עבור לתוכן

חיבור מערכת סטריאו למחשב - DAC או כרטיס קול?

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לקנות מערכת סטריאו למוזיקה נטו ואני רוצה לסגור את כל הקצוות לפני שאני עושה את זה.

לפני כמה ימים גיליתי את מה שנקרא DAC ורציתי לדעת מה יוציא סאונד טוב יותר:

חיבור DAC למחשב ע"י USB וחיבור הDAC למגבר באמצעות כבל RCA או לקנות את הASUS Xonar D1 ולחבר את המגבר ישירות לכרטיס הקול באמצעות כבל RCA ל3.5מ"מ?

רציתי גם לדעת מה איכות השמיעה של קבצי flac ביחס לcompaq disc(בהנחה שהוא אחד טוב)?

פורסם

מעקב

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי שהבנתי את התגובה...

פורסם

לא נראה לי שהבנתי את התגובה...

ralf רוצה לדעת מתי מישהו הגיב/ענה לך...

איכות קבצי flac זהה ל CD (או wav או track...) מדובר בקידוד וכיווץ של קובץ אודיו ללא איבוד/הסרת מידע (loss less).

זאת בניגוד ל mp3 שמסיר חלק מהתדרים על מנת להקטין את גודל הקובץ הסופי.

מצד שני יחס הדחיסה של flac נמוך יותר...

מס' שאלות/הבהרות:

- איזו מערכת אתה מתכנן לקנות? ובמיוחד איזה רסיבר/מגבר?

- אני מניח שיש לך כרטיס קול במחשב - האם יש בו גם יציאה אופטית?

- מה התקציב שלך?

פורסם

איזה כרטיס קול יש לך כרגע? בתקציב של 5.5-6 אלף למגבר ורמקולים חדשים, אין הרבה כסף ל-DAC רציני, אלא אם אתה נגיד רוצה לקנות תכנוני DIY מהאינטרנט. נראה לי שבתקציב כזה, האופציה היחידה שנשארת אם לקנות DAC מחו"ל זה לא אפשרי, היא כרטיס קול המיועד למוסיקה באזור ה-500 ש"ח. אופציה נוספת היא זו http://www.audiophile.co.il/products/171633 אלא שאין לי מושג איך היא מתמודדת עם כרטיסי קול באותו הסכום.. לפחות יש יתרון בכך שההמרה מתבצעת בקופסא מבודדת מחוץ למחשב.

פורסם
  • מחבר

מה עם הNUFORCE u DAC או הasus xonar d1?

אני צריך תשובה מראש לחלקים כאלו כי בשונה ממגבר ורמקולים שבהם אני יכול לבדוק קומבינציות שונות, פה אין לי ממש אפשרות בחירה.

אני צריך שתמליצו על משהו שידוע מראש שהוא מוציא מצליל טוב.

פורסם

השאלה הגדולה היא כמה כסף אתה מוכן להשקיע ?

ואם אתה רוצה אז יש דיון מאוד מעניין באתר HIFIMISIC

http://www.hifimusic.co.il/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A%3A-%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%96%D7%99%D7%A7-%D7%A1%D7%A8%D7%91%D7%A8-%D7%94%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F-%D7%A9%D7%9C%D7%99-%D7%97%D7%9C%D7%A7-%D7%90-t3965.html?start=0&st=0&sk=t&sd=a

מכווה שיעזור לך

פורסם
  • מחבר

הדיון שהצעת הוא בנוגע למערכות high end וכמו שראיתי הוא מדבר שם על מחשבים יעודיים למוזיקה.

אין לי עדיין את המערכת והקנייה בתהליכים, אבל זאת תיהיה מערכת בינונית שאומנם בשבילי תיהיה מעולה אבל רחוקה מhigh end.

כמו כן אני לא רוצה לחבר את המערכת למשחב סלוני וכדומה, אלא למחשב נייח או מחשב נייד.

נכון לעכשיו יש לי מחשב נייח אבל אני מאוד רוצה להעיף אותו ולקנות מחשב נייד סטנדרתי, ככה שהפתרון של כרטיס קול פנימי הוא קצת בעייתי.

מישהו יכול לתת לי חוות דעת על הNUFORCE u DAC?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים