עבור לתוכן

מצוקת הדיור בארץ או האם צריך חוק הגבלת ילודה

Featured Replies

פורסם

אוי איזו הגזמה.. אז נכון שלא נתחיל כולנו לרוץ לחיות במדבר אבל יש הרבה שטחים ריקים שלא כלכך רחוקים,

לא כולם חייבים לעבוד בת"א ומרכזי קניות יש בכל הארץ..

אנשים תקועים בפקקים חצי שעה ויותר כל בוקר\ערב, מה ההבדל לנסוע את אותו המרחק בלי פקקים? מרחק זה לא הבעיה..

תשתיות? תמיד אפשר להרחיב ולבנות..

קבלנים בוחרים לבנות במרכז כי הם מרוויחים הרבה יותר כסף על כל דירה.. זה די ברור

המדינה לדעתי צריכה לאפשר קניה של שטחים במחירים נמוכים במיוחד בשביל לשבור את בועת הנדלן

ולגרום לאנשים לצאת מהעיר ולחיות בישובים מסביב

• תגובות 35
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אוי איזו הגזמה.. אז נכון שלא נתחיל כולנו לרוץ לחיות במדבר אבל יש הרבה שטחים ריקים שלא כלכך רחוקים,

לא כולם חייבים לעבוד בת"א ומרכזי קניות יש בכל הארץ..

אנשים תקועים בפקקים חצי שעה ויותר כל בוקר\ערב, מה ההבדל לנסוע את אותו המרחק בלי פקקים? מרחק זה לא הבעיה..

תשתיות? תמיד אפשר להרחיב ולבנות..

קבלנים בוחרים לבנות במרכז כי הם מרוויחים הרבה יותר כסף על כל דירה.. זה די ברור

המדינה לדעתי צריכה לאפשר קניה של שטחים במחירים נמוכים במיוחד בשביל לשבור את בועת הנדלן

ולגרום לאנשים לצאת מהעיר ולחיות בישובים מסביב

העניין הוא שאתה לא יכול לגור אם אין לך, גן ילדים, בית ספר, חנויות, פארקים, קופת חולים, ברדיוס של פחות מ500 מטר מבית שלך וזה בהגזמה צפונה, ברוב בתי המגורים הדברים האלה קיימים במרחקים הרבה יותר קצרים מחצי קילומטר. זה נחמד בתאוריה, אבל אי אפשר לגור במקום שלא מספק לך את כל הדברים האלה.

נראה מה תגיד כאשר אתה צריך לשלוח את הילד שלך בבוקר 10 ק"מ וצפונה לגן הילדים או בית הספר.

פורסם

אתה רוצה שיכינו לך הכל ואתה רק תבוא לשבת? זה לא עובד ככה בשום מקום..

זה חלק מהעיניין של פיתוח, ברגע שיש צורך הדברים יקומו מעצמם.. יש הסעות לגנים ובתי ספר ובעידן של היום לכל משפחה יש לפחות רכב אחד.

אנשים עושים את זה כל יום כבר עכשיו ולא נראה שהם סובלים במיוחד או מנותקים בצורה כזו או אחרת.

פורסם

אתה רוצה שיכינו לך הכל ואתה רק תבוא לשבת? זה לא עובד ככה בשום מקום..

זה חלק מהעיניין של פיתוח, ברגע שיש צורך הדברים יקומו מעצמם.. יש הסעות לגנים ובתי ספר ובעידן של היום לכל משפחה יש לפחות רכב אחד.

אנשים עושים את זה כל יום כבר עכשיו ולא נראה שהם סובלים במיוחד או מנותקים בצורה כזו או אחרת.

זה עובד ככה בכל מקום כאשר בונים עיר חדשה או אפילו שכונה חדשה בעיר קיימת.

פורסם

בחינות IQ לזוגות שרוצים להביא ילדים לעולם...

:yelclap::xyxthumbs:

אגב, מישהו פה באמת מאמין שהדתיים יצייתו לחוק שאומר להם שאסור להם להביא יותר מ-3 ילדים?

בכל מקרה, יש לנו הרבה מאוד מדבר, והממשלה משקיעה הרבה כדי שאנשים יגורו שם, בינתיים אין מה לדאוג לגבי שטח.

פורסם

^^^

קנסות/עונשי מאסר לכל מי שעובר על החוק

או לחילופין - סירוס ועיקור למי שעובר על החוק...

פורסם

^^^

קנסות/עונשי מאסר לכל מי שעובר על החוק

או לחילופין - סירוס ועיקור למי שעובר על החוק...

במקום קנסות אפשר פשוט להפסיק לתת לחרדים כסף על זה שהם עושים כלום

אבל גם אם הם יעבדו, אני בספק אם קנסות יעזרו

מאסר זה קצת יותר טוב, אבל אז יהיו הרבה הפגנות וסתם יתפסו מקום

חבל שסירוס/עיקור זה מהלך קיצוני מדי...

פורסם

זה עובד ככה בכל מקום כאשר בונים עיר חדשה או אפילו שכונה חדשה בעיר קיימת.

אין מקום שבנו בתי ספר, גנים , מרכזי קניות ואז אמרו לאנשים "בואו תקנו דירה\תבנו בית"

אנילא מדברים על מקומות שכבר מיושבים וקיימים.. מקומות שדירה מתחילה מ900K או מליון שקל.. אם זה הגיוני מבחינתך סבבה.

אני מדבר על מקומות שכולם יוכלו לקחת משכנתה ולקנות בית בחצי מליון שח + -, הרי זה מה שכולם רוצים לא?

פורסם

אני מדבר על מקומות שכולם יוכלו לקחת משכנתה ולקנות בית בחצי מליון שח + -, הרי זה מה שכולם רוצים לא?

לא תמיד, דיור במחיר זול מביא לרוב אוכלוסיה רעה לאזור.

ברור שהייתי רוצה לקנות דירה בחצי מליון שקל ולגור בסיבה טובה, אבל זה פשוט לא עובד ככה.

פורסם

מי מאיתנו לא שמע בשנה האחרונה על מצוקת הדיור, והיצע הדירות בארץ.

מצד אחד המצב הכלכלי בארץ טוב, אז אנשים רצים לקנות דירה.

המצב הכלכלי בארץ "מעולה", שתתעורר מהבועה תן סימן.

ואגב, מצוקת הדיור בארץ זה המחירים המטורפים של דירות במיוחד במרכז, וגם חוסר רצון של זוגות צעירים לעזוב את המרכז.

לקנות דירה זאת לא הבעיה, הבעיה לעמוד בהחזר משכנתא לבנק.

תבדוק כמה דירות יש בכינוס-נכסים, ואז תבין כמה המצב בארץ טוב.

פורסם

אי אפשר לרצות הכל , עדיף אנשים ברמה בינונית\נמוכה על לחיות בקושי עם שכירות שרק עולה ומצוקת חניה.

גם אני הייתי רוצה לגור בצהלה או ברמת אביב אבל מה לעשות שאין לי מליונים...

קודם שתהיה אופציה, אולי אותה שכבה נמוכה תעזוב את המרכז ותתן אפשרות לאנשים הטובים לקנות במחירים שפויים

אבל חייב להיות שינוי דרסטי

פורסם

אי אפשר לרצות הכל , עדיף אנשים ברמה בינונית\נמוכה על לחיות בקושי עם שכירות שרק עולה ומצוקת חניה.

גם אני הייתי רוצה לגור בצהלה או ברמת אביב אבל מה לעשות שאין לי מליונים...

קודם שתהיה אופציה, אולי אותה שכבה נמוכה תעזוב את המרכז ותתן אפשרות לאנשים הטובים לקנות במחירים שפויים

אבל חייב להיות שינוי דרסטי

אתה מבין זאת הבעיה, למה שלא תרצה לגור בנגב או בצפון הרחוק...? כי כולם רוצים את המרכז.

וכל עוד יש ביקוש לדירות, המחירים רק יעלו.

פורסם

בעיית ומצוקת הדיור בארץ לא נובעת מכמות האוכלוסיה אלא מבועת הנד"ן ורדיפת הבצע של קבלני הבניה.

דירות / בניה / בתים אל מול כמות האוכלוסיה יש.

הבעיה היא שהראש של הבונים בארנק והמחירים בשמיים - כך של70 אחוז מהאוכלוסיה אין כלל אפשרות לנצל את אותו שפע הדירות/פרויקטים.

להגיד במדינה של 6-7 מיליון שצריך להגביל ילודה - ועוד במציאות שלנו שהנשק הכי מוצלח של המוסלמים הוא הרחם של האישה גובל בטיפשות ועצימת עיניים.

אבל כשקבלן עושה רווח של מאות אחוזים על כל פרויקט שהוא בונה כשבכל מקום נומרלי האחוזים נמוכים בהרבה - זו הבעיה.

בעיה נוספת היא כל הנהירה המטופשת למרכז - שגם מייקרת אותו בטירוף, גם מבחינה אסטרטגית לא חכמה בעליל. האשמה כאן היא על המדינה והממשל המפגר שלנו שזנח לחלוטין את אידאולוגיית ההתיישבות בהקמת המדינה בפריפריות ובדרום/צפון. אני לא מאשים את התושבים - מה לעשות כשאין עבודה בירוחם/ב"ש או לחילופין בעכו/נהריה -0 אני אעדיף לגור בחור מושתן במרכז - תיקון - לא אעדיף, אלא אהיה מוכרח.

בהקמת מקומות עבודה ופיתוח הנגב והגליל כל החלחץ ומצוקת הדיור ייתפרסו על כל חלקי הארץ .

מה שגם יאפשר להשכיר/לקנות נדלן במחירים שפויים יותר, וגם פתאום יראה שיש מקום בארץ לכולם , כן - גם לערבים - ונפסיק לריב על כל סנטימטר אדמה מחוץ לקו הירוק.

גם לאדם הפשוט יש חלק בטיפשות הישראלית - הגחמה הזו של "לכל אחד חייבת להיות דירה משלו" היא אווילות שמנפחת את בועת המשכנתאות. אנשים לוקחים הלוואות ומשכנתאות מבלי בכלל להבין שזה לאו דווקא מתאים להם. בהרבה מדינות בעולם אנשים חיים בשכירות כל חייהם, השכירויות לא נמשכות לשנה/שנתיים אלא לחמש/עשר ויותר. אנשים לוקחים משכנתא לכל החיים כשיש להם שקל וחצי בבנק. ויש הרבה כאלה. נכון , הבנקים (שהם תאווי בצע מכולם) אשמים, אבל להאשים את כולם חוץת מאת עצמנו זו גם אווילות ועצימת עיניים.

יש בפוסט שלי אמנם המון נגיעות בדברים לא קשורים כביכול- אבל ככה זה המדינה שלנו - כל הבעיות הן תולדות אחת של השניה. כך שכולן קשורות זו בזו.

מצוקת הדיור בארץ לא קשורה בעליל לכמות האוכלוסיה .

פורסם

מסכים עם כל מילה של הבחור שמעלי.רק שאת האשמה הייתי מטיל על האזרח(כן,גם עלי) שלא עושה כלום ורק בוכה על זה כל יום בטוקבקים.

אם ישביתו את כל המדינה לחודש/חודשים הטייקונים יחשבו טוב למי בדיוק שייכת המדינה.

פורסם

מסכים עם כל מילה של הבחור שמעלי.רק שאת האשמה הייתי מטיל על האזרח(כן,גם עלי) שלא עושה כלום ורק בוכה על זה כל יום בטוקבקים.

אם ישביתו את כל המדינה לחודש/חודשים הטייקונים יחשבו טוב למי בדיוק שייכת המדינה.

אני חושב שאפילו יום או יומיים יספיקו בשביל להלחיץ אותם, אבל למרבה הצער, זה לא יקרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים