עבור לתוכן

שאלה בקשר למעבד עם שבב גרפי

Featured Replies

פורסם

הבנתי בעתיד יצאו מעבדים עם שבב גרפי מובנה

ושיתמוך גם בדיירקטס 11

מזה אומר?

שאם הכרטיס מסך שלי תומך דיירקטס 10

ויש לי ווינדוס 7 יהיה לי תמיכה מלאה בדיירקסט 11?

משחקים יעבדו על דיירקטס 11? או 10?

פורסם

זה אומר שאם יש לך מעבד התומך בטכנולוגיה הזו (כבר קיימים כאלה, אגב, זה לא רק עניין עתידי), לוח אם מתאים (רמז: כנראה שהלוח הנוכחי שלך לא) והמסך מחובר דרך הבקר הגראפי המובנה, אז כן, תהיה לך תמיכה בDX11 אבל כרטיס מסך מאוד חלש כיאה לכרטיסי מסך מובנים. מצד שני, אם המסך יהיה מחובר דרך כרטיס מסך תומך DX10 בלבד, לא משנה איזה מעבד תשים - יהיה לך DX10 בלבד.

במילים פשוטות, מר מנוש: אתה לא יכול להשתמש בתכונות שמציע בקר גראפי מובנה בלוח או במעבד מצד אחד, או בתכונות שמציע כרטיס מסך "חיצוני" חזק מצד שני - אבל לא שני הדברים גם יחד.

פורסם
  • מחבר

אז לא הבנתי

מה הקטע במעבד עם שבב גרפי ?

אותו דבר כמו שיש בלוח אם כרטיס מובנה?

או שמעבד עם שבב גרפי יעזור לכרטיס מסך חיצוני? יעני ישפר ביצועים יוריד מעומס וכאלה? יעני הוא יפעל ויעזור גם כשהמסך מחובר לכרטיס חיצוני?

פורסם

חשבתי שהייתי ברור: או שאתה משתמש בשבב המובנה במעבד דרך חיבור בלוח האם, או שאתה משתמש בכרטיס מסך מובנה בלוח האם, או שאתה משתמש בכרטיס מסך חיצוני - ורק אחד מהשלושה יכול להיות בשימוש במחשב נתון.

פורסם
  • מחבר

אה הבנתי תודה

חבל באסה

חשבתי שהשבב הגרפי במעבד עוזר בעבודות גרפיות למעבד ביחד עם הכרטיס החיצוני יעני משפר את ביצועי המעבד

פורסם

אותו דבר כמו שיש בלוח אם כרטיס מובנה?

בדיוק אותו עקרון, רק שהוא יותר חזק.

ברמה של כרטיס גרפי נפרד בינוני.

פורסם

הוא יותר חזק.

ברמה של כרטיס גרפי נפרד בינוני.

שטויות במיץ. מאיפה הבאת את זה?

פורסם

שטויות במיץ. מאיפה הבאת את זה?

Anandtech, סקירה של ה-GPU של Sandy Bridge. זה לגבי ה"בינוני".

ולפני כן IXBT עשו השוואה של ה-GPU הנוכחיים עם GMA 4500, והגיעו למסקנה חד-משמעית, שהם יותר טובים מהגרפיקה המובנית הקודמת של אינטל לדורותיה.

פורסם

שקרן אתה וכזבן. הנה ביקורת השוואתית של פלטפורמת H55 לעומת G45 ו785G של AMD:

http://www.tomshardware.com/reviews/intel-clarkdale-core-i5-661,2516-10.html

אכן, הביצועים של הH55 טובים בעשרות אחוזים מאלו של הG45, אך עדיין אלו ביצועים של כרטיס מסך מובנה, הרחוקים מאוד מביצועים של כל כרטיס מסך נפרד ב500 שקל.

פורסם

גם התוצאות בלינק שלך מראות בדיוק את מה שאמרתי: מדובר בבקר גראפי המספק ביצועים ברמה של מובנים, אפילו אם מדובר בשיפור של עשרות אחוזים לעומת הדור הקודם (הציטוט מהלימק שלך):

Is it enough to kill all discrete graphics? No. But it's good enough to really threaten the entry level discrete market.

"entry level" מבחינתם, אם לשפוט לפי ה5450 שלהם, זה ממש, אבל ממש, לא "כרטיסים בינוניים". אלה הכרטיסים הכי פשוטים והכי זולים, הרמה הכי נמוכה אליה אתה יכול לרדת (בכרטיסי הדור הנוכחי באותו רגע) מבלי שיהיה מדובר בכרטיס מובנה. כל כרטיס שהוא באמת "בינוני", כלומר בינוני ביחס לתחום מחירים שנע בין פחות מ200 שקל ליותר מ2000, אוכל את הבקר המובנה הזה בלי מלח... אפילו כרטיסים וותיקים יותר כמו ה9800GT אותו ניתן למצוא בימים אלה ב300 ומשהו שקל, מספקים ביצועים שנמצאים סדר גודל מעליו.

ואם לא הבנת, "רמת הדיון" הזו שלי שמורה לאנשים שאין להם מושג על מה הם מדברים, ועדיין מוצאים לנכון לחלק עצות.

פורסם

למה דיונים צריכים להגיע לאופי כזה של דיון :nixweiss: למה לא להתייחס בכבוד אחד לשני?

בכל מקרה, מדובר בתצוגה מקדימה בלבד נכון לעכשיו, ונתונים מדויקים יותר, אם כי אני מניח שהמסקה הסופית תהיה זהה פחות או יותר, נוכל לקבל עם שחרור הפלטפורמה החדשה.

Intel התחילה לטפטף לרשת שמבחינתה הליבה הגראפית היא תחליף לכרטיס מסך ייעודי מכיוון שתאפשר גם לשחק. כמובן שיש לקחת את זה בעירבון מוגבל והביקורות המקדימות רק מחזקות את הספקנות הזאת. ככל הנראה גם הליבה הגראפית המובנית של מעבדי ה-Sandy Bridge לא תהיה תחליף הולם לכרטיס מסך ייעודי עבור גיימרים.

אבל, כאן נכנסים כבר לעניין של הגדרה וציפיות. יש מי שמשחק ברזולוציות גבוהות ויש מי שמשחק ברזולוציות נמוכות. יש מי שהוא גיימר ויש מיש שמשחק במחשב באופן מזדמן. יש מי ששום דבר פחות מכרטיס High End מספיק לו ויש מי שגם כרטיס Entry Level מהדור הנוכחי יספיק למשחקים ה"ישנים" שהוא נוהג לשחק. בקיצור, הכל עניין של הגדרה.

לפי הביקורות אני לא יודע אם אפשר לקרוא לליבה הגראפית המובנית תחליף שמקביל לכרטיסי Mid-range אך היא בהחלט מהווה שיפור בהיבט הזה לעומות דורות קודמים, וייתכן שעבור פלח משתמשים מסוים היא אכן תהווה תחליף הולם שיחסוך מהם קניית כרטיס מסך ייעודי Entry-level וקצת למעלה מזה, כתלות בשימושים.

זה למעשה המצב שקיים כבר היום. ניתן לקנות מערכות עם שבב גראפי מובנה בלוח האם (AMD) או ליבה גראפית שמובנית במעבד (Intel ובקרוב גם ב-AMD) והם גם יאפשרו לשחק ברזולוציה והגדרות נמוכות (וגם זה לפעמים בקושי), יש כאלה שאולי עבורם זה מספיק, אך מרבית האנשים שקונים מערכת למשחקים יזדקקו וכנראה ימשיכו להזדקק כרטיס מסך ייעודי כדי ליהנות ממרב הביצועים.

ואל פותח הדיון. הליבה הגראפית המובנית במעבד היא רכיב נפרד לגמרי ואין לה קשר ישיר לפעולת המעבד השוטפת. מבחינת משתמש הקצה היא למעשה המקבילה לשבב הגראפי שהיה מובנה עד היום בלוחות האם, וכמו שכבר הוסבר על-ידי vic07, לא ניתן להשתמש בה במקביל לכרטיס מסך ייעודי.

פורסם

להלן השוואה בין כרטיס "entry level" HD5450 לבין כרטיס מסך "חלש":

http://www.hwcompare.com/graphics/compare.php?c=GeForce-8500-GT-vs-Radeon-HD-5450[br]פורסם בתאריך: 12.10.2010 בשעה 23:21:14

לפי הביקורות אני לא יודע אם אפשר לקרוא לליבה הגראפית המובנית תחליף שמקביל לכרטיסי Mid-range אך היא בהחלט מהווה שיפור בהיבט הזה לעומות דורות קודמים

בשביל גיימרים אולי גם HD5770 ו-GTS450 הם רמה בינונית, וכדורגל במחשב זה ספורט, אבל לא כולם כאלה.

פורסם

להלן השוואה בין כרטיס "entry level" HD5450 לבין כרטיס מסך "חלש":

http://www.hwcompare.com/graphics/compare.php?c=GeForce-8500-GT-vs-Radeon-HD-5450[br]פורסם בתאריך: 12.10.2010 בשעה 23:21:14

יופי. אולי תשווה גם ל440MX? בשביל שההשוואה תהיה הוגנת לוקחים כרטיסים מאותו דור, חוכמולוג, ולא כרטיס מלפני חצי שנה לעומת כרטיס מלפני 3 וחצי שנים.... ואפילו ככה, עם ההשוואה שלך, אתה מקבל הבדל של 30%. אכן שמיים וארץ. שניהם עדיין מאותה קטגוריה של כרטיסים בסיסיים ושניהם עדיין מאוד רחוקים מלהיות "בינוניים".

בקיצור, אתה עשוי לשקול מחדש את הודעותיך - עם כל הודעה נוספת אתה רק מראה יותר כמה שאתה לא מבין בתחום בו אתה מנסה לייעץ כאן (וכנראה גם לא בהבנת הנקרא).

פורסם

בשביל גיימרים אולי גם HD5770 ו-GTS450 הם רמה בינונית, וכדורגל במחשב זה ספורט, אבל לא כולם כאלה.

לא הבנתי את החלק האחרון של המשפט, אבל בהתייחס לחלק הראשון, לכן אמרתי שהכל עניין של הגדרה וציפיות.

יש כאלה שכרטיס מסך Entry Level-Mid Level מספיק לצרכים שלהם והם אלו שאולי ירוויחו מדור המעבדים הגראפיים המובנים החדש.

מצד שני, ככל הנראה גיימרים או מי שמשחק ברזולוציות גבוהות והגדרות גבוהות (גם אם באופן מזדמן) לא יסתפקו בהן כי הן פשוט לא יספקו את התמורה הרצויה.

אני מציע שנחכה ליציאת הפלטפורמה ולמבחני ביצועים מקיפים יותר, אך אני אישית לא רואה מצב שבו הליבה הגראפית המובנית הופכת פתאום למנת חלקם של גיימרים. עבור אחרים, כאמור, ייתכן שהיא בהחלט תהווה פתרון מספק ביחס לחסכון הכספי התיאורטי או בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים