עבור לתוכן

מצוקת הדיור בארץ או האם צריך חוק הגבלת ילודה

Featured Replies

פורסם

גם לאדם הפשוט יש חלק בטיפשות הישראלית - הגחמה הזו של "לכל אחד חייבת להיות דירה משלו" היא אווילות שמנפחת את בועת המשכנתאות. אנשים לוקחים הלוואות ומשכנתאות מבלי בכלל להבין שזה לאו דווקא מתאים להם. בהרבה מדינות בעולם אנשים חיים בשכירות כל חייהם, השכירויות לא נמשכות לשנה/שנתיים אלא לחמש/עשר ויותר. אנשים לוקחים משכנתא לכל החיים כשיש להם שקל וחצי בבנק. ויש הרבה כאלה. נכון , הבנקים (שהם תאווי בצע מכולם) אשמים, אבל להאשים את כולם חוץת מאת עצמנו זו גם אווילות ועצימת עיניים.

יש בפוסט שלי אמנם המון נגיעות בדברים לא קשורים כביכול- אבל ככה זה המדינה שלנו - כל הבעיות הן תולדות אחת של השניה. כך שכולן קשורות זו בזו.

מצוקת הדיור בארץ לא קשורה בעליל לכמות האוכלוסיה .

מצטער על כך שאני רוצה דירה יפה אחרי שיפוץ יסודי במקום לחיות בדירת עכברושים עם קירות לבנים עד סוף החיים. (ממש אין לי חשק להשקיע 40,000 ש"ח בשיפוץ דירה של מישהו אחר) מצטער שאני רוצה שקט נפשי בלי לפחד שעוד חודש הבעלים לא ירצה להאריך את החוזה ויזרוק אותי לרחוב עם הרכוש. אה אני כמובן לא אוכל לקנות רכוש כי רהיטים לא אוהבים שמרכיבים ומפרקים אותם חמישים פעם. אני גם מצטער שאני רוצה לעת זקנה קורת גג שאף אחד לא יכול לקחת ממני ורכוש שאוכל להוריש לנכדי. מדובר בזכות הבסיסית ביותר, לא קפריזה רגעית. יום אחד תבין.

דרך אגב, קראתי כתבה שרשויות מקומיות לא מאפשרות לקבלנים לבנות דירות פשוטות כי הן לא רוצות למשוך אוכלוסיות חלשות. לכן בונים רק פרוייקטים יקרים.

• תגובות 35
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא באתי נגד הרעיון של לקנות דירה משלך כרעיון.

דירה מושכרת בכלל לא חייבת להיות דירת עכברושים- כדאי שתחפש יותר דירות.

לקנות דירה אגב משום מה אוטומטי אצלך נתפס כדירה חדשה- וזה ממש לא נכון , אז אם כבר העכברושים- רלוונטיים לא פחות.

הבעלים חתום על חוזה, בדיוק כפי שאתה חתום - הוא לא יכול לזרוק אותך מהדירה עוד חודש. זה ממש לא ישתלם לו להפר את החוזה הזה.

לגבי שיפוץ? מה מונע ממך למצוא דירה משופצת להשכיר? אין שום קשר בין שיפוץ לבין האם לקנות או לא לקנות דירה.

לגבי רהיטים שמרכיבים ומפרקים עשרים פעם - אז 1, היום במילא רוב הרהיטים הם בהרכבה עצמית. 2. בכלל פספסת את הנקודה שלי - אני לא טענתי שאדם צריך לעבור דירה כל שנה - תקרא בבקשה שוב את מה שכתבתי ותראה שלא תצטרך לפרק רהיטים 50 פעם.

אף אחד גם לא טען שזה לא כדאי לעת זקנה שתוכל להרשות לעצמך דירה שתוכל להוריש לילדייך - לגביי האף אחד לא יוכל לקחת אותך ממך? כדאי שתקרא מה קורה כשאתה לא עומד בתשלומי המשכנתא שלך - וכן - זה קורה לרבים וטובים - שלקחו משכנתא מנופחת כי יש להם עבודה טובה- ואז בהבזק של מיתון כלכלי מצאו את עצמם מובטלים ותקועים עם משכנתא שחונקת אותםן- תאמין לי - אותם לא הזקנה מעניינת אלא איך הם מצליחים לארגן 8000 שח לחודש הבא לשתלום או שזורקים אותם מהבית "שלהם".

יום אחד אתה תבין - שהקניות שלך אמורות להיות סביב מה שאתה יכול להרשות לעצמך ולא סביב השוק שמחנך כל אזרח שחייבת להיות לו דירה משלו.

אשמח אם תירגע עם הגישה המזלזלת כאילו אני בן 16 שלא יודע כלום מהחיים שלו.

פורסם

בוודאי שלא. אפשר לשכור אחלה דירה עם שיפוץ. (מי ישמע איזה "שיפוץ" עושים בדירה להשכרה) אפשר לחתום על חוזה ארוך טווח. אבל זו לא הדירה שלי. זה לא השיפוץ לטעמי. אתה עובד ומשלם במשך שנים משכנתא של מישהו אחר בלי שום ביטחון לטווח ארוך. השנים חולפות מהר, חוזה פג תוקף ואתה מוצא את עצמך ברחוב עם כל הרכוש. אפשר לשכור דירה נוספת, אבל זה כרוך בכאב ראש רב, ניירת, לוגיסטיקה ועצבים. בסופו של דבר תחליט לקחת משכנתא בגיל 40 ותאלץ להתמודד עם התשלומים כמעט עד גיל הפרישה, אבל עם הגיל כבר מתחילים לחלות, אי אפשר להמשיך לטחון עבודה ומה אז? שכירות זה פיתרון זמני בלבד לזוגות צעירים.

מן הסתם זה מסוכן. אתה מדבר כאילו שכירות זה בחינם בלי שום סיכונים. מה יקרה אם לא תשלם בזמן לבעל הדירה? אותו הדבר. קשה מאד לקנות דירה בלי יכולת כלכלית. בנקים בישראל זה לא בנקים בארצות הברית שנתנו הלוואה לכל סמרטוט. בארץ אם אין הכנסה קבועה, מקדמה וערבויות לא תקבל שקל. אם לא ארוויח מספיק לרכישת דירה מן הסתם אחייה בשכירות או אצל הורי, אבל רכישת דירה טובה זו בהחלט שאיפה טובה בחיים וממש לא קפריזה ילדותית כמו שאתה טוען.

פורסם

בוודאי שלא. אפשר לשכור אחלה דירה עם שיפוץ. (מי ישמע איזה "שיפוץ" עושים בדירה להשכרה) אפשר לחתום על חוזה ארוך טווח. אבל זו לא הדירה שלי. זה לא השיפוץ לטעמי. אתה עובד ומשלם במשך שנים משכנתא של מישהו אחר בלי שום ביטחון לטווח ארוך. השנים חולפות מהר, חוזה פג תוקף ואתה מוצא את עצמך ברחוב עם כל הרכוש. אפשר לשכור דירה נוספת, אבל זה כרוך בכאב ראש רב, ניירת, לוגיסטיקה ועצבים. בסופו של דבר תחליט לקחת משכנתא בגיל 40 ותאלץ להתמודד עם התשלומים כמעט עד גיל הפרישה, אבל עם הגיל כבר מתחילים לחלות, אי אפשר להמשיך לטחון עבודה ומה אז? שכירות זה פיתרון זמני בלבד לזוגות צעירים.

מן הסתם זה מסוכן. אתה מדבר כאילו שכירות זה בחינם בלי שום סיכונים. מה יקרה אם לא תשלם בזמן לבעל הדירה? אותו הדבר. קשה מאד לקנות דירה בלי יכולת כלכלית. בנקים בישראל זה לא בנקים בארצות הברית שנתנו הלוואה לכל סמרטוט. בארץ אם אין הכנסה קבועה, מקדמה וערבויות לא תקבל שקל. אם לא ארוויח מספיק לרכישת דירה מן הסתם אחייה בשכירות או אצל הורי, אבל רכישת דירה טובה זו בהחלט שאיפה טובה בחיים וממש לא קפריזה ילדותית כמו שאתה טוען.

אתה ממש תמים לפי מה שאתה כותב, בוא נתחיל:

א. אני משכיר כבר המון שנים דירות, לא כזוג צעיר נשוי+ילדים.

רכשתי בית עם משכנתא גבוהה כי לא היה לי מימון אישי של 30% מערך הדירה, ראיתי שאני כבר לא עומד בתשלומים למרות שהייתה לי משכורת יפה.

מכרתי את הבית לאחר שנתיים והחזרתי את כל המשכנתא לבנק.

המסקנה שלי מניסיון חיים: אם אין לך מימון עצמי של 30% מערך הדירה.... אל תחשוב בכלל לקנות דירה!

ב. לגבי שיפוץ, אפשר להגיע להסדר עם בעל הדירה למשל:

אני הרכבתי בדירה המושכרת פרקט על חשבוני, בעל הדירה השתתף עמי ב-40% מהשיפוץ. למה...? כי בסופו של דבר הוא משבח את הנכס שלו -

תחשוב לבד... דירה משופצת ויפה מכניסה לבעלים שלה יותר כסף.

מסקנה: אני משפץ את הדירה לרוחי לכמה שנים טובות בחצי מחיר, בעל הדירה משבח את הנכס הוא מרוצה וגם אני.

ג. כלל חשוב! הרבה אנשים לצערי חושבים שברגע שהם קיבלו את המפתח יש להם בית.

למעשה עד לתשלום האחרון לבנק, הבית לא שייך להם! גם אם נשאר לך לשלם רק עוד תשלום אחרון.

בשכירות יש חוזה, ולפעמים קשה לשלם חודש אני מתקשר לבעל הדירה ומבקש ממנו דחייה בתשלום בדרך כלל הם מבינים ולא עושים עניין, בבנק לך תחפש את החברים שלך.

ד. יתרון הניידות וחוסר התלות בנכס.

אתן דוגמה, קרה לי פעם מצב שהשכרתי דירה נחמדה והכול טוב ויפה עד שיום אחד... נכנס לי שכן שהוא עבריין כבד (תאמין לי מניסיון אין עם מי לדבר, לא משטרה ולא נעליים) החיים באידיליה הפכו לגיהינום תחת השמש, מסיבות, רעש, פחד מחיסולים.

שברתי חוזה בפחות משבוע כבר ישבתי בסלון של דירה אחרת, ותאמין לי יצא רק טוב.

לא רוצה לחשוב בכלל אם היה לי בית משלי, לך תחפש קונים עם שכן כזה. מה גם שערך הדירה ירד לפחות ב-20%.

אני כותב לך מניסיון חיים לא סתם, יש לך כסף תשקיע אותו בלימודים, עסק שיכול לפרנס בכבוד משפחה שלמה.

דירה זה קורת-גג, אמצעי חומרי להתגורר בו תקופה. התשלום הולך לבנק שתסיים את המשכנתא הדירה שלך לא תהיה שווה הרבה, ואולי בעתיד הילדים שלך לא ירצו בכלל לגור בדירה.

תן לילדים חינוך ולימודים איכותיים, או שתשאיר להם עסק טוב זאת הירושה.

פורסם

א. אני לא אכנס לארנק שלך.

ב. בעל הדירה היה משתתף בהחלפת צנרת, דלתות, חלונות, אמבטיה, שירותים, מטבח, צביעת קירות, טפטים, רצפה ועוד? בטח שלא. הצחקת אותו. זה שיפוץ אמיתי, לא הנחת פרקט. אנשים רוצים נוחות ורמת חיים.

ג. נכון. צודק. מה אלטרנטיבה? לחיות בשכירות עד הזקנה ואחר כך לעוף לבית אבות סוג ג'?

ד. בנוגע לשכנים מה אני אגיד ביש מזל. בהחלט אפשר ליפול על שכנים מחורבנים. מה אתה מציע? לחיות בשכירות כל החיים כי אולי לשכנים יגדל ילד אידיוט שישמע טרנסים בפול ווליום? מי מבטיח שלא תאלץ להתמודד עם מטרדים דומים בדירה החדשה? אם דירה בשבילך זה רק קורת-גג למה אתה טורח בכלל?

פורסם

אתה מבין זאת הבעיה, למה שלא תרצה לגור בנגב או בצפון הרחוק...? כי כולם רוצים את המרכז.

וכל עוד יש ביקוש לדירות, המחירים רק יעלו.

הדוגמה הייתה על סביבה טובה או רמת חיים גבוה.. לא על מרכז.

והאמת שלא הייתי מתנגד כלל לגור בזכרון יעקב או במקום איכותי "רחוק"

יש אנשים שהמרכז שלהם זה ירושלים וכאלה שזאת חיפה או באר שבע.. הכל עיניין של מיקום ככה שלא כולם רוצים לחיות ב"מרכז"= ת"א

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים