוא יהיה מסוגל להחזיק את הכרטיס. באתר של Sapphire רשום שצריך ספק של 500W לפחות, אבל אני רואה שמציעים הרבה מפרטים על כרטיס מסך שהדרישה שלו באתרים של Nvidia/ATI יותר גבוהה מהספק שמוצע במפרט... אז לא ממש הצלחתי להבין את המשמעות של הדרישות האלה.

בכל מקרה, האם זה אפשרי? אם הספק חלש מדי, מה יקרה אם אני בכל זאת אשתמש בו? (האם זה מסוכן, לא יעבוד, או שסתם הכרטיס לא יעבוד בשיא היכולת?)

תודה רבה.

פורסם

חלש!

מה המעבד והזיכרונות שברשותך?

פורסם

כן, נצטרך את שאר המפרט (מעבד וזיכרון בעיקר) כדי לחשב כמה המערכת שלך צורכת, למרות שנראה לי שבכל זאת תצטרך ספק חדש.

פורסם

תלוי מאוד באיכות הספק. לי יש Enermax Liberty 400W בן שלוש שנים, שמחזיק מצויין HD4890 יחד עם E8400 - אבל מדובר בספק די יוצא דופן מבחינת היכולת שלו להחזיק מערכת כבדה יותר ממה שהוא מסוגל רשמית, כי ה30A המשולבים שלו באים ממסילות שכל אחת מהן מסוגלת לספק 20A, וההגבלה הכוללת היא כנראה משיקולי הגנה מפני מתח יתר.

הספק שלך הרבה יותר גבולי מהבחינה הזו, עם 2 מסילות של 16A כ"א ונותן הספק משולב (רשמי) של 23A בלבד, נתון חלש מאוד בהשוואה לספקים איכותיים - מה גם שהוא כולל חיבור 6PIN יחיד בעוד שה4890 דורש שני חיבורים כאלה, כך שכנראה הוא ממש לא מתוכנן לעומס שכזה.

מה עשוי לקרות? החל ממערכת שתעבוד בדרך נס כלשהי, דרך כרטיס שמתלונן על חוסר הספק ולא מתפקד כמו שצריך או מחשב מאוד לא יציב עם מסכים כחולים תכופים, ועד לספק כוח שרוף, עם או בלי שאר המערכת. ממש לא הייתי לוקח את הסיכון הזה.

פורסם
  • מחבר

שאר המפרט:

AMD Athlon 2 X3 435 2.9Ghz Triple Core AM3 Tray

Scythe Kama Cross

Gigabyte MA785GM-US2H AMD785G CHIPSET

ANTEC NSK4480B-II Black

זכרון 2x1gb DDR2 667 (לא זוכר דגם מדויק)

+ כוננים

תודה על כל העזרה.

פורסם

אני חושב שאין ממש מנוס משדרוג הספק במקרה כזה :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים