עבור לתוכן

מהי כתובת ה IP, שאליה ממופה המודם(רשת) - Motorola SB5100

Featured Replies

פורסם

שלום לכם אנשי פורום יקרים!

אני מחובר לאינטרנט דרך הכבלים(ערוצי זהב). המודם, שברשותי(Motorola SB5100) מתחבר לכרטיס הרשת. אני רוצה לטעון את עמוד הבקרה של המודם דרך הדפדפן ואני לא יודע(ידעתי בעבר :-\) את כתובת הIP, שאליה ממופה המודם. אני אשמח מאד אם מישהו יוכל להגיד לי כיצד אני יכול לבדוק את הכתובת, שדרכה אוכל להתחבר למודם.

או שאולי זוהי כתובת סטנדרטית ואז אשמח אם תספרו לי דרך איזו כתובת IP אתם מתחברים למודם עצמו.

תודה מראש על ההתייחסות והניסיון לעזור!

8)

פורסם

הכתובת שאתה מחפש היא 192.168.100.1

אל תשכח להתנתק לפני שאתה מנסה להכנס לכתובת הזאת או שזה לא יעבוד...

פורסם
  • מחבר

תודה אני אנסה יותר מאוחר ואדווח!!

יש לך(R-E-L) או למען האמת למישהו את אותו המודם? אם כן? האם יש למודם הזה אפשרויות לשיפצורים שונים ומשונים?

8)

פורסם

כן יש לי את המודם

ולא - אין אפשרות לשיפצורים משונים :)

ה"שיפצור" היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא עדכון הקושחה(firmware) מה שלא אפשרי(לפחות בארץ) כי אין ממשק לעדכון הקושחה...

הקושחה נשלחת משרת TFTP של הכבלים (לפחות ממה שאני הבנתי... הענין קצת מסובך :\)

ואין בו איזה אפשרויות "נחבאות"

פורסם
  • מחבר

באותה הזדמנות הייתי רוצה לשאול אם ניתן לחבר דרך המודם יותר ממחשב אחד לאינטרנט, כלומר:

קראתי במדריך של המודם(ניתן להוריד אותו מהאתר של מוטורולה), שניתן לחבר למודם במקביל מחשב אחד דרך הUSB ועוד 30+ (לא זוכר בידיוק 31 או 32) מחשבים, בעזרת HUB או SWITCH. במקרה שלי אני מעוניין לחבר מחשב אחד לUSB ואת השני לחיבור הRJ45.

הכל טוב ויפה, אבל הם לא מסבירים איך לעבוד נכון במצב כזה!

השאלה שלי האם מישהו ניסה את זה? האם ניתן לגלוש באינטרנט ככה? כלומר, אחד המחשבים מקים את הקשר(עם חייגן), והשאר גולשים רגיל דרך המודם כ Gateway או משהו בסיגנון!

תודה מראש על ההיתייחסות והניסיון לעזור!

8)

פורסם

כעיקרון זה אפשרי

לא ממש עבדתי עם מודם כבלים אבל ברגע שאתה מחבר אותו למחשב והופך את המחשב לגייטוואי אז לא צריכה להיות לך בעיה

ועדיף שתעבור לlan מאשר יו אס בי

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, אבל נירא לי, שלא הבנת אותי נכון! כי אם הבנתי אותך נכון אז פשוט כדאי לי כבר להפעיל ICS באחד המחשבים ושהשני יתחבר דרכו.

אני לא רוצה להפוך את אחד המחשבים ל-Gateway, אלא שהמודם יהיה ה-Gateway(או משהו בסיגנון) כלומר לפי הבנתי בנושא - המודם ישמש כנתב או משהו בסיגנון. לכן בעצם אני מעוניין לחבר מחשב אחד לכניסת הUSB ואת השני לחיבור הרשת(RJ45).

בתאוריה זה אפשרי(לפחות לפי המדריך של המודם). ואז להקים חיבור VPN (בעצם להיתחבר לאינטרנט עם החייגן) דרך אחד המחשבים ואז שגם המחשב השני יוכל לגלוש באינטרנט.

השאלה שלי היא איך להגדיר את זה נכון? האם מישהו ניסה לעשות את זה? האם זה אפשרי?

מכיוון שאני לא כל כך יודע מאיפה להתחיל אני מעוניין לקרוא מה יש לכם להגיד בנושא.

תודה מראש על ההתייחסות והעזרה!

8)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים