עבור לתוכן

רוצה להתחיל לתכנן מעגלים לבד!

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני לומד בכיתה י"ג אלקטרוניקה..הנדסאי אלקטרוניקה.

למדתי בתיכון 3 שנים אלקטרוניקה והייתי די מצטיין. עשיתי 10 יחידות באלקטרוניקה, לא להשוויץ חלילה, רק בשביל שתדעו שיש לי "ניסיון" קטן.

בתיכון בנינו מעגלים ללא מיקרו בקר..הייתי מחברים את המעגל לספק ובמקום בקר היינו מחברים אותו למפתח פלט 378h של מדפסת.

עכשיו במכללה אנו מתחילים לעבוד עם מיקרו בקרים, כדי להיפטר מהמחשב.

מה שמתסכל אותי שאפילו פרוייקט ממש ממש פשוט אין לי מושג איך לבנות מבלי שמישהו מתכנן עבורי את המעגל.

נגיד אני רוצה לבנות מעגל מאוד פשוט, למשל שיכתוב על lcd "שלום", איך אני יודע כמה קבלים, כמה נגדים, איזה קבלים, איזה נועלים, כמה נועלים וכ'ו?

עכשיו פשוט אמרו לנו לקנות כמה קבלים איזה ערך, אמרו לנו לקנות גביש (אין לי מושג למה זה בכלל), אמרו לנו לקנות 2 מיקרו בקרים 8051..

בקיצור, איך אני יכול ללמוד לבנות מעגל לבד! מההתחלה ועד הסוף?

עם ההרכבה אין לי בעיה כלל.

תודה!

פורסם

ללמוד לתכנן לבד מעגל זה לא כזה פשוט, צריך הרבה ניסיון וחיפוש רכיבים. את תצורת החיבור שלהם לרוב יש בדפי יצרן.

לדוגמא 8051 צריך מעגל איפוס שלרוב מדובר בקבל נגד ולחצן... הערכים יקבעו את הזמן שלוקח לו להתאפס.(אני לדוגמא השתמשתי בקבל של 10uF ונגד של 4.7k).

דוגמא נוספת היא הגביש שמתחבר לבקר 8051. לרוב 11.059Mhz או 12Mhz. התפקיד של הגביש הוא להיות ה clk של הבקר. בדפי יצרן של המיקרו אתה תראה שלרוב שמים שני קבלים 33pF.

לכל רכיב יש דפי יצרן ושם אתה יכול לקרוא איפה צריך קבל, למה צריך אותו ובאיזה גודל.

LCD לדוגמא לא צריך כביכול שום רכיב(אלא אם יש לך הרבה רכיבים במעגל ואתה צריך לבצע מיפוי אז תצטרך מפענח-זה לא מופיע בדפי יצרן. ואולי פוטנציומטר כדי לקבוע בהירות).

כל דבר שתרצה לחבר למיקרו תצטרך לחשוב איך אתה רוצה לחבר אותו, אחרי זה לחפש את הרכיב המתאים, אחרי זה לראות איזה רכיבים מסביב אתה צריך לחבר ורק אז תסיים את התכנון. יש הרבה חומר באינטרנט (בספרייה של המכללה בטח יש ספרי פרוייקטים שיעזרו לך) אני מאמין שלא תהיה לך בעיה לתכנן משהו.

נ.ב.

הוא אמר לקנות 2 למקרה שישרף לך אחד לא כי יש צורך בשניים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אבל בכל זאת לא כל מעגל צריך את אותם הרכיבים.

נגיד אתה מעוניין לבנות מעגל שיציג את הספרות מ1 עד 10 ב7SEG.

איך את יודע מה אתה צריך?

7SEG צריך, מיקרו בקר צריך ונועל צריך..נראלי.

איך אתה יודע מה אתה עוד צריך?

מן הסתם תצטרך נגדי, קבלים..איך אתה יודע כמה אתה צריך ואיפה לשים אותם?

זה מאוד מתסכל..אין לי בעיה ללמוד את זה באופן עצמאי, אבל איפה?

אני אחפש חומר במכללה אבל אולי באינטרנט., משהו?

תודה!

פורסם

באופן כללי צריך קצת ידע מקדים ואז זה כבר די חוזר על עצמו...

נניח ואתה רוצה לעבוד עם מעבד המיקרו, אז אתה נכנס לדפי נתונים שלו:

http://www.datasheetarchive.com/pdf-datasheets/Datasheets-14/DSA-279522.html

ושם אתה מקבל מהיצרן הסברים על המעגל.

נניח אתה רוצה לחבר LCD, אז אתה מסתכל על הדפי נתונים ומבין משם איך להתחבר אל המעגל שלך.

אחרי תרכיבו בלימודים ותעבדו עם על זה פעם אחת אתה כבר תבין.

פורסם

אוקיי אבל בכל זאת לא כל מעגל צריך את אותם הרכיבים.

נגיד אתה מעוניין לבנות מעגל שיציג את הספרות מ1 עד 10 ב7SEG.

איך את יודע מה אתה צריך?

7SEG צריך, מיקרו בקר צריך ונועל צריך..נראלי.

איך אתה יודע מה אתה עוד צריך?

מן הסתם תצטרך נגדי, קבלים..איך אתה יודע כמה אתה צריך ואיפה לשים אותם?

זה מאוד מתסכל..אין לי בעיה ללמוד את זה באופן עצמאי, אבל איפה?

אני אחפש חומר במכללה אבל אולי באינטרנט., משהו?

תודה!

נקח לדוגמא את ה7Seg.. אם אתה רוצה שהמיקרו ישלח לו את הנתונים אז אתה צריך מיקרו אבל אולי אתה בכלל רוצה שמחשב יעשה את זה.

ל 7Seg צריך 8 קווים השאלה אם יש לך 8 קווים להקדיש לזה... אולי תעדיף מפענח BCD ל 7SEG שיחסוך לך 4 רגלים.

אם אתה רוצה להשתמש באותם רגליים של המיקרו לדברים אחרים אז אולי תשמש בנועל/מפענח.

7Seg מורכב מלדים אז אני מאמין שאתה תדע לחשב נגד שיגן על 7 לדים במקביל שיפעילו בהארה סבירה ועדיין לא ישרפו.

אני חושב שיהיה לך יותר קל אם קודם תדע איזה מעגל אתה רוצה לבנות ואז יהיה לך יותר קל לחשוב על מגבלות מיקרובקר שלך(תבחר כזה אתה מכיר שיהיה לך נוח) ואז תדע איזה רכיבים תצטרך.

אם תצטרך עזרה הפורום זמין לעזור. רק שתדע גם מהנדס מתחיל בחברה נעזר בחבריו לעבודה המנוסים אז אולי תנסה לעזר במנחה/מורה.

פורסם

שיטה שעבדה לי - לבנות בלוקים נפרדים של המעגל אל מטריצות, לעשות ניסוי וטעיה והחלפת רכיבים לערכים אחרים לכל אחד מהם, ואז לחבר אותם כדיי לקבל את כל המערכת

לכל אחד מהם אני נותן כניסה אם מפסקים ידניים (או סתם חוט אם אין לי מפסקים) ויציאה אם לדים

אתה יודע מה אתה רוצה מכל אחד מהם (הראשון - כניסות של המיקרו ויציאות של 4bit. השני - כניסות של 4bit וקלוק ויציאה של 4bit. השלישי - כניסה של 4bit ויציאה של 7SEG

תבנה כל אחד אל מטריצה ותבדוק אותו. אתה יכול להוסיף לדים בכל מיניי מקומות שאתה רוצה לראות מה קורה בהם, או לנתק חוט ממשהוא ולתקוע אותו ידנית במתח או באדמה כדיי להכניס את המעגל ידנית למצבים שונים

כשכולם עובדים תתחיל לחבר את היציאה של אחד לכניסה של השני (תשאיר את הלדים מחוברים) ותבדוק אם שתיהם ביחד עדיין עובדים וכן הלאה

בסוף יהיה לך את כל המערכת שאתה רוצה אל כמה מטריצות מחוברות אחת לשניה

כשכל המערכת עובדת ניתן להוציא את הלדים שהיו בכל השלבי אמצע

אחריי שהמעגל עובד תיקח אותו כמו שהוא ותעביר אותו למעגל מודפס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים